Alonso, Yarış İçin Çok İddialı Konuştu

yazar:

kategori:

Şampiyonada 5. sırada bulunan Alonso, kendisinin önünde yer alan tüm pilotların sıralamalarda ilk 5 içerisinde yer aldığı seansta şimdilik dezavantajlı gibi görünüyor.

Ancak Alonso, stratejilerinin yarın işe yarayacağını düşünüyor.

Alonso “İlginç bir sıralamaydı ve sürekli koşullar değişti. Belki sonunda lastikleri doğru zamanda takamadık ancak bu işler böyle. Yarın değişken koşullar olursa grid pozisyonumuz önemli olmayacak ve şansımız olacak.”

“Açıkçası önde olmak istiyorduk ancak yine de çok endişeli değilim. Yarış yarın. Bugün bu tür koşullarda verilen doğru bir kararın ve kuru zeminde atılan ekstra turun 50 sn ya da 1 dk  kazandırabileceğini bir çok kez gördük.”

“Bu yüzden saliselerden bahsetmiyoruz; bir dakikadan bahsediyoruz. Yarın doğru zamanlarda doğru kararları vermeye hazır olmak zorundayız.” dedi.

Alonso, sıralamaların son seansında daha ilk turunda yeni set yumuşak lastikleri kullanmayarak hata yaptığını ve kullanmaya karar verdiğinde geç kaldıklarını söyledi.

Alonso “Bugün az ya da çok benzer şeyleri yaptık. Birer zaman turu şeklinde gittik. 3. seansta mucizevi bir çözüm olmayacaktı. Belki bazı araçların son seansta 2 set yeni lastiği vardır. Ne yazıkki bizim yoktu ve yeni set lastiğe geçtiğimizde yağmur geldi. Bu işler böyle ve yarın yağmurun bize yardımcı olacağına eminim.”

“Bu tür koşullarda şans da önemli faktördür. Dün muhtemelen ıslak pistte en iyi anlarda sürdük ve iyi zamanlar elde ettik. Kuru pistte en iyi zamanda sürdük ve iyi zamanlar elde ettik. Bugün yanlış zamanda pistteydik ancak yarış yarın. Eğer bir gün iyi bir gün kötü oluyorsa yarın iyi olacaktır.” dedi.

Alonso ayrıca yarınki yarıştan sonra lider ile olan 20 puanlık farkın azalacağından emin olduğunu söyledi.

Alonso “Yarın fark 20’den daha az olacak. Yarışı tamamlamamız lazım, öncelik bu. Burada ilk virajın zor olacağını biliyoruz bu yüzden risk almaktan kaçınmalıyız. O andan sonra zorlamamız lazım ve yarınki koşullarla verdiğimiz kararlarda şanslı olmamız lazım.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. evet alonso ferrari ben buralardayım sen nirdesin vah vah

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    massathebest hayırdır.Ayın yılın başı massa sıralamada alonsoyu geçti diye hemen damlamışsın.Bu iki pilot arasında 0.5 saniye fark var.Bunu hiç bir zaman unutma.Dereyi görmeden paçayı sıvama.

  3. sizce alonso nadiren yaptığı o kötü startlardan birini yapar mı 🙁 Bazen tutuyor. Öyle olmazsa bence ferrariler 4-6 olur ilk virajda. Tabi kaza olmazsa… Formula 1 Hiz bitmesin 😉

  4. massathebest giden herkül arkadaşımızın işini devralmış durumda galiba:)))

  5. Massa the best, neyin peşindesin sen? Massayı şampiyon olduğu olacağı hatta olabileceği için mi, geçmişte sıradışı yarışlar çıkarabildiği için mi, yoksa her hangi bir ekstra özelliği olduğu için mi destekliyorsun? Çünkü öyleyse herkes bariz biliyor ki durum bu değil. Sonsuza kadar 2. pilot olmaya mahkum Massanın takım arkadaşı olduğu için 2 dünya şampiyonu ve kişisel olarak Hamiltonla birlikte en iyi pilota, Massa eziğinin hakettiği hakaretler… Biliyorum Massa Ferrarinin istediği zaman kullanabildiği bir kukladır. bunu sen de billiyorsun. Bundan ne ben memnunum ne de sen. Memnun olan biri varsa o da Massa'dır emin ol. Ben Schumi'ciyim ta Damon Hill şampiyon olduğundan beri takip ederim. Ferrariye yarış kazandırabilecek tüm pilotları destekledim (Rai dahil ki sevmem)

  6. agu agu =)
    ben şampiyon olcam banane yaaa=)

    santander cici-baban pistin üstüne kocaman bir şemsiye serseymiş, geçtiğin yerlere yağmur yağmasaymış, hatta yarış günü "aslında 7 nolu aracı ben sürüyordum" deyip 6. sıradan falan başlayabilirsin değil mi?

    pek keyifliyim, pancar gibi kızarıp morarmış suratını görmek çok keyifli oluyor böyle anlarda. beter ol demekten çok zevk duyuyorum =)

  7. FAster Inside avatarı

    garip olan kimiseverlerin wrc haberlerine alonso haberlerine olduğu kadar ilgi göstermemesi, heralde orada sataşacak kimse bulamamalarından kaynaklanıyor diye düşünüyorum,arkadaşlar yanlış yerdesiniz yada farkında değilsiniz kimi artık f1 de yoook,wrc deee, ben gidip wrc haberlerinde sizin gibi garip şeyler yazsam neler yaparsınız kimbilir, yazmak tabiiki hakkınız ama ne yazdığınız farkında olun…

  8. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bilmiyorum çok şaşırmış durumdayım ama mutlaka bişiler var 1.5 sn geride kalmak hjelede redbul kadar hızlıyken mutlaka bi strateji belirlemişlerdir

  9. AlONsO fErRarİ avatarı
    AlONsO fErRarİ

    wrc-rai alonso bugün iyi bir sonuç alırsa seni yine buralarda görmek isteriz aman bir yere kaybolma

  10. AlONsO fErRarİ avatarı
    AlONsO fErRarİ

    bu arada birşeye dikkat çekmek istiyorum webber ne zaman alonso hakkında iyi konuşssa alonso o yarışta galibiyet için savaşamıyor ve kötü geçiyor sıralamalardan önce en şanslı alonso demişti ve macaristan da da alonso kazanır demişti uğursuz adam kendi kazandı

  11. alonso spa senin neyine başka pistlere burası senin pistin değil.

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sıralamalardan sonra hemen hemen her pilota mikrofon uzatmışlar.Petrov dan tutun da buemi ye kadar.Carl davidsona da mikrofon uzatmışlar.Carl davidson ilk çizgiden memnun olduğunu falan söylemiş.Her pilot kendince bişeyler söylemiş.Vettel konuşmuş,webber konuşmuş.massa,button vs.vs.
    ama nedense sadece alonso nun söylediklerine menşei bozuk yorumlar yapılmış.Ferrari taraftarları carl davidson haberine yorum dahi yazmamışlar.Ne var bu alonsoda anlamadım.İyi ki varsın alonso.

  13. Sanki bu röportaj Monteye ithaf edilmiş.

    Çünkü bariz hatalarda malum monte monteleyici yorumlar yapıyor.

    Diaz da dolaylı olarak, aslında patron bugün böyle gözükebilir ama yarın neler olur neler tarzında izahatcı bir tavırda. yoksa söyledikleri yıllardır F1 izleyenler için tam bir geviş getirme seromonisi.

    devamlı şöyle olursa böyle olur yarına Allah Kerim açıklamalarında.

    -bazı araçların son seansta 2 set yeni lastiği vardı. Ne yazıkki bizim yoktu
    -Belki sonunda lastikleri doğru zamanda takamadık
    -Yarın değişken koşullar olursa grid pozisyonumuz önemli olmayacak
    -daha ilk turunda yeni set yumuşak lastikleri kullanmayarak hata yaptım

    Yarıştan bahis etmiyor, sıralama turlarında attığı sayılı turlarda yaptıklarını anlatıyor. ki bunlardan yola çıkarsak 10.luk da bir başarı sayılabilinir.

  14. alonso_f10'a katılıyorum. marc gene bugün 3. antrenmanlardan sonra ferrari'nin normal şartlarda maksimum 5 ya da 6. olabileceğini söylemiş ispanyol medyasına. bu yüzden böyle bir risk almış olabilirler.

  15. massanın açıklaması beni düşündürdü.sabahki antrenmanlarda alonso massadan daha hızlıydı. acaba ferrari normal şartlarda redbull ve mclareni geçemeyeceğini anladığı içinmi alonsonun aracında setup değişikliğine gitti

  16. ne yazıkki alonso kadar umutlu değilim. şampiyonluk yolunda hızla kapadığımız puan farkı yine aynı hızla tekrar açılabilir. hala nasıl böyle bir ayar tercih ettiklerini anlayamıyorum. spa yı izlemek için çok sabırsızlanıyodum ama hevesim biraz kursağımda kaldı. neyse alonso nunda dediği gibi asıl yarış yarın. umarım en az zararla atlatırız. bide inş. bi karkaşaya karışmadan temiz bi start alabilir.

  17. Yağmur yağarsa ki yağsın, En az 10 pilotun birinci olma şansı var. Alonso yağmurda daha iyi start alabilir. Kuru hava olursa kaza riski de azalacağından podyum şansı azalır. Yağmur yağsın da zevkli olsun, Alonso'yu da strateji anlamında görelim.

  18. Alonso sutil'i %100 konsantre olduğunda bile bu araçla geçemediyse uzun düzlüklerde avantajlı olan sutil'i nasıl geçicek merak ediyorum.Tabi ki umarım sutil'i geçerde önlere sıçrar, zevkli bir yarış izletmesi çok güzel olur orası ayrı.

  19. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bencede farklı bi strateji var bilmiyorum 1.5 sn yavaş kalmak mutlaka bişi vardır

  20. kimsteraikkonen  avatarı
    kimsteraikkonen

    Fernando,Felipe senden çok daha hızlı. Mesajı anladığını teyit eder misin?

  21. Bakın bu adam iki ay kadar önce hala şampiyon olurum dediğinde gülüyordunuz… Şimdi yarınki yarışı kazanabilirim diyor bence ciddiye alınmalı çünkü o ALONSO…

  22. Sanki yagmurun kralı alonso hep yağmur yağsa ne olur ondan cok daha iyi sürenler var yağmurda öteki pilotlar şekerden yapılmadıya yağmur yağınca eriyip gitsinler alonsonun kaza yapmama garantisimi var sanki

  23. Alonsonun bence startta oncelikle Sutili geride birakmasi gerekiyor,Sutil çok inatçi ve geçilmesi zor bir pilot,eger onundeki grubu birkaç tur içinde geçip Massanin arkasina yapisabilirse yagmurla birlikte sansi olabilir yoksa ondeki altili farki oyle bir açarki yagmur bile fayda etmeyebilir,bunlarin hepsini yagmursuz bir start ama yagmurlu bir yaris durumuna gore yazdim.

  24. tifosi_sercan  avatarı

    şampiyonluğa oynayan bir takım – pilot böyle bir risk almamalı.. yarın işimiz şansa kaldı.. tamam yağmur yağabilir ama bütün yarış boyunca yağacağını kim bilir.. heleki spa gibi bir yerde, ayarları da anlık yapacaksın,, 1 set lastiğin kaldıysa da kullanacaksın… sonrayı bırak sonra düşünelim… yarın şimdi debelen dur yağmur yağcak kesilecek diye…
    inşallah bizi mutlu edecek bir sonuç alabiliriz yarın.. ama zor bence…

  25. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    yarın farkın 20 puandan az olması sanırım biraz şansa bağlı. umarım yağmur olur. ama yine de bu tarz açıklamalara grek yok.

  26. gönülistiyor öndeki 9 aracın 9 uda kazaya karışıp yarış dışı kalsada alonso yarışı kazansa.bu arada massada gitmiş olacak ama olsun alonso için onu bile harcamaya değer:)

  27. Ancak kendine güvenir zaten :)) muhahah kesin sıralamada massa engellemiştir onu …

  28. alonso yaşanan durumdan dolayı fazla hırslanmış.aracın ve kendi hızının ne olduğunu bildiği için iddialı konuşmuş.Umarım yarın güzel bir yarış çıkarır ve üst sıralara tırmanır

  29. anlaşıldı ilk turnunun neden bukadar yavaş olduğu.antrenmanlarda lastikleri fazla harcamışsınız.sağlık olsun umarım yarın değişken şartlar olur ve bu şartlarda avantaj sağlayabiliriz

  30. evet banada fazla iyimser bir açıklama gibi geldi.ama tabi belli olmaz bu işler strateji tutarsa olabilirde.ama en güzeli önlerden başlamaktı.olsun ne yapalım.belki yarın bazıları için geçiş özürlüsü diye tabir edilen adam geçişleri ile biraz renklendirebilir.

  31. Yok artık Lebron James.Bana fazla iyimser geldi yarın için umudum yok.Yağmur yağsada ne zaman nereye yada ne kadar etki edeceği bilinmiyor.Tamamen kehanetlere dayalı olmuş yarın 20 den puan farkı az olucak bir gün kötüyse diğeri iyidir falan bunlar batıl inanç gibi:)Hayır Ferrariyi tutuyoruz da bu kadar uçmaya gerenk yok:D

  32. FAster Inside avatarı

    hee oldu alonso, sen önce yumuşak set lastikli hızlı turu cebine koyda sonra geçilirsen geçil, işmi bu yaptığınız yarın beklersin şimdi yağmur yağsın diye….

  33. kendine bu kadar güvenebilmek… bu konuda gerçekten ona hayranım, umarım iyi bir yarış geçirir. ve umarım yağmur yağar…

  34. "Eğer bir gün iyi bir gün kötü oluyorsa yarın iyi olacaktır." 😀

  35. AlONsO fErRarİ avatarı
    AlONsO fErRarİ

    Bu Adama bayılıyorum ya işte bunun için seviyorum bu adamı inanılmaz kull yarın eğer ilk turlarda trafikte ki inşallah olmaz kaza olmaz ise ve kumar tutar alonso kazanabilirse muhteşem sevinç yaşıyıcam

  36. Nasıl bir yağmur ayarıdır bu 1,5 saniye geride kalıyor?

  37. demekki yağmur ayarı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir