Mclaren İlk Gün Performansından Memnun

yazar:

kategori:

Mclaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh cuma günkü antrenmanlarda gösterdikleri performanstan memnun olduklarını söyledi.

Sezonun ilk yarışının galibi Lewis Hamilton 2. antrenmanlarda 1:35.055lik derecesi ile Ferrari’den Felipe Massa’yı geride bıraktı.

Hamilton sabah vites geçişlerinde sorun yaşadı ancak bu sorunun programı etkilemediğini söyledi. Kovalainen ise 2. antrenmanlarda en hızlı 7. isim oldu.

Whitmarsh hâlâ gelişim gösterilecek alanların olduğunu kabul etti ve şu ana kadar performanslarından memnun olduklarını söyledi.

Whitmarsh "Sezon başındaki bu arka arkaya yarışlar ile gelişim oranını yüksek tutmak zor oluyor; yinede pilotlar setuplarla beraber bir sürü yeni parçalar denedi ve cuma gününün temel amacı lastik gelişim programıydı."

"Sabah Lewis’in aracında yaşadığımız küçük vites geçiş problemine rağmen MP4 23’ün performansından oldukça memnunuz."

"Açıkçası her zaman gelişim için bazı yerler vardır ve mühendisler bu zamanları bulmak için sıkı çalışacaklar. Ancak genel olarak oldukça mutluyuz." dedi.

Günün en hızlı ismi Lewis Hamilton "Bugün araç seans boyunca istikrarlı performans ve genel olarak iyi hıza sahip olduğu için alınan sonuçlardan oldukça mutluyum. Sabah seansın sonunda aracımda küçük problem çıktığı için mükemmel değildi ancak bu lastik ve setup gelişimi için planladığımız programı etkilemedi." dedi.

Günü 7. sırada tamamlayan Heikki Kovalainen "Hafta sonuna iyi ve sabit bir başlangıç yaptık. Aracı kullanırken oldukça rahat hissediyorsunuz kendinizi ve yarış ayarları için gelişim gösterdik. Pist yüzeyi yenilendiği için seanslar ilerledikçe daha da gelişiyordu. Burada koşullar aşırı sıcaklık ve nem yüzünden sürekli uçlarda oluyor ancak bunun araç performansı üzerinde etkisi yok. Şu ana kadar işlerin ilerleyişinden oldukça memnunum." dedi.


Yorumlar

  1. Hadi hayırlısı.
    İyi olan kazansın. Adil olsun. Mclaren daha güçlü olsun yarışı kazansın. Hiç bir taraftar birbirine fırça atmasın. Taraftar da taraftarlığını bilsin. Futboldan bi farkımız olsun. 😀 hadi hoşçakalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir