Hamashima: "Yarın Yarış Sıkıcı Olursa Şaşarım"

yazar:

kategori:

Bridgestone Motor Sporları Lastik Gelişim Sorumlusu Hirohide Hamashima: “Bugün her şey zamanlama ile ilgiliydi. Takımlar ve pilotlar adına zorluk, doğru zamanda doğru lastikleri takmaktı. Mark pol aldığı turda mükemmeldi ama Lewis de tekrar yapmaya başlayan yağmura rağmen ikinci en hızlı turu atarak olağanüstü sürdü. Yağmurla birlikte yine herkes için zor bir gündü. Bugün bütün lastik çeşitlerinin kullanıldığını gördük. Sıralama seansları özellikle zordu ve bize yarınki yarış için ilginç bir grid sundu”

“Göz önüne alınacak ilk şey hava durumu. Eğer yarın yağmur yağarsa takımlar, hafta sonu boyunca kendilerine tahsis edilen lastiklerden kalan kullanılabilir geçiş ve yağmur lastiklerini değerlendirmek ve şartlara göre hangisinin en iyi seçim olduğunu kadar vermek zorunda kalacak. Eğer yarışta çok yağmur olursa lastik idaresi zorlaşacak. Çünkü kuruyan pist, yağmur ve geçiş lastiklerini çok çabuk aşındırıyor. Eğer hafif ıslak ise geçiş lastikleri o şartlarda en iyi çözüm olabilir.”

“Böylesi uzun bir turda doğru tercihi yapmak herkes için çok zor ve yanlış lastikte olmanın cezası, turun uzun olması nedeniyle de büyüyor. Eğer yarın kuru olursa, hangi kuru zemin lastiğinin daha iyi olacağını görmek ilginç olacak. Şimdiye kadar çok az kuru zemin sürüşü yapılmış olması nedeniyle takımlar, stratejilerinde çok duyarlı olmak zorunda kalacaklar. Yarınki yarış sıkıcı olursa şaşarım”


Yorumlar

  1. Adam haklı beyler

  2. vay Allah razı olsun tam beklediğimiz açıklama..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir