Red Bull, Daha Sıkı Olan Kanat Testini de Geçti

yazar:

kategori:

Son yarışlarda Red Bull Ve Ferrari takımlarının ön kanatlarının aşırı esnemesi diğer takımların şikayetlerine neden olmuştu.

Her iki takımın mevcut testlerden başarıyla çıkmasının ardından FIA, Belçika’da uygulanan kuvvetlerin derecesini arttırdı ancak Red Bull’un ön kanadı yine onay aldı.

FIA Teknik Delegesi Jo Bauer, Red Bull’dan Mark Webber’le birlikte Mclaren’den Lewis Hamilton’un aracının yeni ön kanat ve zemin testinden geçirildiğini söyledi.

Bauer, her iki aracın da kurallara uygun olduğunu söyledi.

Red Bull şu an için rahatladı ancak ön kanadın esnemesine zeminin esnemesinin neden olduğu düşünülüyor ve bir sonraki yarış İtalya’da daha farklı bir test uygulanacak.

Ferrari de tartışmaların ortasında yer alıyor ancak yetkililer bugün için Ferrari’nin aracını kontrol etme kararı vermediler. Ancak Ferrari yarın ve pazar günü test edilebilir.


Yorumlar

  1. Rezalet. Ferrari yi ne zaman test etmeyi düşünüyorlar acaba? Birkaç yarış kazandıktan sonra mı?

  2. horner ve newey arabanın testden geçeceklerine eminse.belkide esnek taban değilde kural boşluğundan faydalanıp başka bir parça kullanılmış olabilir rbr de. yada bazı parçalar araba pistteyken daha farklı çalışıyor olabilir.ama 1.ihtimal kural boşluğu daha mantıklı geliyor.tabi arabada bunların hiçbirinin olmama ihtimalide var.geçen yılkı brawn gp nin difüzörü kullanıp yasal ilan edildiği gibi bir parça yada diğer kımlardan daha farklı çalışan bir parça olabilir rbrde.
    yani ferrari ve mclarenin sürekli çalışıp rbr nin performansını yakalayamamalarının sebebi bahsettiğim teorilerden biri olabilir.tabi bunlar sadece bir teori

  3. Kimmpa, dün öğlendeki haberde ferrari ve red bulla birlikte bir de şikayetçi olan takımlardan birisi teste tbii tutulacak denmişti 🙂 o da mclaren oldu

  4. Arkadaşlar, "FIA, Ön Kanat Testlerinde Değişikliğe Gidiyor" haberindeki fotoya bakarsak; kanatın orta bölümününde yere çok yakın olduğunu görüyoruz. Evet testte kanat esnemiyor olabilir ama bu fotoda adeta aracın komple yere yapıştığı görülüyor. kanatın esnemesinden (hatta ziyade) daha fazlası var gibi.
    Bence FIA kanat testi yerine aracın başka bir yerine test uygulamalı.

  5. Haberin tamamına şaşırmadım!

  6. Bu testten hiçbir takımın çekincesi olduğunu sanmıyordum zaten. Kanatları esnemeyen takımlar bile test koşulları açıkça ortada olduğuna göre kontrolünü yapmadan gelmek gibi bir risk almaz diye düşünüyorum.

    Ancak ben Monza'daki testten de bir şey çıkacağından emin değilim. Testlerin tam olarak nasıl uygulanacağı belli olmasa bile hem Red Bull hem Ferrari bütün önlemlerini alacaktır. Ki zaten Kimmppa'nın da dediği gibi Red Bull o kadar çok söyledi ki, aracımıza güveniyoruz, illegal hiçbir parçamız yok diye. Bu tabii şaşırtma taktiği de olabilir ama bir yerde de özgüveni ve bütün önlemleri aldıklarını gösteriyor diye düşünüyorum.

    Ayrıca Kimmppa doğru hatırlıyorsam sıkılaştırılmış testleri sadece Red Bull ve Ferrari'ye değil bütün takımlara uyguluyorlar. Yani normal testler gibi. Bütün parçalar kontrol ediliyor.

    Dediğim gibi buradaki testlerin sonucunda herhangi bir takımın sorun yaşayacağını sanmıyorum.

    Monza'daki testler sonucunda eğer esnek zemin iddiaları kanıtlanırsa bu konudan en büyük yarayı da Red Bull alacak gibi gözüküyor. Bakalım, ne olacak.. Umarım hiçbir takımda bir şey çıkmaz. Çok önemli bir döneme girdik sezonda ve tepedeki 3 takımdan birinin yarıştan kopması demek seyir zevkinin düşmesi demek olacak bizim için.

  7. Bu arada nickini eksik yazmışım kusura bakma =)

  8. MlarenForever belkide gerçekten Red Bull ve Ferrari aracında bir illegal parça vardır.Bu da bir olasılık. Yapılan testlerde bunun olup olmadığını öğrenmek için sıkılaştırıldı.Bakalım Monza'da nasıl bir sonuç çıkacak.

    Ama Horner ve Newey araçta illegal bir parça olmadığı konusunda kendilerine güvendiklerini ve aracın testlerden geçeceklerinden emin olduklarını birkaç kez belirttiler :S

  9. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    "…esnemesine zeminin esnemesinin neden olduğu düşünülüyor " eğer böyle bir durum varsa ferrarinin neden performansını yükselttiğini açıklıyor. esnek taban konusunda belkide en tecrübeli takımdır ferrari. kolayca adapte olduklarını düşünüyorum.

  10. Kanat ve zemin testinden geçtik. Yanlız anlamadığım bir şey var. Mclaren'in kanadında bir sorun yoktu ki. Mclaren'in kanadı görüntülerde yere değmiyordu :S

    Ferrari'yi de yarın testten geçirirler sanırım. Bence kanatların yere değmesindeki sebep esnek kanat ya da zemin değil ama fazla kontrolden zarar gelmez. Diğer takımların itiraz hakkı var ve eğer illegal çıkar ise – çıkacağını sanmıyorum ama – ilerleyen günlerde itiraz eden takımlar boşu boşuna zaman ve para harcamak zorunda kalmayacaklar.Bakalım Monza'da yapılacak olan testin sonucu ne olacak ve takımlar sonuca göre nasıl bir yol izlemeye karar verecek ?

  11. Evet ne demiştik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir