Belçika GP 2. Antrenmanlar – Alonso Yine Lider

yazar:

kategori:

Yağmurlu sabah seansında lider olan Fernando Alonso, 2. seansın sonunda elde ettiği derecesiyle günü zirvede tamamladı.

Yağmurlu seanslarda ön plana çıkan Force India pilotu Adrian Sutil, Belçika’da da öne çıktı ve Alonso kendisini geçene kadar liderliği elinde bulundurdu. Alman pilot seansı 2. sırada tamamladı.

Sabah seansını 2. sırada tamamlayan Mclaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton öğleden sonra 3. sırada kalırken onu yağmurda iyi olan bir diğer isim Renault pilotu Robert Kubica takip etti.

Ferrari’den Felipe Massa, son hızlı turunda Fernando Alonso’ya yakın bir derece elde edecekti Malmedy’den çıkarken büyük hata yaptı ve ancak 5. hızlı zamanı kaydetti.

Red Bull’dan Sebastian Vettel’in 6. olduğu 2. seansta Jenson Button 7., Pedro De la Rosa 8. oldu.

Belçika’da 300. yarışına çıkacak olan Rubens Barrichello ise günü 9. sırada tamamladı.

Uzun zaman sonra sevdiği Spa pistine dönen Michael Schumacher 12. sırada kalırken onun hemen arkasında takım arkadaşı Nico Rosberg yer aldı.

Seans yağmur altında başlarken zaman ilerledikçe yağmur kesildi ve seansın son bölümüne doğru pist kurudu. Ancak seansın bitmesine 15 dakika varken pistte bazı seyircilerin tehlikeli yerde durduğu gerekçesiyle kırmızı bayraklar sallandı ve pilotlar kuru zemini çok iyi değerlendiremediler.

Sıra Pilot Takım
1 F Alonso (ESP) Ferrari 1’49.032
2 A Sutil (GER) Force India 1’49.157
3 LC Hamilton (GBR) McLaren 1’49.248
4 R Kubica (POL) Renault 1’49.282
5 F Massa (BRA) Ferrari 1’49.588
6 S Vettel (GER) Red Bull 1’49.689
7 J Button (GBR) McLaren 1’49.755
8 PM de la Rosa (ESP) BMW Sauber 1’50.081
9 RG Barrichello (BRA) Williams 1’50.128
10 K Kobayashi (JPN) BMW Sauber 1’50.200
11 V Petrov (RUS) Renault 1’50.251
12 M Schumacher (GER) Mercedes 1’50.341
13 N Rosberg (GER) Mercedes 1’50.382
14 J Alguersuari (ESP) Toro Rosso 1’50.682
15 N Hülkenberg (GER) Williams 1’50.831
16 V Liuzzi (ITA) Force India 1’51.520
17 S Buemi (SUI) Toro Rosso 1’51.523
18 M Webber (AUS) Red Bull 1’51.636
19 H Kovalainen (FIN) Lotus 1’53.480
20 J Trulli (ITA) Lotus 1’53.639
21 L di Grassi (BRA) Virgin 1’54.325
22 B Senna (BRA) HRT F1 1’55.751
23 S Yamamoto (JPN) HRT F1 1’56.039
24 T Glock (GER) Virgin 2’03.179

Yorumlar

  1. mephistofeles  avatarı

    spa'da kuru lastikle resmi ant yapılmadı şu anda…ama havlar şu anda yağışlı yada bize öyle denk geldi ve ferrari yağmurda iyi gibi… bide Force İndia bu piste iyi olduığunu geçen yıl gösterdi antrenmanlardada fena değil yine sürpsiz yaparlarmı bilmem ama hata yapmazlarsa kesinlikle iyi bi puan çıkarıcaklar..!

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Lastikleri korumak açısından mclaren azami değildi benim düşümcem orda ferrari lider olabilir antremanlarda ama kuru piste değil ıslak zeminde 1 ci oldular ama mclaren sessizce bekleyişde kendileri maximum cıkartamadılar korkum orda sıralamada Lewis rüzgari esicek arklasında hemen alonso yada button çok farklı bir yarıs bizleri bekliyor.

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Açıkcası Spada her zaman yağmurlu havalarda antremanlarda yapılan turlar yanıltıcı olabilir Mesela mclaren istedikleri lastiklerle tur atmadılar red bull da öyle demek istedeğim istedikleri gibi turlar atamadılar ayarlar konusunda değişim yapamadılar.Yağmur yüzünden maximum cikartamadılar o bakımdan yarın eger pist kuru de 3 cu sektördeki azami hızda çok güçlüler ferrarinin tek silahı 2 ci sektör düşük hızla olursa Red bull güçlü olucaktır Mclarenler de 3 cu sektördeki azami hızda çok güçlüler ferrarinin tek silahı 2 ci sektör de düşük hızla dönülen virajlarda avantaja sahipler,Islak zeminde atılan turlarda alonso lider gözükse bile asıl son antremanda belli olucak kuru zeminde en hızlı isim bana kalırsa Red bull olucaktır çünkü bu kadar düşüş yaşamaları süpriz olur Mclaren iseasahnede Mclaren olucak buna eminim.

  4. mclarenci mp4  avatarı

    bu arada hava durumunun yanında canlı uydu görüntüsünden bulutların durumu gözüküyor ve web cam'a tıkladığınızda belçikadan belirli sürelerle çekilmiş görüntüler veriyor buralardanda belçikanın içinde durum nasıl görüntülü olarak görebilirsiniz 😀
    yağmur ihtimali %20 çok düşük.

  5. mclarenci mp4  avatarı

    SPA HAVA RAPORU 🙂

    spa'da bu gece hiç yağmur yokdu hava az bulutluydu ve bulutlar 1782 metre yükseklikteydi şuan havada bulutlar tamamen dağıldı ve sıfır bulut var havada sadece yıldızlar ve ay var birazdan güneş doğacak o zaman sadece güneş olacak 🙂
    şu site hava durumlarını an be an canlı canlı veriyor ben hep buradan takip ediyorum tamamen doğru , dünde antrenmanları izlerken yağmurlu olduğu zamanda yağmurlu hava açtığı zamanda parçalı bulutluya döndü anında bir kez daha teyit ettim doğru olduğunu. Sürekli güncelleniyor 15-20 saniyede bir. hava durumlarına meraklı olanlar için sitenin linki 🙂

    basınç rüzgar nem sıcaklık vs gibi bilgileri anlık alabilirsiniz çok mükemmel bir site.

    http://www.wunderground.com/cgi-bin/findweather/getForecast?query=Spa,%20Belgium&wuSelect=WEATHER&MR=1

  6. Alkım bende sana büyük ölçüde katılıyorum eldeki sonuçlara baktığımda red bull un pozisyonu beni endişelendiriyor gerçi hafta sonunada yağış egemen olucak diyenler var sonuçta sıralama şu an bellide olsa spa da ne olacağı belli olmaz hepinizin hafızasında geçen sene Kimi nin gelişimi durdurulmuş f60 la gelen son zaferi izleyip görürüz son olarakta force india olumsuz demeçler verdi ama sutil sanki göz kırpıyor :))

  7. tifosi_sercan  avatarı

    Çok umut verici bir başlangıç oldu.. Massa 1. ve 3. sektör, Alonso ise downforce un etkili olduğu 2. sektörde iyidi.. Bu gece ayar konusunda tatlı noktayı bulurlar…
    Redbull'un süprizlerine alıştık artık ama güçleri bu da olabilir.. Macaristan a göre bakmamak lazım.. Orda 1 sn hızlıyken burada birden geride kaldılar diye bişey yok.. Bu açıdan bakarsak Macaristan'dan bir hafta önce de en hızlı olan Ferrariydi…. Yani bu farklarda pist karakteri çok önemli bir faktör…
    Mclaren (Lewis) iyi gözüktü.. En azından podyum çıkarır diye düşünüyorum..
    Tabii henüz erken fakat yarın için hava açık göstermeye başladı.. bakalım inş kuru hava olur..
    Bu arada takımım olsa sırf yağmurlu yarışlar için bile olsa Sutil'i alırdım 🙂 iyi sürüyor gerçekten…..

  8. Alkım yorumuna katılıyorum. Ayrıca unuttun galiba. Bugün Mark'ın doğum günü =) Happy birthday Webbo !

  9. gridde bir tane yağmur adam var oda sutil sezon başında ve yağmurlu yarışlarda yazmıştım.yine sutil sahnede.yarışta yağmurlu olursa sutil galip gelirse hiç şaşırmam.

  10. Red Bull en rekabetçi olması gereken 2. sektörde bile Alonso'nun 0.2 sn gerisinde. Bu da bana Red Bull'un potansiyelini çok da yansıtmadığını düşündürüyor. Macaristan'daki inanılmaz farkı düşününce Red Bull'un birden bire 2. sektörde geriye düşmesi çok mantıklı değil gibi. Sanırım asıl zamanları yarın göreceğiz yine.

    Ama bu Ferrari'nin oldukça rekabetçi olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii. Beklediğimden daha hızlılardı her anlamda.

    McLaren 2. sektördeki kaybını biraz zorlayarak kapatabilir gibi göründü bana. Lewis Fernando'yu yakalayabilir gibi. Özellikle 3. sektörde Ferrari'lerden açıkça hızlılar.

    Yalnız ben Red Bull'un motorla ilgili sorunu olduğunu sanmıyorum. Renault motoruyla yarışan Kubica 1. ve 3. sektörde Alonso'dan da Massa'dan hızlıydı. Bu da Red Bull'un başka düşünceleri olduğu yönündeki kuşkularımı arttırıyor.

    Yarın havanın yağışsız ve pistin de yüksek sıcaklığa sahip olması beklendiğine göre, bu sıralamada ciddi değişiklikler olacaktır bence.

    Webber'in başına ne geldiğiniyse gerçekten anlamadım. Tek gördüğüm pist kurumaya başlarken garaja döndüğü. Sonra da zaten seans durdurulunca sanırım en çok etkilenen isim o oldu. Malezya'dan beri ilk defa ilk onun dışında kalmış 2. antrenman seansında.

    Ferrari ve McLaren rakebetçi evet, ama ben yine de Red Bull'un bu görünen seviyede geriye düşüş yaşadığını düşünmüyorum.

  11. murat levent avatarı

    Hamilton ve Button'nın yaklaşık 15 turluk yumuşak lastiklerle attığı turlara Alonsodan tek turda cevap geldi. Bence yeterince tatminkar.

  12. Henüz antremanlardayız sıralama konuşmak için çok erken.Şuanki hava şartları ile sıralamada ki hava şartlarının aynı olmucağı aşikar.Spa gibi bir yerde yarışıyorsanız hiç birşey garanti değildir 🙂

  13. mclarenci mp4  avatarı

    aynen mp4-25 kardeş muhteşem dönüş yapacaktır ama orta sektörde yapar o muhteşem dönüşü büyük ihtimal 😀 red bull ilk ve son sektörde dökülüyor motorun beygiri yetmiyo 😀

  14. benim bildiğim kadarıyla sert lastikle yumuşak lastik arasındaki fark kısa sürüşlerde ortaya çıkar sert lastiği yumuşak lastikle aynı yol tutuşa getirmek için uzun bir sürüş gerekli ki ferrariler de sertleri takar takmaz mclarenin yumuşakları kadar verinli kullanamadılar alonso sert lastiklerle sadece 1 rekabetçi tur atabildi
    sertle yumuşaklarla aynı turu atabilirsiniz ama bu uzun bir ısıtma çalışması ister ama yumuşaklarda ferrari gerçekten hızlıydı trafiğin de etkisini göz ardı edemeyiz
    sonuç olarak ferrari genel anlamda yarışa yönelik tur attı mclaren ise sene başından beridir olduğu gibi sıralamalara yönelik red bullun ne yapmaya çalıştığını ise bilmiyoruz
    sertlerle tur attı ama sadece 0.190 sn vardı bu muhteşem demek yanlış tek turda olsa mantıklı ama uzun bir sürüş yapması gerekti ferrarilerin
    dananın kuyruğu yarık kopacak red bull şahane bir geri dönüş yapıp bi kez daha çıldırtacaktır bizleri

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    3 yıldır yağmurdan korkar hale gelmiş olan ferrari taraftarları,o muhteşem aracın içinde Fernando Alonso'nun olduğunu unutmasınlar.Yağmurdan korkmaya gerek yok.

  16. mclarenci mp4  avatarı

    cumartesi ve pazar günü için hava tahminleri az bulutlu ve güneşli olarak tekrar güncellendi sanırım bugunun sabahındaki yağmur son yagmurlardı. 🙂

  17. lastik seçimi konusunda bütün sorularımı cevaplamışsın mclarenci mp4 . teşekkürler.

  18. mclarenci mp4  avatarı

    Fotoğraf harikulade mükemmel,
    şimdi herkes başlamadan yumuşak sert olayına açıklık getireyim. Antrenmanları baştan sonuna kadar izledim. Mclaren'ler hiç sert lastik kullanmadı.Redbull genelde yumusakları kullandı. Ferrari antrenmanın sonuna kadar sert lastikleri kullandılar ve Önündeki yumuşak lastikli derecelerden 0.190 gibi yavaşdılar gerçekten güçlü olduklarını gösteriyor , ferrari yumuşak lastikleri kullanamadan seans durduruldu ve seans son 2-3 dakika kala yine başladı herkes sıra oluşturdu pit yolunda yumuşak lastiklerle sıralma turlarında olduğu gibi herkes birer tur attı ve en hızlı turu alonso yaptı ferrari yumuşak lastikleri sadece bu sırada kullandı. Gerçekten güçlü gözüküyorlar. ferrari sert lastikleri cok iyi kullanıyor , ve önceden yumusak turlarla hızlı tur atanlar derecelerni geliştiremedi alonso ısınmayan lastiklerle attığı ilk turda cok rahat derecesini geliştirdi.
    Bnim yorumum ferrari redbull un hızlı olması beklenen orta sektörde çok güçlü diğer sektörlerde de hızlı ama cok iyi dengelemişler. Massa ise alonso'ya oranla düzlüklerde cok hızlı sanırım SETUP farkından massa düzlüklere göre ayar yapmıs. Alonso ise ortalamış hem düzlük ayarı hemde orta sektöre göre ayar denemiş. Bakalım yarın neler olacak mclaren'de çok güçlü tekrar geri döndük tabi pistin yapısından dolayı inşallah redbullu geçeriz , ferrari mclaren ve redbull arasında yakın bir mücadele olacak.

  19. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    yrn büyük bi ihtimal ferrari mclaren kapışması izlicez redbullar yavaş gözüküo benm anlamadığım redbulu hızlı beklediğim 2.sektörde ferrari daha hızlı acaba yerebasma gücü açısından ferrari reddbulu yakaladı mı?düzlüklerdede mclarenler hızlı f kanal sayesinde hayırlısı bakalım

  20. Güzel bir antrenman dı Pityolunda herkesi görünce heycanlandım ama ilk sırada pitten çıkan avantaj kazandı trafiğe takılmadı diğerlerii hep takıldı ondan dolayıda dereceler gelişmedi

  21. ilk sektörde rekabetciys ama 2. sektörde cok iyiz yarn redbull 2.sektörde süpriz yapmaz ise polu alabiliriz.

  22. galiba ferrari son sektörde zaman kaybediyor. orta sektör dereceleri iyi. bu dereceyi yumuşak lastiklerle elde etti alonso. Hamilton ve sutil deki lastikleri bilen var mı?

  23. bildiğiniz alonso işte:) yeterki altında biraz rekabetçi bir araç olsun sıkıp suyunu çıkarıyor.

  24. supersin böyle devam et yarınki sıralamalarda yine 1. olacaksın kim tutar seni

  25. supersin böyle devam et yarınki sıralamalarda yine 1. olacaksın kim tutar seni

  26. mclarenci mp4  avatarı

    güzel bir antrenman oldu sanki sıralama turu izledik 🙂 , ferrari ıslak ve kuru zeminde güçlü olduğunu gösterdi. red bull ve ferrarinin ön kanatları yine oynak esniyor diğer takımların sabit duruyor hızlı virajlarda ve kerblerde belli oluyor anlaşılan yine esnek avantajı onlarda.
    antrenmanın son dakikası güzeldi herkes yumusaklarla cıktı sıralama turu gibiydi :d

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir