Almanya Rallisi Shakedown'da En Hızlı Dani Sordo !

yazar:

kategori:

Citroen pilotu Dani Sordo, Petter Solberg’in önünde en hızlı zamanı elde etti. Yeni co-pilotu Diego Vallejo ile ilk kez yarışan İspanyal pilot, en hızlı zamanını etabı dördüncü geçişinde elde etti.

Sordo:” İyi hissediyorum. Tabii ki en büyük değişiklik Diego’nun yanımda oturması ancak birbirimize alışmak için ralli aracı ile üç gün test yaptık ve İspanya’da normal bir araçla sürüş yaptık. Yaptığımız rallide yarışmak ile aynı şey değildi ama bu sabah her şey yolunda gitti. Almanya Rallisi için amacım podyuma çıkmak ama etaba 6. olarak çıkmak hedefimi gerçekleştirmem için ideal bir pozisyon değil çünkü yol biz çıkana kadar kirlenecek. Hava yağmurlu olmazsa bizim yararımıza olur.”

Petter Solberg etabı ilk geçişinde engele çarparak etabı 5 kez geçmek zorunda kaldı. Petter:” Keskin virajın çıkışında el fireni takılı kaldı ve neredeyse 15 saniye düz gitmek zorunda kaldık. Neyse ki bu sorunu bugün yaşadık ve tamir edebileceğiz. Daha sonra farklı ayarlar denedik. Araba harika hissettiriyor ve dördüncü geçişimizde Sordo ile aynı zamanı elde ettik. Dolayısıyla mutluyum.”

7 kez Almanya Rallisi galibi Sebastien Loeb ise en hızlı 3. zamanı kaydetti. Loeb:” Test bizim için iyi geçti ve herhangi bir sorun yok.  Hızlı ve dar bir yol, yani zorlayıcı ama harika hissediyorum ve araç mükemmeldi. Özel bir değişiklik olmasa da süspansiyonda ufak bir değişiklik yaptık.”

Citroen Junior Takımı pilotu Kimi Raikkonen ise Sebastien Loeb’den 1.9 saniye yavaş kalarak en hızlı 4. zamanı elde etti.

Ford pilotu Mikko Hirvonen deneme sürüşünü vatandaşı Kimi Raikkonen’in 0.1 saniye gerisinde 5. sırada tamamladı.

1. SORDO. Citroen C4 WRC. 3:39.4
=1. P. SOLBERG. Citroen C4 WRC. 3:39.4
3. LOEB. Citroen C4 WRC. 3:40.7
4. RAIKKONEN. Citroen C4 WRC. 3:42.6
5. HIRVONEN. Ford Focus RS WRC 09. 3:42.7
6. DUVAL. Ford Focus RS WRC 08. 3:42.8
7. OGIER. Citroen C4 WRC. 3:43.3
8. LATVALA. Ford Focus RS WRC 09. 3:44.4
9. WILSON. Ford Focus RS WRC 08. 3:48.3
10. Al QASSIMI. Ford Focus RS WRC 08. 3:51.4
11. BLOCK. Ford Focus RS WRC 08. 3:52.2


Yorumlar

  1. geri dönmek isterdim ama şartlar elverişli değil demiş.2012 de f1 de boşalan koltukları sayarsak şartlar biraz elverişli hale gelir.umarım.
    solbergin kendi takımı var focus wrc ile yarışıyordu hep benim bildiğim.c4 wrc ile çok daha iyi performans ortaya koyacak gibi

  2. bir insanın hedeflerinin sıradan olması ne kadar sıradan bir durum? gel kimi f1 e gel…

  3. Solberg'in kendi takımı var ve kullandığı araç Citroen C4 WRC diye biliyorum.

    Jetman Biz hep Kimi'nin F1'e dönüşü için rekabetçi bir araç olması lazım diyorduk.Sorulan F1'e dönüş var mı? sorusun F1'e dönmek için görüşmeler yapmıyorum, geri dönmek isterdim ama şartlar elverişli değil dedi. WRC ile devam edecek misin sorusuna tam cevap vermedi ama devam edeceğini ima etti.

  4. solbergde focus vardı.c4 wrc var altında (yukarda öyle yazıyor) ne iş bilen varmı

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    4.lük hiç de fena değil 🙂 sonunda yüzümüzü güldürmeye başlayacak galiba sabrımıza değecek

  6. kimmpa türçeye çevirebilirmisin

  7. – I 'm certainly no longer a source of formulas . Would have had the opportunity to go , but I think it career has not been seen .

    – Next year will be different options. I'll see anything running . But I guess something we invented . Multiplied when we know more , Raikkonen has promised.

    Sonunda Kimi konuşabildi de bizde kurtulmuş olduk =)

  8. kimi asfaltta çok iyi.rally de kalırsa 2 sene sonra asfalt profesörü olur.birazda toprakta kendini geliştirirse …
    kimi bizi mahçup etmiyor.her türlü övgüyü hak ediyor her türlü dünya malını hak ediyor.her türlü sevinci hak ediyor.al hepsinden kana kana helal olsun kimi aslan pilotum benim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir