Vettel: "Hatalarım Polü Kaçırmama Neden Oldu"

yazar:

kategori:

Red Bull’un Avustralyalı sürücüsü Mark Webber pol pozisyonunu kazanırken, takım arkadaşı Vettel oldukça gerilerde 4. sırayı elde etti.

Vettel “Birinci seansta açıkçası kötü başlangıç yaptık ve pitten en çok çıkan bizdik ve trafiğe yakalanmamayı umuyorduk. Ancak ardından yağmur olduğunda pistteki en çok suya maruz kalıyorsunuz ve kuru lastiklerle çok tehlikeli oluyor. Başlangıçta korkutucuydu ancak ardından geçiş lastikleriyle tur atıp durumu kurtardık. Bu koşullarda ne olacağını asla bilemezsiniz.”

“2. seansta rahattık ve ardından 3. seansta atılan ilk tur en önemli tur haline geldi çünkü son turda özellikle ilk viraj bölgesinde biraz yağmur vardı ve aldatıcıydı. Son seanstaki ilk turum yeteri kadar iyi değildi, bu kadar basit ve ilk sektörün başında bir kaç hata yapıp momentumu kaybettim.”

“Ardından son turumun ilk virajında daha önce söylediğim gibi 0.6 sn kaybettim. Oradan sonra iyi düzelttim ve ilk turumdan da daha hızlı oldum. ancak 14. virajda biraz kaydım ve hepsi bu.”

“Sonunda söyleyecek çok şey yok. Bugün en önemli şey aracımızın çok iyi olmasıydı. Bugün başaramadık, bu yüzden yarın başarmak zorundayız.” dedi.


Yorumlar

  1. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Teşekkürler Alkım 🙂

  2. Bu çocuk beni her gün daha çok korkutmaya başladı. Ufak tefek hatalarına dayanarak daha önce söylediğim bu sene hazır olmadığı düşüncesini haklı çıkarmak için uğraşıyor gibi sanki. Belki turlarında yaptığı hata çok çok büyük değil, sonuçta daha önce başka pilotlardan gördük. Ama bunun pist koşulları kadar Seb'in psikolojik haliyle de alakalı olma ihtimali beni korkutuyor. Yarın hem puan açısından önemli hem de Seb'in toparlanması açısından.

    Yarışa konsantre olup elinden en iyisini yaparsa yine iyi bir yerde bitirecektir. Dezavantajıysa önünde agresif savunmasını bildiğimiz Kubica olması. Çok dikkatli oynamak zorunda. Umarım hayal kırıklığı yaşatmaz bize.

    Burada görmüşken, Raikkonen_the_best_of_f1 doğum gününüz kutlu olsun. 🙂 Umarım Seb güzel bi' hediye verir size..

  3. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Teşekkür ederim Kimmppa =)

  4. FAster Inside avatarı

    Webber yarın 25 puan ı götürürse ilerleyen yarışlarda daha çok hatalar yapabilir vettel, bu arada redbull u tebrik etmek lazım dile kolay sezon boyunca tüm pol leri kazandıkları için (hamiltonun aracını ittirerek getirmeyi göze alıp kazandığı pol ü saymazsak tabii)

  5. @ raikkonen_the_best_of_f1

    Doğum gününü şimdiden kutlamak istedim. Nice senelere pilotdaşım =))

  6. Buemi Rosberg'i engellediği gerekçesiyle 5 sıra geriye düşme cezası aldı.

  7. Yarın ilk üçte bitirebilir.Kalkışta ya da ilk turda Kubica'ya atak yapacağını düşünüyorum.Tabi her şey iyi kalkmasına bağlı.Ayrıca yarın 6 7 8 9 ve daha arkadan kalkacak olan pilotlar startta kazaya karışabilir daha ilk tur tamamlanmadan SC girebilir ardından yağmur yağabilir 😛 Olasılıklar sınırsız. Piyango gibi sonuçlara da hazırlıklı olmalıyız, yarın her şey olabilir. Umarım Seb'in motoru dayanır ve iyi bir kalkışla ilk üçün içerisinde bitirir yarışı =))

  8. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Seb geçen seneye göre daha çok hata yapıyor gibi.Küçük küçük hatalar çığ olmadan bütün hatalarını unutturacak bir yarış çıkarmalı yarın.

  9. aferin vettel.hata yaptım diyor açık açık.bazıları gibi kıvırtıp arabaya bahane bulup yok estek yok köstek demiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir