Malezya'da 2. Antrenman: Hamilton Lider

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton 2. seansın son anlarında attığı tur ile Ferrari’den Felipe Massa’yı geride bıraktı ve 2. seansın lideri oldu.

Mclaren’in genel olarak Ferrari’nin arkasında kaldığı seansta Hamilton son anda attığı tur ile Ferrari pilotlarının önüne geçti.

Hamilton 1.35.055lik derecesi ile Massa’nın 0.151 sn önünde yer aldı ancak daha sonra her iki sektörde en iyi zamanı atmasına rağmen turunu tamamlamadan pite döndü.

Sabah yakıtı bittiği için pistin ortasında kalan Kimi Raikkonen ilk antrenmanlarda önemli zamanlar kaybetti ve 2. antrenmanların ilk başlarında en hızlı turun sahibiydi.

Son Dünya ŞAmpiyonu ilk turunda 1:36.045 yaptı ve daha sonra bu derecesini 1:35.627 olarak geliştirdi.

Massa yavaş yavaş Raikkonen’in derecesine yaklaştı ve seansın bitmesine 20 dk kala önüne geçti.

Hamilton’a geçildikten sonra Massa yine yumuşak lastikler ile piste çıktı ancak tur zamanını geliştiremedi. Raikkonen derecesini 1:35.428 olarak geliştirsede yine Hamilton ve Massa’nın arkasında 3. sırada kaldı.

Son anlarda 4. hızlı zamanı elde eden Jenson Button herkesi şaşırttı. Button’un 4.lüğü ile Toro Rosso pilotu Sebastian Vettel 5.liğe kaydı.

Jarno Trulli ilk 6’yı tamamlarken Mclaren pilotu Heikki Kovalainen 7. sırada kaldı. Force India pilotu Giancarlo Fisichella Kubica ve Nakajima’nın arasında 9. olarak yine ilk 10a girmeyi başardı.

Sabah iyi başlamasına rağmen Renault pilotları öğleden sonra 14 ve 15. sıralarda kaldılar ve Fernando Alonso son virajda spin attı.

Red Bull ailesinden Coulthard ve Bourdais 2. antrenmanlarda zaman turu elde edemediler. Coulthard ilk antrenmanlardaki kazasının ardından aracının tamiri için bekledi. Bourdais ise motor problemi yaşadı.

Daha önceki hava tahminlerine rağmen bugün kuru bir pist mevcuttu.

Malezya GP Dereceleri

Malezya GP Fotoğrafları

Malezya GP Videoları


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    valla arkadaslar okadar da su hızlı bu hızlı dıye kavga etmeye gerek yok.gerek sezon oncesı australya antremenlar sıralamalar yarıs vesu son antremanlara bakılınca ne sıralama nede yarıs hızlarında aman aman bı fark yok ıkı takım arasında.ılk yarısta mc larenler aldı basını gıttı.ferrarıler sorun yasadı.ıkı takım arasında kı farkı gorememeıs olduk.tek kıstas su oldu kımı herseye ragmen 3.kadar cıktı yanı bu ferrarının hızlı oldugunu gosterır.gecmeyı basaramasada heıkı ye yaptıgı atak ıkı takımın hemen hemen aynı oldugu anlamına gelıyor.polu alan her zaman avantajlıdır.yagmurda ıse hıc kımse gorucez hep bırlıkte

  2. Bence Raikkonenin sorunu benzin olayı değildi çünkü araç sadece benzin bittiğinden dolayı yolda kaldıysa niye piste tekrar geri dönmedi benzini koyarlardı dönerdi bence ferrarinin sakladğı bişiler var yarışta başlarına bişi gelebilir söylemedi demeyin hatta sıralamalarda bile..

  3. tolga soydan avatarı

    yahu 2.antrenmanın sonunda tüm pilotlar pite döndüler. aradan epey zaman geçti.
    bi baktım raikkonen pit yolunda durmuş öyle bekliyor.
    ne olduğunu anlamadım ama bi sorun var gibiydi.
    bir de raikkonen garaja girdiğinde kovalainen yürüyerek geliyordu.
    bi şeyler yaptı el kol hareketi felan.
    orayı da tam göstermediler.
    noolduğunu anlayan varsa bi açıklayabilir mi?

    olayını bilen warmı?

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    McMerc sen müsteri ol darlatma kendini; anlayan anlar arkadaşlar olmasını istedikleri şeyleri ve beklentilerini yazıyorlar ki olsun relax mclaren tüm antremanların cuma periyodunun ilk bölümünde ,ikinci bölümünün ilk bir saatinde ve cumartesi antremanlarında uzun turlar üzerinde çalışıyor cuma antremanlarının 2nci bölümünün sonlarındada sıralama turlarına çalışıyorlar ,bana göre basit bir mantığı var yarış ve sıralama saatleri arasındaki ısı ve pist farklılıkları

  5. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, ben ferrari hızlıdır ya da McLaren hızlıdır vs. diye iddia etmiyorum. Cuma gününden karşılaştırmalı olarak hızları kestirmek imkansız gibi bişey. Sadece olay arkadaşın anlattığı şekilde değil onu belirtmek istedim.

  6. Uzun sürüşlerde 1sn fark vardı diyen arkadaşa sesleniyorum. Senin bahsettiğin fark ferrarinin sıralama performansıyla McLaren'in uzun sürüş performansı arasındaki fark. Ferrari 2. seansta çoğunlukla tek tur performansı üzerinde çalıştı. Zaten bunu doğrulayan açıklamalar da yaptılar. Lewis sadece en sonunda yumuşak lastikle sıralama tarzında birkaç tur attı, orada da ztn en iyi derece geldi. İki takımın uzun sürüşleri arasında 1sn fark vardı demek için bu işten hiç anlamamak lazım.

  7. tabi yağmur yağmazsa 🙂

  8. Avustralyada takım Q2 de geçen yılki Alonsonun yaptığı Q2 derecesini geliştirmişti buda demek oluyorki Malezyada Alonsonun yaptığı 134.056 lık dereceyi geçmesi muhtemel o yüzden kimse buraya boş depo ile atıldı vs gibi yorumlar yazmasın takımlar birçok şey deniyor gerçek performan yarın belli olucak…Bu dereceler yüksek bana göre McLarenin sıralamalarda 1.33 lere inebilceğini düşünüyorum..

  9. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    mclaren neden kendini göstermeye ihtiyac duysun ki onu anlamadım.ilk yarıstan 1 puanla ayrılan takım degil ki mclaren kendini gostersin..tek turda mı hızlı yoksa çift turda mı hızlı onu yarıs günü görürüz.muhtemelen gordukten sonra da seni buralarda goremeyebiliriz:DD q2 de de 33 lu bir dereceye inme ihtimalini çok az goruyorum sevgili kaan.gecen yıl alonso q2 de 1.34.050 gibi birsey yapmıstı ama bu yıl biraz zor o tip bi derece elde etmek..her takımdan farklı olarak bmw ler yine hızlı turlarını yarın sabahki antrenmanlara bırakmıslar anlasılan ama yarıs turları da hiç fena degil bir karar verebilmek için onların da boş depo turlarını görmek lazım..bourdaisin motor yine iflas etmiş bu arada..heralde ferrari kendi motorlarını duzeltip torro rosso motorlarına gereken özeni göstermemiş gibi:DD

  10. yol,tutuş max hız ,dayanıklılık ve sıfır omurga tasarımının görünüm olarak mükemmelleştirildiği kusursuz hatlarla şekillendirindiği f1 sahnesinin yeni yıldızı..Teşekkürler Mclaren ….

  11. sakin olun arkadaslar hemen saldırmayın.mclaren-mercedes tek turlarda ferrariden iyi oldugu acık.fakat yarıs turlarında fark 1sn civarında idi. bu yıl hamilton bir cok yarısta pole alacak gibi.sanslıgı su olabilir cok kaza yasanacagı icin güvenlik aracı onun önde attıgı turları sıfırlayabilir.avustralyada oldugu gibi

  12. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Hamilton en hızlı turu attığı periyotta piste giriş ve çıkış turlarıyla beraber 5 tur attı massanın son turlarını izlediyseniz önünde hamilton arkasında kovalainen vardı massa 2 tur attı hamilton ondan öncede 1 tur attığına göre

  13. ferzan, benzini biten kim acaba? sanki raikkonen dolu depoyla zaman yapmış gibi hamilton'a bahane bulma.

  14. Ferzan Ferraride pitten çıkıp turlarını attı yumuşak latiklerle son bölümde ama derecelerini geliştiremediler son bölümde attığı doğru ama 2. turda son virajda arka taraf kopmasaydı 34.lü bir derece gelecekti muhtemelen

  15. demir kemikli avatarı
    demir kemikli

    yahu 2.antrenmanın sonunda tüm pilotlar pite döndüler. aradan epey zaman geçti.
    bi baktım raikkonen pit yolunda durmuş öyle bekliyor.
    ne olduğunu anlamadım ama bi sorun var gibiydi.
    bir de raikkonen garaja girdiğinde kovalainen yürüyerek geliyordu.
    bi şeyler yaptı el kol hareketi felan.
    orayı da tam göstermediler.
    noolduğunu anlayan varsa bi açıklayabilir mi?

  16. hamilton hızlı turunu son turlarda attı.öncesinde pite girdi sonra turladı.muhtemelen kendilerini göstermek istediler ve bos depoyla atıldı. seans boyunca fark 1 sn civarında geziyordu.

  17. kaan kaanhan avatarı

    sıralama Q2 de en az 1.33.900 diyorum 😛

  18. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Antremanlar az önce bitti ya bu ne hız :)) gırgır bir kenara sitede emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim hepinizin ellerine ve gözlerine sağlık ;antreman turlarına ait tek bir şey söyleyeceğim hamiltonun en hızlı dereceyi yaptığı tur ve ondan sonraki turu (son virajdaki kontra hariç) birbirinin kopyası 2 tur gibiydi hoşuma gitti diğerlerinde aynısını göremedim bu çocukta istikrar var

  19. kaan kaanhan avatarı

    hami sıralama, kovy yarış ayarına çalıştı herhalde fark oldukça fazla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir