De la Rosa: "Kariyerimin En İyi Sürüşünü Yapıyorum"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, üç sene yarışlardan uzak kalmasının ardından bu sene tekrar griddeki yerini almıştı.

Sezonunun ilk puanlarını Macaristan’da alan De la Rosa, ilerleyişinden memnun.

Geri dönüşlerde Schumacher daha fazla sorun yaşarken kendisinin nasıl her şeyin yerli yerine oturduğuna inandığı sorusuna De la Rosa: “Bilmiyorum, ama her yarışta kendimi daha da iyi hissediyorum”

“(yarış dışı kaldığım) Silverstone’nin ardından orada olanları kabul etmek benim için çok zordu. Çünkü orada çok rekabetçiydik. Ama Macaristan’da S3’e geri döndük ve takım adına puanlar aldık. Dürüst olmak gerekirse her yarış daha iyi sürdüğümü düşünüyorum. Diğer pilotları bilmiyorum ama ben şimdi ileri derecede iyi bir seviyeye ulaşıyorum”

De la Rosa, sezon başında takımı Sauber’in yaşadığı sorunların artık geride kaldığını ve artık şimdiden sonra bütün pistlerde rekabetçi olacaklarını düşünüyor.

De la Rosa: “Valensiya’dan bu yana yaptığımız değişiklikler, düşük hızlı virajları hedefliyordu. İşte bu yüzden Macaristan’da ne kadar performans göstereceğimizi görmek ilginçti.”

“Yaptığımız değişikliklerin doğru olup olmadığı yönünde sürekli işaretler alacaktık. Şimdilerde artık test olmaması ile durum çok zor. Ama araçta kesinlikle doğru değişiklikler yapıyoruz. Ve sadece Silverstone gibi ultra hızlı pistlerde rekabetçi değiliz diyebiliriz.”

“Bizim için yüksek hızlı virajlar hiç sorun olmadı. En büyük mesele her zaman düşük hızlardı ve Macaristan, Monako gibi çok yavaştı”

De la Rosa, ayrıca yeni teknik sorumlu James Key’in katkısını övdü.

De la Rosa: “James Key, takımda büyük bir fark yarattı ve ileri yönde adım için büyük bir katkı sağladı. Ona minnettarım”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir