Belçika GP "İddaa" Programı ve Yorumları

Bu haftaki Belçika GP için program …. TIKLAYINIZ

Cuma ilk antrenman ıslak zeminde çalışmak zorunda kalan takımlar öğleden sonra kuru zemin fırsatı yakaladı ama bunun bir bölümünde kırmızı bayraklar nedeniyle garajda durmak zorunda kaldılar. Hatta son 2-3 dakika yarış havasında geçti.

Cumartesi günü sıralamada hava nasıl olur, yarışta da yağmur yağar mı? Bunların hepsi belirsizliğini korurken bırakın yarış öncesi tahmin yapmayı, yarış esnasında bile bir tur sonra ne olacağını kestiremeyecek durumda olabiliriz. Bu yüzden genel performans ve Cuma gübü hem ıslak hem kuru zemin performanslarıyla “ortaya bir karışık” yapacağız; yarışın da öyle olmasını beklemiyor muyuz?

 

Sıralama

Cumartesinin favorisi Red Bull gibi dursa da Ferrari bu sefer onlara daha da ciddi rakip olacak ve aslında bana göre gerçek favori kırmızı araçlar, özellikle Alonso. İspanyol pilot 2. sektörde hem ıslak hem de kuru zeminde çok iyi. Cumartesi sabah antrenmanında eğer yaptığı uzlaşıyı ileriye taşır ilk ve son sektörlerde biraz daha gelişebilirse sıralamanın kralı olmaması için herhangi bir neden yok. Bana göre burada Red Bull 2. ve 3. sıralarda kalacak. Sıralama günü için normal şartlarda başkasının adaylığını beklemiyorum. ama önceden de belirttiğim gibi yağmur, her şeyi alt üst edebilir. Bir bakmışız Sutil ilk cebi kapmış. Alonso’nun oranı şu an 4.25. Hiç de fena değil.

Yarış

Yarış için tahmin de karanlık koridorda anahtar aramaya benziyor ama sıralamaya göre nispeten daha rahat. Spa’da yarışın favorisi bana göre Ferrari, pilotlarından da sıralamayı önde bitirmesini beklediğim Alonso. Ferrari’nin uzun sürüşte red Bull’dan iyi olmasını bekliyorum. Kalkışta eğer curcuna kopmazsa, hava şartları değişken olsa bile -Ferrari’nin taksiksel saçlamaları haricinde- yarışta İspanyol pilot damalı bayrağı önde geçecektir, belki de duble gelir.

Grup A (Alonso-Hamilton-Vettel-Webber): Bu grup zaten yarış galibiyeti gibi. Alonso favori. Vettel ve Webber, Ferrari “pit duvarının” hatasını kollar. Alonso yazılabilir.

Grup B (Button-Kubica-Massa-Sutil): Yarışta Ferrari’nin üstün geleceğini düşündüğümden burada Massa’yı ilk sırada düşünmem kaçınılmaz. Ama Kubica kara kedi olabilir. Çünkü bir ara iki antrenmanda Hamilton’un yumuşaklarla yaptığı dereceyi aynı anda Kubica sertlerle yaptı. Yani yarışta dikkat edilmeli. Yağmur için durumu düşünürsek iş tersine döner ve Massa’ya nispeten diğerleri öne çıkar.

Grup C (Barrichello-De la Rosa-Liuzzi-Rosberg): Bu hafta sonu çok büyük sürprizlere gebe. Bu grup da içinden çıkılmaz bir halde bana göre. Williams’ın durumu iyi, Sauber tam istediği pistlerden biri buldu, Rosberg ise zaten göz ardı edilemez. Liuzzi hariç hepsi eşit şansta ama favori yine de özellikle Mercedes motoru ile Rosberg, sürpriz için Pedro yazılabilir.

Grup D (Hulkenberg-Kobayashi-Petrov-Schumacher): Yarışa Schumacher 10 sıra cezası ile başlayacak. Kalkışta çok sıra kazanabileceğini, hatta bu grubun önüne dahi geçebileceğini düşünüyorum. Spa’ya uyan Sauber’i ile Kobayashi ve yağmurlu yarış olması halinde bu tip şartları seven Petrov rakiptir.

Grup E (Alguersuari-Buemi-Glock-Kovalainen): Burada takım arkadaşlarından hangisi geçer sorusu daha doğru. Her iki koşulda da yakın performans göstereceklerdir. Oran da düşük. O yüzden bulaşmayın… İlla ki yazacaklara yarışta Alguersuari’nin agresif olması nedeniyle hatasını bekliyorum ve Buemi’yi yazabilirsiniz.

Grup F (Di Grassi-Senna-Trulli-Yamamoto): Değişik şartların beklendiği Spa’da tecrübesi ile Trulli, eğer ki aracı yolda kalmazsa burada önde olacaktır. Yazılabilir.

Oynanabilecek kupon: Alonso-2.75 (yarış 1.liği) – Alonso-2.75 (Grup A) – De la Rosa-9.50 (Grup C) – Trulli-1.80 (Grup F)

Kupon oranı: 129.32

 

Hazırlayan: Gökhan KAMİL


Yorumlar

  1. Gökhan Kamil avatarı

    Fena da sayılmaz aslında..

    McLaren-Hamilton ile Ferrari-Alonso'da yanılmışım. Kubica gelmiş, Rosberg favoriydi, Grup D'nin sırasını aynen vermişim, Grup E'de zor değildi ama tutmuş, Trulli son spini ile geri düşünce o da tutmadı, çok güveniyordum

    Bir de güvenlik aracını bilmişim 🙂

  2. cengiz izmitli avatarı
    cengiz izmitli

    spa gibi bir pistte önceden tahmin vermek gerçekten riskliydi.. ama bekleyenler olduğunu da anlayabiliyorum.. kısmen zevkli bir yarıştı.. bakalım monza'da neler olacak..

  3. Gökhan Kamil avatarı

    İddaa programına girerse söylerim Sermet 🙂

  4. Hahah abi kaçıncı turda SC girecek onu da söylersen iyi olur 😀

  5. Gökhan Kamil avatarı

    TRT'de yaptığım yorumlardan sonra Red Bull taraftarı olmuştum, şimdi Alonso ve Ferrari taraftarı 🙂 Yarın bakalım ne olacak…

    Hiç güleceğim yoktu…

    Hamilton 5. olacak. liderin 6.4 saniye gerisinde damalı bayrağı görecek. Farkın az olmasının nedeni son turlarda giren güvenlik aracı… Yeterli mi 😀

  6. gökhan abi yıllardır tanışıyoruz senin alonsocu olduğunu bilmiyordum. aşkolsun 🙂

    ne alaka Allah aşkına? adam gayet gerçekçi bir tahmin yapmış iddaa oynamak isteyenlere yardımcı olmak için. burada tüm pilotların sıralamasını tek tek tahmin etmek zorunda değil. verilen grupların liderlerini tahmin ediyor ve doğal olarak hamilton 3. olur gibi bir şey demenin hiç bir mantığı yok. sizin f1den anlamıyor dediğiniz kişi olmasaydı bir çok şeyden bihaber olurdunuz son 3-4 yılda.

  7. bu adam resmen ferrari taraftarı ve alonso taraftarı yok sıralamada rbr favori ama alonso alcak yarışta problem olmazsa alanzo kazanacak ferrari ve alonso taraftarlığı belli olmasın diye ama yağmur herşeyi değiştirebilir

    hamilton kaçıncı olcak hiç bi şey söylememiş aynı anda button ve mclaren

    GRUP A alonso
    GRUB B massa

    PEKİ YAA MCLARENLER

    KUBİCA GEÇÇEK RBR VE FERRARİ YE geçilcekler anca 6 10 dimi f1 den anladığın yok konuşuyon *** GÖKHAN FERRARİCİ *** GÖKHAN

  8. bu adam resmen ferrari taraftarı ve alonso taraftarı yok sıralamada rbr favori ama alonso alcak yarışta problem olmazsa alanzo kazanacak ferrari ve alonso taraftarlığı belli olmasın diye ama yağmur herşeyi değiştirebilir

    hamilton kaçıncı olcak hiç bi şey söylememiş aynı anda button ve mclaren

    GRUP A alonso
    GRUB B massa

    PEKİ YAA MCLARENLER

    KUBİCA GEÇÇEK RBR VE FERRARİ YE geçilcekler anca 6 10 dimi f1 den anladığın yok konuşuyon *** GÖKHAN FERRARİCİ *** GÖKHAN

  9. Schuminin ismini bu grupta görmek accayip rahatsız edici.
    "Grup D (Hulkenberg-Kobayashi-Petrov-Schumacher)"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir