Ferrari, "Yaşlı" Lauda'ya Sert Cevap Verdi

yazar:

kategori:

“At Terbiyecisi” başlığı altında Cuma akşamı resmi internet sayfasında yayımladığı yazısında Ferrari, Lauda’nın kendi pilotları olduğu zamanda böylesi durumda memnun olduğunu dile getirdi.

Ferrari açıklaması: “Hockenheim’deki yarışın ardından, padokta bir iki yüzlülük rüzgârı esti, genci yaşlısı bir çok uzman kendi yorumlarını yaptılar: Bazıları ustalarının sözleri ile gecikmeden hizaya gelirken diğerleri, cümleleri ister istemez telaffuz etmeye devam etti.”

“Sonuncusu ise Avusturya’dan, hakim rüzgâr ile kendini tekrar hizaya getirmek için bazı sözlü akrobasileren keyif almak zorunda kalmış olsa da, kaskını çıkarmış ve her fırsatta fikirlerini sağa sola savurmuş birinden geldi.”

“Bu sefer yaşlı iyi Niki, ağzını kapalı tutmak için iyi bir fırsatı kaçırdı. Çünkü o, bir  Scuderia pilotu iken, Ferrari’nin pilot idaresinin kendisine mükemmel bir şekilde uyduğunu düşünürdü… Öte yandan bir çok kişi, seneler boyunca gerçekleşmiş, aşağı yukarı aleni olan iki yüzlü hareketlerden suçlu olduğunda, neredeydi bütün bu ahlâki kızgınlığı?”

FIA’nın Ferrari’ye ‘cila’ niyetine bir ceza vereceğini düşünen Lauda’nın bu sözlerine ise Maranello kökenli takım, yönetim kuruluna güvendiklerini ifade etti.

Ferrari açıklaması: “8 Eylül’de FIA Dünya Konseyi’nin vereceği muhtemel kararla ilgili olarak tahminler konusunda, bunu zaman gösterecek: Bu tip olaylarda en iyi politika, sporun en yüksek yönetim kuruluna saygı duymak ve güvenmek”


Yorumlar

  1. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @can bundy (spa 2000) saygılar… ayrıca kirve 12 sende söylemek istediklerime tercüman olmuşsun…

  2. geçmişi dert, bugünü dert, geleceği dert…. :)))

  3. murat levent avatarı

    Siz bile senelerdir bu kadar konuştuktan sonra, sporun içindeki adam da bırakın o kadar konuşsun.

    Sussa dert, konuşsa dert, sonuncu olsa dert, 1. olsa dert, karnı ağrısa dert, saçı uzun olsa dert vs.vs….

  4. quva dikkat ettiysen Raikkönen her lafa atlayan bir yarışcı değil.bir karşılaştırma yaparsan her lafa atlayanla atlamayanın arasındaki farkları bulabılırsın.suçu haber yapmaya çalışan muhabirlerin üzerine atmakda çok doğru bir yaklaşım değil.tabiki haklılık payında var ama kimse kimsenin ağzına mikrofonu dayayarak zorla bir şey söyletmez.bir soru sorar,senin zekan iyiyse ona vereceğin cevapı iyi seçersin yoksa hemen yarış biter bitmez bu yarış manipule edilmiştir diyip,4 gun sonrada özür dilersin.ondan sonraki senin kazandığın yarışda Lauda gibileri çıkar bu yarış manipule edilmiştir diye demec verir.önemsenmeyen bir adam olsa hiç bir f1 haber siteside bu adamın demecini koymaz.söylediği sey 4 hafta önce söylenenden farklı değil bir kez daha sormuşlar o da bir kez daha yinelemiş..

  5. kirve 12 inşallah o yıllarda yine buralarda oluruz da görürüz.İnşallah pilotun biri,gazetecinin birini döver de bu demeç verme mecburiyeti kanunu yeniden düzenlenir.Bu adamlar dünyanın en zor işlerinden birini yaparak ünlü oldukları için bunlarla ropörtaj yapabilmek uğruna kendini parçalayan haberciler ve haber proğramları olduğu müddetçe bu pilotları çok dinleriz.Düşünsene Türkiyede bir gazetede sadece hakan şükürü takip etmek için bir muhabir görevlendirilmişti.O muhabirin işi gücü o sporcuydu .Onunla söyleşi yapmak resim çekmek için maaş alıyordu.
    Kimse durduk yerde konuşmuyor.Konuşmaların demeçlerin birçoğu mecburiyetten yapılıyor.Bir örnek vereyim.Takımın sponsoru bir organizasyon düzenliyor ve pilotları da çağırıyorlar.Ondan sonra da bir iki soru sorup gündemin nabzını tutuyorlar.Bizler de bu adam her lafa atlıyor diyoruz.

  6. kızım sana diyorum gelinim sen anla ayağı bu :))

  7. kızım sana diyorum gelinim sen anla ayağı bu :))

  8. o değilde pilotken her lafa atlayan her konuda ağzını kapayamayan alonso allah uzun ömürler versin laudanın yaşına gelirse aceba şimdikinden daha azmı konuşur yoksa misliylemi konuşur bunu yaşayıp görürüz inşallah.o zaman formula 1 kalırsa onu izleyen gençlerde aynı bu şekilde alonsoya yapıştıracaklar …:)

  9. Adam çıkıp deseki kardeşim(mecazi anlamda kardeşim) sizin o zaman bana uyguladığınız startejiden o an memnundum ama şimdi geçmişse dönüp bakinca bundan pişmanım,25 sene geçmiş ama sizin kafanız hiç değişmemiş dese güzel olur ..insanlık geçmişi ile yüzleşiyor günah çıkarıyor bu ferrari yönetim anlayışı insanlıktan nasip almamakda diretiyor.

  10. Lauda hak etmişti ama artık. Lauda nın şampiyonluklarına saygım var. her şampiyona olduğu gibi. elbetteki fikirlerini sunabilir ama aynı şeyleri defalarca söylerse fikir belirtmekten başka bi amacı olduğunu düşünürüm ben. Ferrari gereken cevabı vermiş. "padokta iki yüzlülük rüzgarı esiyor" lafıda genel olmuş ve çokta doğru. İnsanları kandırabileceklerini sanıyolar ama yanılıyorlar. kimin ne olduğu burdan bile görünüyor.

  11. Lauda bundan neden memnun olsun?Nerden biliyorsun hem gidip konuştun mu ya Allahım büyüksün adamın ne hisssettiğini ondan iyi bilenler var:)

  12. Ferrari bir tüzel kişilik.

    yani resmi basın açıklamasında bu kadar duygularını (gerçek kişiymiş gibi) ortaya dökerek bir açıklama yapar olması ve Lauda'yı bu kadar dikkate alması Lauda'nın maksadı gayesinin amacına ulaştığını gösterir.

    Neredeyse durulmuş olan suyu bulandırmak isteyen Lauda ferrariyi gayet şahane şekilde istediği pozisyona getirmiş.

    demek istediğim ferrari Lauda'ya karşı duygularını resmi basın açıklamasıyla değilde, daha düşük yetkili bir kişinin kişisel düşüncelerini ifade ettiği bir röportajla belirtmesi daha doğru olurdu.

    senin muhatabın ancak budur gibisinden. ama resmi bir açıklama Lauda'yı oldukça memnun etmiştir.

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Lauda amacına ulaştı.Karizmayı çizdirmek uğruna insanlar neler yapabiliyor.Reklam için yediği laflara bakın.

  14. Tıpkı dediğim gibi adam artık yaşlandı çocuklaşıyor.İlgi çekmek istiyor bunun için de yapması gereken en çok ilgiyi çekeceği yere yani Ferrariye saldırmak.

  15. Adam yerine koyduklarınamı yanarsın,şöyle kapak olacak bir cevap vermediklerine mi?

  16. durun yapmayın adam kalpten gidecek =)

  17. oda bunu istiyordu ma açık açık söyleyemiyordu.ferrari ağzının payını vermiş.bundan sonra konuşmaz herhalde.

  18. Şahlanmış at yaşlı kurda çifteyi basar:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir