McLaren 2010 Şampiyonluğu İçin "Yaratıcı" Olmalı

yazar:

kategori:

Açıkça daha hızlı olduğu görülen Red Bull, her iki şampiyonada da liderliği eline geçirdi ama McLaren’den Lewis Hamilton, şu anda lider Mark Webber’in sadece 4 puan gerisinde.

Son haftalarda Woking kökenli McLaren, Red Bull’un egzoz destekli difüzörü üzerine çalışıyordu ama Whitmarsh, Mp4-25’in gelişim sürecinde mühendislerin yaratıcı da olmaları gerektiğini söyledi.

Autosprint dergisine konuşan Whitmarsh: “Difüzör projesinin askıya almadık ama yeni bir şeyler bulmayı da umuyoruz”

Şu anda yaratıcılık, mevcut esnek ön kanat tartışmaları ve Red Bull’un Spa’daki yeni testleri de geçecek olma ihtimali ile daha da ön plana çıkıyor.

Whitmarsh, rakipleri tarafından bulunan bir açık olduğunu düşünüyor ama buna da açıklık getirilmesi gerektiğine inanıyor.

Whitmarsh: “FIA’nın bu alanda kesin bir açıklık getirmesi gerekiyor.”

“Eğer açıklık getirilmezse, biz de yaratıcı ve yenilikçi hale gelebiliriz.”


Yorumlar

  1. @Alp Sys

    Mclaren de Türk mühendis de calısıyor belki onun bilgisayarı olabilir bu. yada Türkiye GP le alakalı birsey.

  2. Bence Redbull,Brawna oranla sermayesi daha geniş olduğu ve belli periyotlarla update edebildiği için geri düşmedi.Zaten ellerinde Newey var adam çıkıp farklı birşey buluyor herkesi alt ediyor.Diğerleri bunu kopyalayana kadar farkını koruyor.Brawn ise elindeki pakedi çok iyi kullandı 3 kez üretti şasisini sadece ne arıza ne kaza 4-5yarışta bir güncelleme zaten sezon bitti.Redbull bir kaç yıl zirvede olmayı sürdürecek.Herkes gelişimde benim gibi Mclaren ve Ferrari'nin geçeceğini düşündü ama olmadı.Tüm sistemleri aynı takım bulunca olmuyor tabi:)
    Ama dayanıklılık ve iç meseleleri yüzünden eğer rakiplerden birisi fırsatları iyi değerlendirirse bunu başarabilir.Oda artık seneye gibi

  3. Arkadaşlar Mclarenin sitesinde çok ilginç bir şey buldum . Bunlar Türkleri çok seviyor heralde :D:D

    http://img835.imageshack.us/img835/6973/1428vodafonemclarenmerc.jpg

    Süper :D:D:D:D:

  4. Arkadaşlar Mclarenin sitesinde çok ilginç bir şey buldum . Bunlar Türkleri çok seviyor heralde :D:D

    http://img835.imageshack.us/img835/6973/1428vodafonemclarenmerc.jpg

    Süper :D:D:D:D:

  5. rbrnin önde olduğunu düşünüyor.ama fazla abartılmamalı.durum ne mclaren nede farrari için çok kötü değil
    rbr spadada galip gelir ama monzada rbr podyuma bile çıkamaz.
    rbr şampiyonluğun en büyük adayı ama bana göre şampiyonluk ortada.özellikle fren konusunda büyük problemleri var geçen yıldan beri hala çözemediler.bu rakipleri için avantaj.ve hamilton ve alonso faktörleri var.ayrıca 4 haftalık arada mclaren ve ferrari ilerleme kaydetmiş olmalı.ve sezon sonuna yaklaştıkça webber ve vettelde baskı iyice artacak bu pilotlar liderlik ve şampiyonluk baskısı yaşamadılar daha önce ve hata yapma ihtimalleri var.yani rbr favori görünüyor ama şampiyonluk ortada

  6. biraz tehdirvari bi açıklama gelmiş bu kez. açıklık getirin yoksa bizde yaratıcı oluruz. açıkcası bunu garipsedim. f kanal ilk çıktığında fia dan birinin buna açıklık getirdiğini hatırlamıyorum. sadece yasal açıklaması gelmişti. diğer takımlar bunu kendileri çözmek durumunda kalmıştı. hatta bu konuda komik sahnelerde izlemiştik. webber in aracın içine kafasını sokması gibi. eğer bi kural açıklığı varda bundan red bull faydalanıyo ise sanırım bunu sizin çözmeniz gerekiyo .

  7. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    redbull gecen senenin brawnı gibi bir takım olarak görülmediği için bu kadar rahat
    ferrari mclaren kurallarla dalga gecemez yaptırmazlar

  8. redbull kuralları zorluyor, biz zorlamıyoruz, bu kadar basit. bütünüyle mclarenin hatası. yaklaşımımızı bi an önce değiştirmek lazım, böyle çok saf bir izlenim veriyoruz

  9. Whitmarsh son bir kaç demeçtir saçmalamayı alışkanlık haline getirdi. Ne demek yani Red Bull kalkıp nerede daha iyi olduklarını söyleyecek siz de koplayacak mısınız, sabah sabah hiç güleceğim yoktu ilahi Martin 😀

    Sezon içinde en hızlı gelişen McLaren geldiği konum bu olmamalı, rakiplerinden teknoloji 'dileniyor'. Aslında bu tip demeçleri geçmişte de gördük, çift katmanlı difüzör konusunda da yasal olup olmadığını sorguladılar ki kendileri de kopyalayabilsinler. Yoksa amaç yasal olmamasına dair itiraz etmek değil. Ama bu sefer fazla açık sözlü olmuş, anlatmak istediğini açık açık söylemiş. Can'a katılıyorum kesinlikle utanç verici bir demeç olmuş.

  10. "Whitmarsh, rakipleri tarafından bulunan bir açık olduğunu düşünüyor ama buna açıklık getirilmesi gerektiğine inanıyor."

    umarım bu sene herkesin bolca yaptığı blöflerden biridir. yoksa alenen bir türlü siz (RB) neden bu kadar hızlısınız bulamadık, hadi söyleyinde bizde hızlanalım demeci bir utanç.

  11. Whitmarshtan inciler 🙂

    Whitmarsh: "FIA'nın bu alanda kesin bir açıklık getirmesi gerekiyor."

    "Eğer açıklık getirilmezse, biz de yaratıcı ve yenilikçi hale gelebiliriz."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir