Vasselon, Yarışamayan TF110 Konusunda Çok İddialı Konuştu

yazar:

kategori:

Toyota’nın F1 takımı 2010 için TF110 şasisini üretmiş ancak Japon üreticinin spordan çekilme kararı alması sonucu bu şasi boşta kalmıştı. Basına tanıtılan araç ise bir çok kesim tarafından beğenilmiş ve iddialı olabileceği söylenmişti.

Şu anda Virgin ile arka sıralarda mücadele eden Timo Glock, daha önce yaptığı açıklamalarda Toyoa devam etseydi bu sene şampiyonluk mücadelesi verebileceğini söylemişti.

Son olarak eski Formula 1 takımının teknik direktörü Pascal Vasselon “Gelişimi durdurduğumuzda geçen seneki araca göre yeni araçta yere basma gücü seviyesi 20-30 puan daha fazlaydı.”

“Hedeflerimizi fazlasıyla geçmiştik ve TF109 bile podyum için yeterliydi.”

“Aerodinami departmanındaki bir çok elemanımız zirvedeki takımlara dağıldı ve yere basma gücü seviyemizin oldukça yüksek olduğunu biliyorduk.” dedi.

Basına verilen fotoğraflarda, yarışamayan ancak iddialı olduğu söylenen TF110’un oldukça yüksek buruna sahip olduğu görünmüştü.

Bu konu hakkında konuşan Vasselon “Mevcut araçlar içerisinde en yüksek burna sahip olabileceğimizi söyleyebilirim. Sadece o şekildeyken difüzör harika seviyede çalışıyordu.”

“İlk yarış için egzoz beslemeli difüzör için güncelleme paketimiz vardı ve Red Bull’larla birlikte ilk sırada olabilirdik.” dedi.


Yorumlar

  1. difüzör işini en iyi yapan takım zaten toyota idi.Ben hızlı olabileceklerinden şüphe duymuyordum.Ama ne yazık ki doğru düzgün bir pilot bulamadılar

  2. FAster Inside avatarı

    "Mevcut araçlar içerisinde en yüksek burna sahip olabileceğimizi söyleyebilirim. Sadece o şekildeyken difüzör harika seviyede çalışıyordu."

    RebBullunda burnu yüksek. Acaba hızının sırrı burun difüzör ikilisinin uyumundan olabilirmi???

  3. Ahmet Yilmaz avatarı

    toyota'yı f1'den ayrıldığı için asla affetmeyeceğim. utanmadan bir de arabanın resimlerini basına dağıtıyorlar. ki bence bu pişmanlıklarının bir göstergesi. toyota istemese o fotoğraflar yayımlanabilirmi? içlerinde ukte kamış bunların. bu şasiyi stefan gp'nin bu sene kullanmalarına izin verselerdi, görürdük o kadar hızlı mı değil mi?

  4. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bu japonlar hiçbir zaman doğru yerde ve zamanda doğru hamleyi yapamıyorlar , tam yüzüp kuyruğa geldiklerinde pes ediyorlar ve başkalarıda onların çabalarının kaymağını yiyiyorlar. ilk önce honda-brawn belki seneyede virgin-toyota yada başkası kim bilir…

  5. difüzörlerinin bu kadar ayrıntılı resmini paylaşmaları oldukça ilginç. (yarışmıyor olmalarına rağmen)

    çift katman olmasa down-force yerine up-force üretecek neredeyse.

  6. öyle büyük hata yaptılar ki.Gerçi bir bakıma haklılar çünkü onlara yarış kazandıracak pilot da gerekiyordu.Geçen sene sezona en hızlı başlayan 3 takımdan biriydi.Eğer istikrarlı ve hızlı pilotları olsaydı kesinlikle şampiyonluğa oynayabilirlerdi.Aynı şekilde TF110 da kesinlikle başarılı olabilcek bir araçtı.Japonları anlamak gerçekten güç.Kafalarına ne koyuyorlarsa yapıyorlar.Yazık oldu hemde çok yazık.

  7. Yeni takımlardan biri niye almadı bu şasiyi anlamıyorum,basiretin bağlanması bu olsa gerek

  8. Red Bull'larla birlikte ilk sırada olabilirdik." dedi.Bu işler olabilirdikle yürüseydi bu sporu düşünemiyorum.Madem bu kadar emindiniz hani diyoruz yaa dünya devi Toyota diye 2010 için paramı bütçemi sponsormu bulamadı keşke TF110 yarışsa idi daha güzel şeyler olabilirdi ben şunu dile getirmek istiyorum geçen seneki TF109 bir Renault un bir Ferrarinin bir Mclarenin elinde olsaydı 2009 un 5 yarış sonunda zirveyi zorlamaya başlarlardı ama toyota bu yok hızlı bir sezona başlama sonunda foss Game over

  9. Halamın bıyığı olsaydı amcam olurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir