Sutil, Podyum Şansı Olduğunu Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Belçika’da yer alan Spa Francorchamps pisti belki de Force India’nın en güçlü olduğu pist. Giancarlo Fisichella geçtiğimiz sene burada 2. olarak takımına ilk ve tek podyum zaferini kazandırmıştı.

Sutil “Bugün iyi bir gündü ancak cuma günü pek bir şey kazanamıyorsunuz. Geçen sene muhteşemdi, bu sene ise durum biraz farklı. Diğer takımlar pist üstünde daha güçlüler ve bu yüzden daha yakınlar. Ancak yine de aracımız burada iyi ve iyi puanlar kazanma şansına sahibiz.”

“Podyumun ise çok uzakta olduğunu düşünüyorum. Eğer bunu başarırsak çok mutlu olurum ancak böyle bir şey beklemiyorum çünkü sıkı mücadele var. Puan sonucu iyi olacak. Tabiki 10.luktan fazlasını hedefliyoruz, muhtemelen 5 ya da 6. olabiliriz. Geçen seneki sonucu elde etmek çok zor, bu sene çok güçlü takımlar var.” dedi.

Sutil ayrıca Force India aracının aerodinamik etkisinin bu piste çok uyumlu olduğunu düşünüyor.

Sutil “Aracımız burada çok etkili. Hâlâ düzlükte ve maksimum hızda çok iyiyiz. Virajlarda da yere basma gücünü geliştirdik ve belki biraz daha fazla sürüklenme olacak ancak yine de hâlâ çok etkili. Geçen seneye göre tek fark daha güçlü takımların olması.”

“Tüm koşullarda rekabetçi oldum. Araç iyi görünüyor ve çok fazla şey değiştirmedik. Sadece koşullara göre davrandık. Yarın için iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir