Button: "Spa ve Monza İmdada Yetişti"

yazar:

kategori:

Rakipleri Red Bull Racing ve Ferrari’nin yere basma kuvveti yüksek Macaristan GP’de güçlü görünmelerinin ardından Button, McLaren’in performansını yükseltmesi gerektiğini yineledi.

Önümüzdeki iki yarışın düşük yere basma kuvveti isteyen Spa ve Monza olması ile İngiliz pilot, güncelleme pakedinin olacağı Singapur’a kadar McLaren’in şimdi iyi sonuçlar alması gerektiğine inanıyor.

Button: “Bizim için burası iyi bir pist. Bazı küçük gelişimlerimiz olacak. Çok büyük değil bunlar, çoğunlukla egzoz beslemeli difüzörle ilgili. Ve buradan sonra Monza geliyor, bizim için yine iyi olması gereken bir pist.”

“Her zaman bilmesi zor olmuştur. Çünkü o pist için özel bir kanadınız olur ve insanların ne getireceğini asla tam olarak bilemezsiniz. Ama bizim rekabetçi olmamız gerek.”

“Önümüzdeki iki yarışın, Macaristan’dan sonra sezonun bu noktasında gelmesinden çok memnunum. Bu sezon sade bu yarışlar bizim konumuz değil, diğer 5’inde de rekabetçi olmalıyız. Ama bu iki yarışın şimdi olması önemli. Çok yere basma kuvveti isteyen son 5 yarış için araç üzerinde çalışma adına bize zaman kazandıracak”

Egzoz beslemeli difüzör konusu yetersiz kalmalarının rekabetçiliklerini geri çekmesine rağmen Button bu sistemin sonuçta kendilerine yardım edeceğini düşünüyor.

Button: “Egzoz beslemeli difüzör, bizim için bir gelişimdir. Herkesin bildiği gibi çıkışlarda size ilave tutunma sağlıyor. Bu yüzden bizim için olumlu bir adım. Bize bir fayda sağlamayan bir kaç alan üzerine hâlâ çalışıyoruz. Belki de bize az bir kayıp veriyor. Ama genel olarak bizim için büyük bir gelişim ve kesinlikle aracımızı geliştirecek. Bu yüzden kesinlikle olumlu bir şey, olumsuz değil”

Belçika’da gerçekten kazanabileceğine inanıp inanmadığı sorusuna Button: “Takım olarak bu yarışın bizim için önemli olduğunu düşünüyorum. Macaristan’dan sonra geliyor ve Macaristan’da zor bir hafta sonu geçirmiştik”

“Burada rekabetçi olmamamız için herhangi bir neden göremiyorum. Çünkü gerçekte, yeteri kadar yere basma kuvvetimiz yok diye mazeret uyduramayız. Aracımızın burada ne kadar verimli olacağını, mekanik olarak ne kadar güçlü olduğumuzu göreceğiz. Ne kadar hızlı olacağımızı asla bilemeyiz ama Macaristan’a kıyasla daha rekabetçi olacağımızı hissediyorum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir