Basın: "Alonso, F1'in En Fazla Kazananı"

yazar:

kategori:

Business Book GP’den alınan bilgileri referans veren El Mundo’nun haberine göre harici cirolar hariç Alonso’nun Ferrari’den aldığı yıllık ücret 30 milyon €

Bu tutar, ikinci sıradaki 2008 Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton’un aldığı 16 milyon €’nun neredeyse iki katı. Ama Ferrari’nin anlaşmasını erkenden bitirmesi nedeniyle Raikkonen’e de benzer bir miktar ödediğine inanılıyor. 

Üçüncü sıradaki Felipe Massa 14 milyon € alıyor, yani takım arkadaşının yarısından az.

2009 Dünya Şampiyonu Jenson Button ise habere göre takım arkadaşından önemli ölçüde düşük olarak 9 milyon € alıyor.

Mercedes’te Michael Schumacher ve Nico Rosberg 8 milyon € alırken Renault’un Kubica’ya ödediği tutar 7,5 milyon €.

İlginç olan Williams’tan Rubens Barrichello, Red Bull’dan Mark Webber’den daha fazla alıyor. Brezilyalı pilot 5.5 milyon € alırken Webber’in ücreti 4.2 milyon €. Şampiyona lideri Avustralyalı pilotun takım arkadaşı Sebastian Vettel de ilginç bir şekilde 2 milyon € alıyor.

Listeye göre Vettel, Lotus’tan Trulli’nin bile gerisinde kalıyor. İtalyan pilot 3 milyon € alırken takım arkadaşı Kovalainen’in ücreti yaklaşık olarak aynı.

Timo Glock, Virgin’den 1 milyon €, Williams’tan çaylak Hulkenberg 700.000 € alıyor.

1 milyonun altında diğer kalanlar ise her iki Sauber pilotu (500.000 €), Petrov (400.000 €), Alguersuari (400.000 €), Buemi (400.000 €), Force India pilotları (200.000 €) ve Di Grassi (200.000 €)

Habere göre aktif pilotlar arasında en az alan Bruno Senna (150.000 €)


Yorumlar

  1. takım emriyle ancak takım arkadaşını geçebilen bir pilot iki katı para alıyor…bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa…nerde alonso orda kaos…

  2. Yahu burda 35 milyonu savunanlar var yahu.sinir oldum.burdaki kimse 1 milyon eurodan fazla kazanmayı haketmiyor.işleri zormuş.gidip konfeksiyonda çalışsınlar göreyim zor işi.zaten bu son yıllarda sporda bazı saçmalıklar dönüyor adamların 1 milyon euro neyine yetmiyor.haberi okuyup oturup düşündüm yıllık ne kadar harcıyorum en fazla 5000 tl.yani 2500 euro.ben hayatımdan memnunken 1 milyon adamların neyine yetmiyor.genel olarak bu maaşlar kontrol altına alınmalı özetinde maaşalar arttıkca o paraları santander vodafone red bull çikilop mikilop değil dolayılı yollarla biz ödüyoruz.düşüne biliyormusunuz şimdi atıyorum elano yada cristian geliyor anlaşma yapıyor e kulup parayı ödeye bilmek için forma kombine bilt fiyatlarını arttırıyor yani aslında savunduğunuz şey kendi akılsızlığınız.f1 de aynı şey daha karmaşık endüstiyel düzen içine işliyor.yani giden bize giriyor

  3. umit isbilen avatarı

    zenginin malı, züğürdün çenesi olayı…

  4. Yavuz Balcı avatarı

    lewis le bağlantı ne alaka. keza bu seneye kadar 2 sene renaultta ne kadar aldı bu adam. ferrari kimi ye şu an alonsonun aldığından daha fazlasını veriyordu.üstelik santander olmadan. o yüzden fazla uçmayın. size kalırsa şumi yerlerde zaten.kimi yeteneksiz,lewis desen zaten çaylak,hatta araç sürmeyi beceremez. salla hepsini . yaşasın alonso.

  5. hayır bu adam kazanmayacakta lewis mi kazanacak.adam grdin en iyi pilotu açıkara.bunu biz değil herkes söylüyor.anketlerde en iyi olarak görülüyor.lewise gelince onun bu paraları alabilmesi için bir değil on fırın ekmek yemesi lazım.yada ferrariye gelmesi lazım.yada tekrar babasını menajer tutması lazım .zamanında kimide çok kazanırken ferrarideydi.

  6. Fatih Küskü aşağıdan yukarı doğru yorumları okurken benimde aklıma gelen kiminin şampiyon olmamışken 2005-2006 ve 2007 seneside olabilir alonsodan daha cok para aldığı.aklıma kalan bu.en fazla kazanan sporcular listesinde 20. sırada falandı dıye hatırlıyorum.şampiyonlukla orantılı bir şey olmasa gerek.

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Adamın fotoğrafına bile saldırılmış.Acaba kendi tipi neye benziyor ki??
    Dünyanın en zor sporlarından birini icra eden bu pilotlara ödenen bu paralar az bile.En fazla 35 den sonra emekliler ve hayatlarının sonuna kadar bu kazanılan paralarla geçinecekler.Ünlü olup 35 yaşında işsiz kalmak zor bir durum olsa gerek.Burada hala baba parası yiyenler bu adamların halinden anlamayabilir.
    Hamiltonun fiyatı elbette buttondan daha yüksek olacak. Mclarenin öz evladına bu kadar para az bile.Takım arkadaşının 50 şampiyonluğu olsa da hamiltondan fazla para vermezler.

  8. fatih küskü avatarı

    ferraride para bol anlaşılan;kiminin tazminatı bilmem kaç milyon burada 30 milyonlardan bahsediliyor ohh ohh maşallah,harcamalardaki kısıtlamalardan arta kalanları pilotlarına veriyor heralde takım:D
    bir de aldıkları parayla övünenler var,gören de paranın 3 te 1 ni size veriyorlar sanacaklar destekleme ve ölümüne savunma harcırahı olarak:D
    şampiyonluk sayısıyla,alınan paranın paralel olması gerektiğini de ilk defa duydum,raikonen kimseden fazla şampiyonluğu yokken,yine hekesten çok para alıyordu,o zaman da aynı şeyleri düşünüyor muydu bu arkadaşlar,acaba neden alonso 2 şampiyonluğu varken kimi kadar almıyor diye;o zaman aşağıda bir arkadaşın deidiği gibi schumi nin 150 milyon filan alması gerekiyor,bu kadar basit örnekleri düşünemiyor mu acaba şampiyonluk sayısıyla alınan paranın eşdeğer olması gerektiğini düşünenler..
    mclarende herşey normal,button un ne yeteneği ne de karizması yeter lewisle aynı parayı alması için,isterse buttonun 3 lewisin 1 şampiyponluğu olsun,bu değişmeyecek zorunuza gitmesin..

  9. Ben de Vettel ve Webber'in rakiplerine oranla az ücret alıyor diye okumuştum ama haberde aynı zamanda aldıkları puan podyum yarış zaferine göre bonuslar aldığı da yazıyordu :S

  10. Schumi nereye düştü ki? Duyan da Alonso açık ara şampiyonluğa gidiyo sanacak:)

  11. Gerçekçi değil en son ben vettel 10m alıyor okumuştum.bir yanlışlık var

  12. ne olursa olsun araç gelişimleri için harcanacak para kısılacağına teknolojinin önüne tasarruf engeli konacağına pilotların maaşları kısılsın biz de eski f1'i izleyelim buna karşı olacak f1 taraftarı düşünemiyorum en iyi pilotu aldığı para belirlemez kazandığı yarışlar şampiyonluklar belirler yeni araçlardan dondurulmuş motorlardan şikayet edip dururuz ama pilotların kazançlarına ve özellikle pilotların kazançları arasındaki uçuruma vay be deriz.
    bence üst limit alt limit gelmeli kim bu işi para için yapıyor anlarız bize yüreğiyle sırf heyecan duyduğu için yarışanlar lazım ve tabiki ultra teknolojik f1 araçları

  13. bencede redbull az almasının sebebi fabrika takımı ve sponsoru pek olmadığındandır helal olsun alonsoya aldığı paranın hakkını vermek içinde 1. olmak içinde monaco da kaza yapmıştı

  14. Helal olsun santandere,işi biliyor,alonsoyu destekliyor karşılığında şubesi olmadığı türkiyede bile tanınıyor,nokia da kimiyi destekleseydi şimdi vrc de şüminin düştüğü duruma düşmezdi.

  15. Norbert Haug'un bir demeci vardı Schumacher'in Mercedes'e geçtiği dönemler. Pilotların paralarının büyük bir kısmının sponsorlar tarafından ödendiğini söylüyordu kendisi.

    Güçlü takım güçlü sponsor buluyor. Güçlü sponsor ise güçlü pilotlara iyi miktarda para veriyor. Yani bir döngü meselesi bu. Yıllardır da böyle. Niki Lauda'nın yarışmak için bir bankadan para aldığını okumuştum F1 Racing'de (veya benzer bir olay). Ayrıca ülkeler pilotlarını desteklemek de isteyebiliyor çoğu zaman.

    Ha bu demek değil ki küçük takımlar güçlü pilotlar yarıştıramaz. Yarıştırıyorlar efendim, bazılarının iyi sponsorları oluyor ve güçlü pilotlara fazla miktarda para verip, onları yarıştırıyorlar. Mesela Jacques Villeneuve – BAR gibi olmadı Damon Hill – Arrows gibi.

    Son olarak Schumacher'in zirvede olduğu zamanlarda en çok para kazanan sporcular arasında olduğunu da hatırlatırım.

  16. santander ödüyor o parayı. o yüzden bol keseden yazılmış.

  17. mp4-25 siz beni yalnış anladınız,ben sizi üzmektense güldürmeyi tercih ederim,demek istediğim ulusları bile aynı olmayan dünyanın en büyük şirketlerine pilotlarınıza bu kadar para vereceksiniz gibi bir yaklaşımı doğru bulmuyorum++ bütçe kısıtlamasına gelince zaten öyle bir uygulama var,ferrarinin bütçesi 100 milyon euro ise bunun yüzde otuzuna denk gelen bir parayı pilota veriirmi,demmek ki bunu sponsorlar karşılıyor,tekrar söylüyorum ben sizinle yazışmaktan fifkir paylaşmaktan keyif alıyorum saygılar.

  18. ispanyol basını alonsoyu hep savunur.ingiliz basını mclaren milli takımını hep savunur.italyan basınıda ferrariyi savunur sonrada döner eski pilotuna schumiye yüklenir.Alman basınını daha çok seviyorum.biraz daha tarafsız diğerlerinden
    bu benim gözlemim

  19. djarum ben alonso o parayı haketmiyor demedim sadece pistte bütçesi fazla olan takım milyonları rahatça verip en iyilerle yarışıyor sonra biz burada redbullda alonso olsaydı hamilton olsaydı diyoruz adamlar habere göre alonsonun 10da birini kazanıyor bütçe limiti gelse durum böyle olmayacak o takımda kubica bile olsa rahat rahat şampiyonluğa giderdi vettelden daha olgun weberden hızlı orada bizim pilotlarımız olsa ne olurdu hiç bilemeyiz sağdan soldan kısıyoruz ama işin bu kısmı hiç aklımıza gelmiyor ferrarinin pilotlarına verdiği para küçük takımların bütçedinden bile fazla
    böyle bir ortamda bani gülünç bulman tuhaf demekki yazdıklarımı iyi okumamışsın açıkçası ben sana gülemiyorum bile f1 motorsporlarının zirvesi ama taraftar profili bence pek zirvede değil karşısındakinin yorumunu eleştirmeyi bile çocuk oyununa çevirmiş adam kaynıyor gülüyormuş gül o zaman fikir paylaşma şaklabanlığı yapanda kabahat özür dilerim beyim.
    bu paralar sezonluk uzun vadeli değil 4 yıl yarışsa alacağı para sponsorluk gelirleriyle tavan yapıyor hepsi kaliteli adamlar ama spor pilotlara servet kazandırarak gelişmiyor, zirvede kalmıyor. bu sporu zirveye taşıyan harcanan para değil teknolojisidir pilot da teknolofik bir parça değil ve o kadar parayı verince bir anda performansı artmıyor nadıl bir spor izlediğinizden bence sizin haberiniz yok
    bu parayı lewis alsa belki şu anda benim destekçim olacaktınız onu da göz ardı etmek istemem
    bu arada gülmeye devam
    ayrıca alonso mclarendeyken o kadar para almıyordu ve eğer şampiyonluk sayılarına bakacaksak şuminin 100 milyon falan alması gerekirdi bırakmadan önce

  20. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    arkadaşımız alonsonun aldığı parayı yediremio kendini haklıdır alonso ulaşılması zor bi pilot maddi ve manevi:D

  21. Alonso bu fotografta plajda agzi açik bir vaziyette kadinlara bakan tipler gibi çikmis.

  22. mp4-25:))) çok güldürdün beni,sanki dünyanın en çok izlenen ve en pahalı sporundan değilde,tarlada çalışan ırgatların performansından bahsediyoruz,kimsenin alonsonun kakaşına gözüne olan hayranlığından değil herhalde aldığı para,(ben hayranım)ferrari alonsoya ödediğinin on misli fazlasını sponsorlardan alıyor,başta herkül olmak üzere lafa geldimi yok alonsonun parasını sponsorlar üdüyor deniyor,sponsorda avanak değilya,oda bizden çıkarıyor parasını,ayıptır söylemesi,ben tag heuer saati kimi sayesinde tanıdım,ve alonso mclarene transfer olunca biri f1 olmak üzere iki tane aldım,ben alonso hayranı olmasaydım alonsoda tag reklamı yapmasaydı alırmıydım o saatleri?

  23. alonso nun aldığı ücret lewis in ücretinin iki katı. zaten şampiyonluk sayıları arasında ki oran da bu. beni en çok şaşırtan button ve lewis arasındaki fark. alonso ile massa arasındaki farkı 2 şampiyonluğa bağlayabiliriz ama lewis neden button nın 2 katı kadar alıyor acaba?

  24. bence pilot ücretleri arasında bu kadar uçurum olması doğru değil üst sınır ve alt sınır gelmeli alonso ile kubica arasındaki kalite farkı 20 milyon mu?
    birileri parayı basıyor en iyilerle yarışıyor diğerleri arta kalanla yetiniyor
    fia pilot harcamaları için limit koysa sağdan soldan kısmalarına gerek kalmaz ne bileyim iki piot için 30 milyon mesela böylece ister iki ortalama pilot ile yarışırsın ve markaları hedef olarak alırsın ya da bir sağlam bir de çaylak pilot alırsın ve pilotlarda iddialı olmak istersin bence daha uygun olur
    arkadaşlar kaç yıldır bütçe bütçe diye sporu katlettiler bir pilota 10 milyondan fazla ödemek ne kdar doğru düşük bütçeli takımlarla fark kapansın isteniyor ama ortalamanın üstündeki pilotlar hep üstteki takımlarda
    bu yöntemle çaylak pilotlar üst sıradaki takımlarda fırsat bulabilirler ve hızlı araçlarla agresif ve keyifli yarışlar çıkarabilirler haber doğruysa benim şahsi fikrim bu LİMİT gelsin

  25. Alonso'nun Massa'dan fazla alması normal, biri iki dünya şampiyonu diğeri değil. Dünya Şampiyonu olunca otomatikman fiyatınız artıyor zaten.

    Alınan parayı etkileyen tek şey pilotaj değil bence. Bu biraz menajerin iyiliği, takımın maddi gücü, pilotun popülerliği ve karizmasıyla da alakalı.
    Ayrıca net ücretler ile asıl alınan ücretler arasında fark vardır. Örneğin bazıları yüksek garanti para düşük bonus alır, bazısı tam tersi. Aldığınız her puan, podyum, galibiyetin ayrı ayrı para ettiği anlaşmalarda var Formula 1 de. Bazı takımlar ise pilota özel sponsor alma izni veriyor. Böylece takım pilota az para ödese bile pilot sponsor alarak maaşını çıkartıyor. Bu listede garanti paralar var bence. Ekstralar ve sponsorluk anlaşmaları yok.

    uzun lafın kısası her pilot bu rakamlardan daha fazla kazanıyor, bazıları birazcık daha fazla bazıları ise şu rakamlardan çok daha fazla.

  26. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ağlayanlar zırlayanlar aradaki farkı görün ne kadar köfte o kadar iş demek bu adam işini son sürat yapıyorki girddeki en çok parayı kazanan oluyor vettelin aldıgı para doğruysa harbi ŞAŞIRDIM! çok az alıyor webbere göre Alonsonun farkı burda işte sponsor demeyin nasıl futbolda ronaldo para ediyorsa f1 inde ronaldosu ALONSO BAŞKA SÖZE GEREK YOK

  27. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "İspanyol basına göre Fernando Alonso…." diye başlayan haberi okuma daha iyi.Zaten içeriğini az çok tahmin edersin.

  28. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ucuz etin yahnisi kara olurmuş.

  29. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    hadi hepsini anladıkda şu sutil nasıl 200.000 euro alır hayret birşey.üstelik force indianın takımlardaki yeride belli. çok büyük haksızlık var… sutil hemen başka takıma geç , yoksa f1 den fakir olarak emekli olacaksın ;)))

  30. Sanki ben kazanıyorum,keyfim yerine geldi,Geçen sene övünen musabbera yada herkül:)bu haber senin için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir