Kubica: "Spa'daki Durumumuz F-Kanala Bağlı Olacak"

yazar:

kategori:

Renault, F-kanal sistemini ilk kez yüksek azami hızın önemli olacağı Spa’da kullanacak.

Kubica, sürtünme etkisine maruz kalmadan daha fazla yere basma kuvvetine sahip olabilmenin getireceği avantaja dikkat çekiyor.

Kubica: “Umarım hemen işe yarar ve böylece bu sistemden azami performans elde etmek adına mümkün olduğunca antrenman süresine sahip oluruz. F-kanal kullanan araçların, normalden daha fazla yere basma kuvveti kullanma eğilimleri var, çünkü arka kanatlarını etkisiz hale getiriyorlar ve iyi bir azami hıza ulaşabiliyorlar”

“Bunun Spa’ya olan yaklaşımı da değiştireceğini düşünüyorum. Çünkü takımlar, hem ok daha fazla yere basma kuvvetine sahip olabilecek hem de iyi bir azami hıza ulaşacaklar. Hepimizin sürmekten keyif aldığı bir pist olsa da (Spa), yine de araç performanslarının çok önemli olduğu bir yer.”

Kubica, bu sezonun başlarında öndekileri rahatsız eden bir pilottu ve istikrarlı puanlar topluyordu ama Silverstone ve Macaristan’daki iki puansız yarış, bu durumu sekteye uğrattı.

Polonyalı pilot, sezonun son bölümlerinde iyi formuna dönmeyi umuyor.

Kubica: “Böylesi uzun bir tatilin ardından son yarışı değil de artık nelerin geleceğini düşünüyorum. Sezonun sonu zor olacak. Çünkü Asya, Güney Amerika ve Orta Doğu’ya olan uzun seyahatler öncesinde sadece iki Avrupa yarışı kaldı.”

“Son üç yarışta şanssızdım: Silverstone ve Budapeşte’de puan alamadım. Bu yüzden senenin başlarındaki halimize geri dönmek istiyorum: düzenli olarak puanlar almak ve iyi pozisyonlar için mücadele etmek. Kendim ve bütün takım adına hedefin, bu yarışlarda üstteki takımlarla arayı kapatmak olacağını düşünüyorum”


Yorumlar

  1. Şuan bu konuda McLaren ve Ferrari'ye yakın sistemi çalıştırmalarını düşünmek hayaldir. McLaren desen zaten sistemden en çok verim alan takım doğal olarak. Ferrari ise üzerinde çok çalıştı uzun bir süre.

  2. Ferrari gibi 3-4 yarış tökezlemeden adepte edersek ne mutlu bize.Evet en iyi test pist de olur bir reklam filmmi çeksekde bizde deneseydik daha önce ben F duct un düzgün çalışacağını düşünüyorum Mclarenden sonra üzerinde en çok çalışan takım Renault 2011 de ortalığı dahada rahatsız edecez inşallah

  3. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    doğru başarısızlıkta bi kademedir başarısızlık 0 sa siz -10 lardasınız:D

  4. adımız ferrari değil ki başarısız olalım

  5. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    İnşallah işe yarar uzun aradan sonra Renault buyuk bir adım atacak Pazarı iple cekiyorum sabırsızlanıyorum
    Yine Yeni Yeniden ve Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  6. mclaren ve ferrari kadar verim alabileceğinizi sanmıyorum heşimdi bu sistemn üzerinde cok calısmıs olabirsinz ama en iyi test pistte olur. ondn mcalren ve ferrari avantajlı bo konuda özellikle mclaren

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir