Raikkonen: "F1 Şansım Olmadığından Ralliye Geçmedim"

yazar:

kategori:

Fin sürücü, Ferrari ile anlaşmasının 1 sene erken bitirilmesinin ardından Red Bull desteği ile 2010’da Citroen adına rallide yarışmaya başlamıştı.

Fin sürücünün ralli anlaşması sadece 2010’u kapsıyor ve gelecek sene için özellikle Renault ile Formula 1’e geri döneceği yönünde söylentiler var.

Ama Turun Sanomat ile yaptığı söyleşide 30 yaşındaki Raikkonen, F1’de şansı olmadığı için ralliye geçmediğini belirtti.

Raikkonen: “(F1’de) hiç teklif almadığım gibi bir şey yok. Eğer şimdi orada olmak isteseydim eminim ki direksiyonda olacaktım”

“Ama bir anlamı yoktu, bu yüzden başka bir şey seçtim”

O zaman rallide kalma eğiliminde olup olmadığı sorusuna Raikkonen: “Göreceğiz. Yapılacak daha bir kaç şey var ve belki de hiç bir şey olmaz”

Söylentiler, Raikkonen’in 2011’de rallide kalacağı ama takım değiştireceği yönünde.


Yorumlar

  1. Kimppa,pardon güzel kardeşim yazdığını görmemişim 🙂 yani benim gözlemlediğim soğuk bir adam.bütün dünya bunu biliyor ben amerikayı yeni keşif etmişim gibi olmuş.aslında anlatmak istediğim bir takım bayan fanlarının kimi raikkönenın sürüş yeteneğinin yanında kaşı gözüyle ilgilenmesi.bu bakış açısıyla bakmadığımız için biz erkekler (en azından ben kendi adıma konuşayım 😀 ) bana hadi gideyim raikkönenden bir imza alayım yada resim çektirmek için yanına sokulayım gibi bir tavrım bir daha kendisini görursem memleketimizde asla olmaz …

  2. quva tesekkürler hatırlatığın için,ama nedense ben start aninda yada ilk turdaki geçişleri pek dikkate almıyorum .dikkate almıyorum dediğim kendi penceremden baktığımda start anındaki geçişler olası şeyler gibi geliyor bana.daha çok yarışın start turundan sonra araclarin bir sıralama halinde devam ettikleri turlardaki geçişler gözüme daha fazla hitap ettiği için onlar aklımda kalıyorlar.

  3. Kirve 12 nasılsın?.Hem uzun bir süre ara veriyorsun,(aslında bende öyle yapıyorum) hem de gece geç saatlerde giriyorsun görüşemiyoruz.
    Kavga gürültü son sürat devam ediyor.Ben de vakit buldukça bu kavga ve gürültülerin arasına kendimi kısa bir süreliğine atıyorum.Ramazanda işlerim daha yoğun.
    Bu geçme geçilme meselelerini çok fazla önemsemem.Önemli olan sonuçtur.Fernando da aynı şekilde düşünüyor olacak ki valensiyada kobayaşiye yol vermek suretiyle geçilmiş oldu.Adam son 1 tur kala pite girip yumuşak lastiğe geçmiş son sürat geliyor.Ya kaza olacak ya da yol vereceksin.Nitekim kobayaşi yarıştan sonra Fernandoya teşekkür edip aracının sağında ve solunda neler olup bittiğinin farkında ve bu yüzden kaza olmadı dedi.Tabi herkes bu olayı Fernando geçildi diye yorumladı.Helal olsun.Lastik sayesinde de olsa geçiş geçiştir.Aynı olay michael ve rubens arasında oldu.Rubens takmış yeni lastikleri gelmiş.İlla geçecem diyor.Mıchael bunu bildiği halde çok tehlikeli bir savunma yapmıştır.Şimdi kalkıp yılların mıchaeli rubense geçildi demeye gerek yok.
    Sorunun cevabını 2007 brezilya startı sonrası 3.virajda bulabilirsin.

  4. kimi, len ne adamsın=)
    çok şey söyleyip de hiçbir şey söylememe yeteneği var sende, politacı yeteneği yani=)

  5. @quva,fernando ne zaman hamiltonu geçti ben anımsamıyorum öyle bir yarış.varsa hatırlatırsan sevinirim….

  6. herkül,raikköneni geçmekten bıktı hamilton ondanmı korkucak yapma gözün seveyim:) bak sıralamamı yapıyorum.1-Hamilton,2-Schumayer,3-Raikkönen,4-Alonso…

  7. @ Jetman
    Son yorumuna ben de katılıyorum. Çünkü aynı şeyler Alonso'ya yaplsaydı bnde çatır çatır savunurum…

  8. Ben Alonsocuyum ve tuttuğum pilot bnm için çok iyi ,hırslı ve karakterli bir pilot.Bu Kimi'yi tutan içinde Hamiltonu ve diğer pilotları tutunlar içinde aynı.O yüzden biribirinizin pilotlarını kötülemeyi bırakın da düzgün yorumlar yazın.Bu söylediğim Alonocu arkadaşlar için de geçerli.Çünkü bazıları ateş olmayan yerden yangın çıkartıyor…!

  9. Nebuchadnezzar
    sayfanın en başındaki kendi yorumunu oku.senden sonraki zembilcinin yorumunu oku.
    daha ben yorum yazmadan saldırmışsınız kimi ye.hemde aslı astarı olmayan hayalinizdeki rüyalarla,uydurma sözlerle.ondan sonra yok provakasyonmuş.
    buradaki yorumların değil 10 tanesi yarısıda bana ait olabilir çünkü ben kimi ciyim ve onu savunurum.
    aynen sizin alonsoyu savunduğunuz gibi.
    hiçkimsede kusura bakmasın.
    haaa hakaret içeren bi söz söylemedim espritüel kelimelerden anlamıyorsanız.özür dilerim.yok hakaret olarak algıladıysanız yine özür dilerim.
    ama kimi yide çatır çatır savunurum

  10. Yavuz Balcı avatarı

    alonsocular baya – almış bu haberde :))) kıyamet alameti ne, yoksa kimiciler ağır mı basıyor 🙂

  11. Bir atasözü vardır.''Delinin bir kuyuya taş atmış,kırk tane akıllı bir taşı çıkaramamış''
    Nebuchadnezzar arkadaşım izin verirsen bir düzeltme yapmak isterim.2007 Bahreynde Fernando Raikkoneni 3 değil 4.virajda geçmiştir.3.virajda deneme yapmış ama Raikkonen kapıyı kapatmıştır.3 ve 4.virajların arasındaki uzun denilebilecek düzlükte atak yapıp 4.virajda onu geçmiştir.

    Her pilot birbirini geçer de geçilir de.Hiç ummadığınız zaman hiç ummadığınız birinden atak yer.Kim derdi ki Mıchael bu yıl herkese geçilecek.F1 sporunda geçmek de var geçilmek de var.O an ki durumları bilemeyiz.
    Şu pilot bunu geçer bu pilot şunu ömrü hayatında geçemez tarzı yaklaşımlar yanlıştır.Fernando, Raikkoneni de ,hamiltonu da , pistte geçmiştir.Öte yandan bunlara geçildiği yarışlarda olmuştur.
    SPA öncesi raikkonen taraftarlarının tedirginliğini anlayışla karşılayın.Onların yerine kendinizi koyup öyle düşünün.Rallide Kendi evinde dahi 25.likten öteye geçememesi hayli zor bir durum.

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Jetman biraz terbiyeli olmanı tavsiye ederim.Sizin gibiler ne demek????Adam gibi yorum yapın ne demek.???Haddini bil.
    Kendi yazdıkların adam gibi mi??
    Ben de burada sevdiğim pilotu,iftiracı ve saldırganlara karşı savunuyorum hepsi bu.
    Sen bu konuya yazılanları en baştan başlayarak oku ve kimin provakatör ve kimin ortalığı karıştırdığını anla.
    Yazılan yotumların 10 tanesi sana ait.Bir de kalkmış savunuyorum diyor sanki biz başka bişey yapıyoruz.

  13. beyler burada alonsoyu ilk telaffuz eden can spadır dikat edin.adamın her yorumunda tahrik var.dikkat edin tahriklere gelmeyin diyeceğim ama zaten bazı kimiclerdede alonsonun onun yerini almış olmasından kaynaklanan bir acı söz konusu olunca o tarafa doğru basılmıyor bile.kardeşim en iyi f 1 pilotu alonso bu beyaz la siyah kadar net bir fark gerisi hikaye.

    adam geçme konusuna gelirsek.deli gbi saldırarak lastik bitirmeler blokajlar ha şuanki lewis ha o zamanki kimi bir fark yok yani.lewis de yavaş yavaş lastikleri korumayı öğrendi.ama nedense hiç şöyle aman aman bir geçişini görmüyoruz artık.pilot dediğin akıllı olacak.ne zaman nerede ne yapacağını bilecek.zamanı geldiğinde hızlı zamanı geldiğinde yavaşlayrak aracı korumasını bilecek.2005 avrupa veya 2010 ispanya gibi olmayacak.bu adamlar ne zaman aracı korumayı öğrendiler.o zaman alonsoyla kıyaslanabirler.yoksa f1 in yitik şampiyon pilotları arasında kaybolup gidecekler.sonra lauda gibi gündemde kalmak için işte ferrari şunu yaptı redbul bunu yapmadı gibi saçma sapan açıklamalarla kendinden nefret ettirecek.

  14. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ben son yorumumu yapcam burda sıkıldım artık haberde eskidi raııkkonen kendine güveniosa gelir f1 de alonso ve diğerleriyle kapışır yoksada rallide sadece etabı bitirmek için sürünür bu kadar basit hepiniz kendinize ii bakın

  15. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    çoluk çocuğun burda ne işi var ben sizi benm yazdıklarımızı anlıcak yaşta sanıodum:S

  16. zenbilci
    ben sana hakaret ettin demedim. yazdıklarımı evde bir çocuk varsa ona okut sonra sana açıklasın istersen. ha?

  17. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bana bakın beyler ben burda kişiye yönelik bi suçlama yapmıyorum yorumlarımda gayet düzgün şahsınıza bi hakaret varsa söleyin ben pilotumu savunuyorum daha öncede dedim savunmayı bilmiosanız buraya yorum ayzmayın kişisel bi hakaret bulunduysam ben özür dilerim dedim beyler yorumlarımı ii oku herkül kimseye kişisel bi hakarette bulunmadım

  18. kirve adamım:)
    rai bu sene başında mclaren le görüşüp anlaşamadı ya, olayın aslı hamilton istememiş o varsa ben yokum demiş:) alonsoyu havada karada yerde gökte dünyanın heryerinde bozuk para gibi harcarım ama kimi tersi pis biri onunla uğraşamam demiş:) ne ayak?

  19. zembilci ve Nebuchadnezzar
    sizin gibiler yüzünden bu sitede insanlar adam gibi tartışamaz oldu sizin gibiler yüzünden kaliteli ve saygılı yorum yapan alonsocular-schumiciler-hamiltoncılar-kimiciler ve diğerleri yorum yapmaz oldu.
    adam gibi yorum yapın adam gibi cevap alın.yok arkadaş ben cüdam gibi yorum yaparım derseniz siz kaybedersiniz.

  20. Öyle deme Kirve abicim ben Sultanahmet'te neredeyse 2 saat yanındaydım.Şapka ile imza koparabildim Kimi'den =))İstemeyi bilmen gerek ama haklısın baktı ilgi arttı oturup arabasına bekledi öyle sırası gelene kadar.Lakabı Iceman o kadar da soğuk olsun yani 😉

  21. Dogru kirve 18-19 puanlık fark varken son iki yarısta sampiyonlugu kimi verdi dimi 2007 de :)) ayrıca cok ovundugunuz alonsoda sampiyon olabilirdi o sene neden madem bu adam bukadar supermende 1 sıra bile yukselemedi(sadece hamiltonu gecti) ve 1 puan farkla kaybetti. artı massa ve raikkonenden 1 dakkaya yakın zaman yedi. nerdeyse tur bindireceklerdi :)herkesin konusacagı birseyler vardır ama abartmıyalım bence !

  22. Raikköneni mclarende yarıstıgı dönemlerde halıyle cok severdım.hayranlıkda duyardım.sonra ferrarıye gecmesı bıraz can sıkıcı oldu ama hiç bir zaman eski raikkönen olamadı benim gözümde.buna bir nedende mclarene gelen hamiltonun diğer pilotlara karşı ezici bir sürüş üstünlüğü sağlamış olması olabilir.wrc istanbul kadıköy seyırcı etabında yaklaşık 3 saat sureklı raikkönenın yanındaydım.doğruyu söylemek gerekirse yaptığı işe,sürüşüne duyulacak hayranlıktan öte hayran olunacak bir yani yok çünkü hayranlarını çokda fazla önemsemıyor.benı gözlemledıgım bu oldu.belkide son 10 yılın en az cana yakın insanı raikkönendir formula 1 de.geçme geçilme mevzuna gelince zaten hamiltonun bu karşılaştırmalarda yenıleceği kimse yok herkül arkadaşıma bir not düşeyim dedim 🙂

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sayın Yusuf Zenbilci arkadaşım,yazdığın her yorumun her cümlesine,her kelimesine,her harfine ve her noktalama işaretine varana dek katılıyorum.Tebrikler +1
    Şu anda raikkonenin rallide başarısız olması ve sadece bırakın kazanmayı yarışın etabını tamamlamayı düşünüyor olması ,fanlarını epeyce üzmektedir.Bu yüzdendir ki 2005 yılını tekrar tekrar hatırlayıp üzülmektedirler.
    Halbuki raikkonenin wrc de olması onlar için çok güzel.Düşünsene kimi şu anda mclarende 2.pilot olarak yarışıyor olsaydı ne olurdu.Nitekim kendisi bile ilerideki tehlikeleri görüp F1 den ayrılmıştır.
    Raikkonen kendisinden imza isteyen bir bayan hayranının çocuğunun kör olmasına neden olabilecek kadar duyarsızdı.Gazeteceyi yere serecek kadar biriydi.Yarışı mahvedip bişey yokmuş gibi dondurma yiyecek kadar biriydi.Ben de böyle bir adamın elini sıkmam bile..

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herkül çok geriye gitmeye gerek yok.2007 bahreyn 3.yarışı izle.Pole de massa var hemen yanında da hamilton var.rai 3. sırada .Alonso ise kirli tarafta ve 4. başlıyor.Massa temiz taraftan iyi kalkıyor.Rai de iyi kalkıyor hatta ilk virajda hamiltona atak yapıp geçmeye çalışıyor.Hamiltonu geçeyim derken arkadan gelen ALONSOYA 3.VİRAJDA GEÇİLİYOR.
    Raikkoneni geçmeyen kalmadı diyorum hala fanatizm yapıyorsun.

  25. ya anlamiyorum kardesim sizi bu adam simdiye kadar kimseyle ne bir polemige girdi nede arkasindan islere cevirdi kafasini onune egip adam gibi isini yapti artik sacma sapan seylerle suclamaniza gerek yok cunku szi ve sizin gibiler yuzunden f1 de yok ayrica raiye laf yetistireceginize kendi pilotlariniza bir bakin onlarin haberlerine yorum yazin burda insanlari germek ve kizdirmak icin yer aramayin

  26. Alonso ve karakter….
    Türkçeye ,ingilizceye ve de diğer lisanlara hakaret etmeyiniz.Lütfen.

  27. katafalk kaya cok dogru yazmıssın. Zaten 1-2 haftaya bir anca haberi cıkıyor bizde sevincle girip ne soyledi diye okuyacagımız yerde adamın kariyerini tartısıyoruz..bu haberin yorumlarında alonsonun ne işi onu pek anlamıs degilim.saygı için kendi tutugun pilotu elbette destekliyebilirsin ama herzamanki gibi hos olmayan seyler yazılmıs..

  28. demecleri kisa ve oz olmus. ben bir yanlislik goremedim.

    yalniz benim dikkatimi ceken. mclaren'cilerin genelleme yapmak gerekirse cok fazla kimi'ye antipati duymadigi. ancak is ferrarici arkadaslara geldiginde ve ozellikle alonsocu arkadaslara nedense acayip bir antipati duyuluyor kimi'ye. ilginc.

    halbuki 2004'den sonra gelen son pilotlar sampiyonasini kimi raikkonen kazandirmistir ferrari'ye… (takimlar sampiyonasini kazanmasi icin de buyuk bir katkisi olmustur tabi ki.) bu konuda da bazi tifosileri anlamak guc.

    ecnebi deyimiyle: "no offense"

    herkes ustune alinmasin. ben gozlemlerimi soyledim.

  29. jetman alonso ve saygı ha…bu son olaylardan sonra elini uzatsa eldiven takar öyle sıkarım.

  30. ben yokken bayağı bir yorum yapılmış. klasik birbirine verilmeye çalışılan cevaplar…
    yusuf zenbilci…
    fikrinle zikrin farklı hareket etmişsin. önce alonso 2005 kimiyi eze eze geçti demişsin. sonrada burada özür dilemeler filan pek uymamış ya neyse…
    o sene mclaren aracı ne kadar arıza yaptı reno ne kadar yaptı önce buna bak. arkasından pilotlara bakalım alonso kimiyi ne kadar geçmiş kimi alonsoyu ne kadar geçmiş. ALONSO KİMİYİ HAYATINDA BİR KERE BİLE YARIŞ İÇERİSİNDE GEÇEMEMİŞ. ******* olsa olsa budur kanaatindeyim. neyse iftar geliyor uzatmayalım.

  31. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    beyler en başta bişi sölüm kişisel olarak birini kırdıysam özür dilerim kimseyle benm bi derdim yok kimseye hakarette etmedim benm amacım kimseyi kırmak değil ama pilotumuda sonuna kadar savunurum bunu bi avukatın durumu gibi düşünün avukat mahkemede işini yapar dışarda normal insandır bende burda sadece yorum yaptım kimseyi yargılamadım isimde vermedim üzerine alınan varsa onu bilemem ben pilotumu savundum kimseyede hakaret etmedim hatta hakarete uğradım

  32. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    0versteer, gördüğün gibi o arkadaş ortalığı karıştırıyor.Bunu da bilerek yapıyor.Bizim daha doğrusu kendi adıma konuşıyım benim Alonso'ya saygım var.Daha önceleri çok sert eleştiriyodum ama artık saygı duymayı tercih ediyorum çünkü tarıştma ortamı yapmak yersiz bir davranış oluyo.Anlık sinirle ve aslında o kendini bilmeze yapılmış bir yorumdu o.Alonso'nun bana göre hoş olmayan bazı davranışlarına istinaden söyledim.Ama sen ve senin gibi iyi düşünen insanları ayrı tutuyorum.Kusurabakma, sinirlendirmişim seni.Durduk yere ortalık karıştıran biri yüzünden kimseyle aramın bozulmasını istemem.Daha önce kendisini Türkiye'nin F1 sitesi olduğunu iddaa eden bi sitede başka biriyle bunun tartışmasına girdikten sonra konu uzamasın diye özür dileyip susmayı tercih etmiştim.Arkamdan söylediği "benden çekindi, yola gel" gibi cümleleri senin kullanmayacağını bildiğim ve sakinlikten yana olduğundan emin olduğum için "Kusurabakma".

  33. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    tm dır o zaman daha uzatmaya gerek yok aktif pilotlar arasında alonso en iisi tüm pilotlar arasında ise scmi dir sonrada senna gelir

  34. onunda farkındayım.sen merak etme.izle ve gör

  35. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    arkadaşım biz burda kendimizi savunmuoz pilotlarımızı savunuoz alta bakta yorumları bi oku önce kim başlatmış alonso kavgasını

  36. hakarette yok zembilci
    zembille uçmak da hakaret değil.

  37. alonsoya olan saygımızı öldürme zembilci

  38. sen benim pilotuma sataştın önce
    sonra ben savundum.sonrada sen savundun.ama kıvılcımı sen çaktın zembilci

  39. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    millet kendi pilotunu savunamıo gelip bize çatıo iimi

  40. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    pilotunu savunmayı bilmeyenler buraya yorum yapmasın şahıslara saldırmayı kessin

  41. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    hops kişisel hakaretlere girmeyelim ağır ol ben pilotumu savundum burda beğenmiosan basıp gidersin senn kişiliğine yönelik bi hakarette bulunamdım haddini bil:@

  42. zembilci güzel bahaneler uydurmuşsun.
    şimdi ben burda çok derinlerede inerim ama başka alonsocular(ki birisi kurunun yanında yaşıda yaymayın dedi.oversteer yani)
    beni biraz tanıdıysan sus ezmbilci.tanımadıysan sor öğren zembilci yoksa seni zembille uçururum

  43. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    eyw yaşar kardeşim bunlar pilotlarını savunmayı bilmiolar gelip bana taş atıolar

  44. Şansın olmadığından değil çok fazla şey istediğinden ralliye geçtin. Tamam iyi pilotsun ama herkesin belli bir sınırı var.

  45. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    1.cisi takım emri olmadan geçmeye kalksaydı istanbuldaki gibi bi redbull faciası olabilirdi enn iisini ettiler takım içindeki olan bi olayda kimseyi ilgilendirmez diğer takımları hele hçç ilgilendirmez değişen ne ondada 43 puan gelio bundada değişen ne diğer takımlar için 2.si singapurdaki olayda dahiane bi taktik bence kimin aklına gelir öle bişi piquette tehlikeli görseydi girmezdi böle bişiye kimse ona zorla yaptırmadı bunu 3.süne gelince santander destekli diosunuz sizde bulun öle bi sponsor bizi ilgilendirmez f1 patronları komiserler bu sponsora bişi demioda bizmi dicez 4.sü ise kumiye geçilmesinin en büyük sebebi lastikleri bitmişti kuminin lastikleri yepyeniydi yine geçilmezdi ama kumi bile açıkladı alonsonun yol verdiğini geçmiş haberlere bi bakın teşekkür bile etti kumi

  46. hayır illaki her haberde alonsoyu karıştırmak zorundamısınız.gidin kendi pilotunuz hakkında yorum yapın.başkası nın gazına gelip sağa sola saldırmayın.onun amacı zaten belli.haa ona çanak tutacağız diyorsanız kendiniz bilirsiniz.

  47. ne oldu yusuf pilotunuzu eleştirdi diye tü kaka mı oldu.adam belirtmiş orada kimin önce alonsodan bahsettiğini anlamamazlıktan gelmişsiniz.ve adama artı 6 puan vermişsiniz.evet yusufun yazdıklarına harfiyen katılıyorum.herkes kendi çöplüğüne hadi şimdi sizde wrc ye hadi bakim.

  48. raikkonen_the_best_of_f1
    ayıp denen bir şey var, bende Alonso taraftarıyım, hadi kim olduğumu söyle?! bir kaç kendini bilmez yorum yapıyor diye tüm Alonso taraftarlarına laf etmek ayıp değil mi

  49. 2012'de yeni bir başlangıç yapabilir belki. Red bull değil de Mclaren ile dönerse çok iyi olur. Hem kendi hem de f1 için. Yeni bir soluk getirir.

  50. alonso o sene BENCE sadece kendi emeğiyle şampiyon olmadı mp4-20 de kendisine fazlasıyla yardım etti araç o kadar kırılgan olmasa alonso sadece sezon başındaki avrupa dışı yarışlarda aldığı birincilikler ile yetinirdi
    sıralamalarda 3. veya 2. oluyordu hoop mclarenin motoru değişiyor ve bir anda polde aradaki 9 pilotu geçmek zorunda kalan da rai oluyordu bu mu eze eze şampiyon olmak eze eze şampiyon nasıl olunuyor merak ediyorsanız mclaren ve ferrarinin yakın tarihine bakın 60lara gitmeye gerek yok 80ler ve 2000lerde örnekleri var

  51. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Alonso'nun az konuşup öz iş yapması, Kimi'nin çok konuşup az iş yapması kadar imkansız jetman arkadaşım

  52. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Yusuf bey sadece tartışma ortamı oluşturmak için burada sanırım.alonsoyla ilgili kimse bişey söylemezken neden savunma gereği duyuyosun.Bişey söylesek kalk savun.Savunulucak neresini bulursun onu bilemem.alonsonun haberine falan yorum yap.

    Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyliyim sözünü burda biraz değiştirerek söylemek istiyorum:
    "Bana pilotunu söyle sana kim olduğunu söyliyim."
    Yusuf Zenbilci'nin de nasıl birisi olduğunu anlamış olduk böylece 😉

  53. sayfadaki yorumların yarısı zembilciye ait sayfaya zembille inmiş yusuf.
    yiyosa diye lafa başlayan arkadaş
    yiyosa alonso önce takım emri olmadan geçsin takım arkadaşını. yiyosa kaza yaptırıp sc yi içeri aldırmadan yapsın.yiyosa santander desteksiz yapsın.yiyosa çok laf konuşmasın az konuşup öz iş yapsın.yemiyosa kamuiye geçilsin.

  54. bence rallide de yarışma tutkusu onu f1den etti ferraride kazandiği kötü bir alışkanlık daha f1 sezonu içinde başka serilerde yarışma tutkusu mclaren biraz dizginliyordu onu ferrariye gitti bozuldu çocuk geri dönebilirdi yuvasına ama kazandığı yeni alışkanlık onu geri çevrilemez olmaktan çıkardı
    keşke gelseydi bize herşeye rağmen kollarımı açar gel kimi derdim basardım bağrıma 😀

  55. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Senna öldüğünde Schumacher toy bir delikanlıydı Renault'da. Yani Senna'nın Schumi'nin rekorunu geçmesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Cevap vermeyin arkadaşlar daha cümle kuramıyor bu insanlar.

  56. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Şu yorum yazan arkadaşlar amma komik ya 😀 Hahahahaha! Devam edin gerçekten çok zevkli. "Yiyosa gelsin Alonso'yu geçsin kendine güveniyosa gelsin" :DDDDD

  57. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    adam yarışmak istemio gerek şartlar gerk rekabetçi bi araç alonsoda bulamamıştı kaçtı m ıf1 den renoda 2 sezon geçirdi raı yapabilirmiydi bunu yemez bence

  58. muhtemelen rekabetçi bir koltuk bulamadı. Bulduklarında da şartlar kafasına uymadı. Kendi için iyi bizim için kötü olanı yaptı

  59. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    alonso lafı nereden çıktı sölüm yorumları dikkatli okuyun (eğer alonso gibi oda Rai den çekindiğini ifade ederse bu plan işlerlik kazanmaya bilir.)
    bu bi arkinin yorumu altta

  60. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    2009 spadaki rainin altındaki araçla 2008 alonsonun altındaki araçları kıyaslamak bence basiretsizliktir ferrariye tamamen uyan bi pist önünde dandik bi force india altında ferrari renodan kat kat üstün o hali bile bide ben mi kazancam o yarışı

  61. Yusuf şu yorumları en başından bir oku Alonso'ya edilen bir tane yorum var mı? Alonso konusunu kim açmış bir bak lütfen.Ayrıca Alonso fuji 2008 nasıl hakkıyla kazanmışsa Kimi 2009 Spa'yı öyle kazanmıştır.Telemetre verileri yarışı kazanmasına imkansız derken Kimi yarışı kazanmıştır.Spa pilotajı ile ünlü bir pisttir. Alonso dökük aracı ile Fuji'yi kazanmıştır bu büyük bir başarıdır ama Kimi'nin başarısını küçümsemek sadece kerse bağlamak da basiretsizliktir bence.

  62. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ayrıca alonsonun şampıyonluklarını tanıyan tanır ztn kimn ne umrunda bazıalrının tanımaması 😀

  63. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bu arada yanlış anlamayım 2005 de mclaren ben son sırada demek istemedim orda dayanıksızlığına vurgu yapmak sitedim bunlar f1 in bi parçası

  64. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    arkadaşım dayanıksızsan i bi takım değilsen f1 de kaybolmaya mahkumsun görüyoruz lotusları fln son sıradalar 2005 dede mclaren öledi aracın yoksa çıkma karşımıza sağlam bi araç yap sonra gel f1 de bizle kapışmaya 2005 den bahsediom

  65. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ben kimiye fln dokundurma yapmadım ki dedim pistler burda kimi her takımlada anlaşabilir kendine çok güveniosa f1 e gelir herkesi geçer dedim ne dedim ki f1 dönmemeside benm gibi bi alonso taraftarının aklına herşeyi getirir yani buyursun gelsin kimse onu kovmuyor f1 burda nie bu kadar sinirleniyorsunuz ki alonsoya singapur 2008 den önce şampıyonlukları haketmeden aldı diyebiliosanız bende böle konuşurum herşey ortada gerek pilotajıyla gerek şampıyonluklarıyla gerekse liderlik özellikleriyle ki takım kötü olduğunda bile yarış kazandırabiliyosa (2008 fuji)bu pilot raıkkonenden çok çok iidir senna scmi olayına gelince ewt senna daha ii bi pilot ama adamın ömrü yetmedi allah rahmet eylesin yetseydi scminin rekorlarını geçerdi orasını Allah bilir ama bazı arkadaşlarımız alınmış gereksiz konuşmayalım deyince hçç alınmasınlar siz kimiyi savunuosanız bedne alonsoyu savunuorum

  66. Boşverin çocuklar ya Mclaren'in o zamanki dayanıklılık sorununu anlatıyorsun kalkıp sana Alonso'nun hanesinde 2 şampiyonluk yazıyor diyor.Sanki biz yazmıyor yada adamın şampiyonluğunu tanımıyoruz dedik. Söyleyeceği bir şeyi olmayan siyasetçi gibiler uğraşmaya değmez.

  67. yusuf zenbilci evet gereksiz yere konuşan varsa o kimdir belli.gereksiz konuşup kimi ye dokundurma yapma.bizede cevap hakkı doğurma.

  68. Yusuf Zenbilci beyfendi.Eğer iş sadece rakamlara bakıyor olsaydı şimdiye kadar yapılan Senna mı Schumacher mi sorusunun cevabını almış olurduk.Senin mantığına göre pilotajın karakterin hiç bir önemi yok.Lütfen insani değerleri göz önüne alarak mantık çerçevesi içinde yorum yapalım.

  69. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bence 2008 singapurda dehşet bi taktik vardı kimin aklıuna gelirdiki böle bi taktik dışardan f1 spor olarak görülebilir ama işin içine girdiğiniz zaman orda savaş olduğunu anlarsınız savaşta her yol mübahtır bakınız hamilton avrupa gp de güvenlik aracını geçti noldu yine 2. oldu geçmeseydi 9 olcaktı alonso kurallara uydu die 9 oldu neymiş uymucakmışsın kurallara 2.olcakmışsın onun için diyorum burada her yol mübahtır kazanmak için dışarda bi pilotla ii bir dost olabilirsin ama dostluk f1 e taşınırsa dışardaki dostlukta bozulur onun için orda herkes yanlızdır kimsenn dostu yoktur ztn 2008 de piquet bu kazayı tehlikeli görseydi kabul etseydi o kadar mert olan adam böle bişiyi baştan kabul etmezdi asıl mertlik böle bişiyi kabul ediosan dışarı vurup başkalarını zor duruma düşürmemektir ferrari bu yüzden f1 in en büyük ve köklü takımıdır neden bi iş çeviriosa bile herşey içerde ve herkes birbirni desteklio kimse kimseyi satmıo son yarışta bunu biraz massa bozdu o kadar

  70. Kimi bu açıklamaları yapmana gerek yoktu ki zaten aklı başında olan her F1 takımı sana direksiyon verir ralliye kendi isteğinle geçtiğini hepimiz biliyoruz…

  71. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bencede Allah bilir gereksiz yere konuşupta sağın solun günahını almayalım onu bilir onu sölerim nette ayzınca fernando alonso die 2 kere dünya şampıyonu olmuş bi pilot die çıkıyosa iş bitmiştir hakkıyla fln tabirleri geçmio:D:D

  72. alonsonun hanesinde 2 şampiyonuk var.kaçını hakkıyla almış 2008 singapur olayından sonra önceki yıllardada kimbilir kaç kez alonsonun takım arkadaşları kaza yapıp sc yi piste alıp alonsoya avantaj sağladılar.kaç kez alonsonun rakiplerini engellediler Allah bilir.her pilot piquet gibi değilki çıksın mertce açıklasın.

  73. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bildiğim akdarıylada rallinin en iisi loeb yanlış bilmiosam onun için rainin baya bi çalışması lazım en ii olmak için ralli de bekleyip görcez inş olur en iisi f1 den bişi bulamadı barı burda olsun adamcağız:D

  74. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ayrıca gelmek isteyene hodrimeydan kimse raıyi f1 den kovmadı üstelik redbull gibi bi takımla görüştü gelebilirdi şu an en hızlı araca ama niyese gelmio raıkkonen gelmemeyi kendi seçio kendine güveniosa gelir ben bişi demiorum gelsin alonsoyuda geçsin vettelide geçsin scmiyide geçsin kimse tutmuo kendini

  75. Kimse yazmıyor dedi mi ki :S Anlamıyoum şu haber de ne Alonso ismi var ne de yorumlar da sataşma var.Hem millete diyorsunuz kışkırtmayın diye hem de yaptığınıza bakın.Kendiniz ile çelişiyorsunuz.Komiksiniz gerçekten =)

  76. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bazı arkadaşlarda raıkkonen çok karakterli demiş raıkkoneni bende severim ama çok umursamaz bi insan duygusuz taş gibi bişi ruhsuz sadece elinin altında ii araba olursa kendini gösteriyo 2009 spa hariç ondada kersle öndekilere atak yaptı ve kazandı hernese ama ben alonsonun 2008 de o eziq reno ile fujideki japonya yarışını kazandığını hatırlıyorum

  77. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ayrıca şöyle oldu böyle oldularlada vakit kaybetmeyelim raıkkonenin hanesinde 1 dünya şamp. yazıo alonsonun 2 olay bu akdar basit

  78. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    f1 motorsporudur arızada olcak çarpmada kazada spinde ztn şampıyonu bunlar belirler eğer bunlar olmassaydı f1 de tek takım ve 24 pilot olurdu o zaman derdim herkes eşit ama işte bu kadar arıza yapmış ki mclaren raı yi şampıyonluktan etmiş bu kadar kalitesiz bi takım oluo o zaman arkadaşlarımzıın dediğine göre

  79. kimi sadece bir sezon massaya geçildi onun haricinde geçilmedi.ona buna geçildi diyen arkadaş zırvalamasın.
    alonsoda eze eze raiyi şampiyon olmadı.uydurmayalım.2005 te mclaren mercedesin kaç kez motor ve aero arızası yaptığını sayarken bile zorlandık.nasıl eze eze geçmiş kimiyi.bırakın bu safsataları.2003 ve 2005 yıllarındada kimi gönüllerin şampiyonu olmuştur.çünkü aracı schumi ve alonso kadar yada daha az arıza yapsaydı.zaten şampiyon olacaktı kimi.yani kimi 3 kez şampiyon olacaktı rahatlıkla

  80. iddia ediyorum tüm zamanların en hızlı ve en karakterli f1 pilotlarından birisi.

  81. Hayatta aklıma gelmezdi Kimi Formula 1'e dönmesin diyeceğim. Ama yaptığı açıklamalardan sonra orada kalsın istiyorum. Kalsın ve elinden geleni yapsın. Bakıyorum rallide çekilen videolarına, fotoğraflarına ben bu adamı 2005'in sonundan beri bu kadar huzurlu, keyifli, mutlu görmüyorum.

    Orada kalırsa kendini gelişmek için zorlaması gerekecek. Belki biraz daha hırslanacak. Sonunda başarılı olacak.

    Zaten seneye Red Bull'la dönecekse hiç dönmesin. Red Bull gibi bir takımın yönetimi onu bile harcar herhalde. Kötü taktikler, berbat denilebilecek kararlar..

    Sonunda rallide kendini kanıtlarsa çok daha mutlu olacak bence. Kanıtlayabileceğine de inanıyor çoğu kişi. O da kendine inanıyorsa dönmez zaten.. Açıklamaları da o yönde gibi. Kalsın orada. Nasıl olsa onu destekleyecek olanlar nerede olursa olsun destekleyecek. Orada mutlu olduğu sürece, Spa'daki yarışları izlerken berbat hissetmeye bir şey demeyecek bir sürü destekçisi olduğuna da eminim. Burada da görüyoruz bu arkadaşları, başka yerlerde de. Her şekilde izleyeceğiz biz onu..

  82. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ki alonso raiden çekinmiş olsaydı 2005 yılında raiyi eze eze şampıyon olmazdı:Dk.b yın

  83. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ki alonso raiden çekinmiş olsaydı 2005 yılında raiyi eze eze şampıyon olmazdı:Dk.b yın

  84. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Rai en iyi comeback ı yapamazsa, bahaneler zaten hazır.Lastikler değişti.?Redbula alışık değildi vs vs.
    Rainin yenilmediği adam kalmadı siz neden bahsediyorsunuz.coulthard şumi massa alonso hamilton hepsine de geçildi.Raiden çekinen ancak sutil olabilir.adama iki kere çarparak yarışını mahvetmişti.
    Herkes en iyi yaptığı ve en iyi bildiği şeyi yapmalıdır.Adam wrc de mutlu demekki elinden gelenin en iyisini orada yapıyor.

  85. Can bundy söylediğinin olmasını Kimi'nin RBR ile geri dönmesini çok isterdim ama Kimi'nin sözlerinden ralliye devam edeceği çok açık.

    Dün başka bir haberin altına yazmıştım."Geri dönmek isterdim ama şartlar elverişli değil" deyip rallide kalacağını ima etti diye.

    Dolayısıyla bize Kimi'yi WRC'de desteklemek kalıyor.Ben başarılı olacağını düşünüyorum.Sadece şu takım değiştirme mevzusu aklımı kurcalıyor.Citroen'den ayrılıp nereye gidebilir ki? Ford'a mı? Zaten rekabetçi iki takım var.Neyse bunu öğrenmek için de bekleyeceğiz anlaşılan =)

  86. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Ama bir anlamı yoktu, bu yüzden başka bir şey seçtim"
    Neden bir anlamı yoktu anlayamadım.Artık keyif almadığı için mi rekabetçi bir koltuk olmadığı için mi.Rekabetçi Mclaren koltuğundan WRC uğruna vazgeçen ve anlaşma sağlayamayan kendisiydi.Sanırım keyif almadığı için bir anlamı olmadığı düşünüyor.

    Şimdi de benim için bir anlamı yok.Kimi olmadan F1 izlemek ve özellikle Spa'yı izleyecek olmak!Anlamsız ama keyif almaya çalışıyoruz.
    Kimse onu taraftarının sesine kulak vermemekle suçlayamaz tabiki.Çünkü Fin taraftarlarına kulak verdiğine eminim.Onlar WRC'yi daha çok seviyolar hepimizin bildiği gibi.WRC'de kalacağının sinyallerinide vermiş.

  87. herkesin de bildiği gibi önümüzdeki sene F1 de yarışacak.

    ve tarihin en iyi comeback lerinden birini yapacaktır. (RB7 ile)

    buna çıkabilecek tek engel webberin uzatılan sözleşmesinden ziyade, takımın gelecek planı olan vettelin Rai ile baş edemeyecek olması. eğer alonso gibi oda Rai den çekindiğini ifade ederse bu plan işlerlik kazanmaya bilir.

  88. Citroen'den hangi takıma geçecek acaba? Bence Citroen'de kalmalı zaten takımda Loeb'de devam etmesini istiyordu :S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir