Mclaren ve Mercedes, Esnek Kanat Tartışmasının Bitmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Son yarışlarda Ferrari ve Red Bull kanatlarının esnediğine dair yükselen seslerin ardından FIA, Spa’da kanatlara uygulanan testlerde ağırlık miktarını arttırdı ancak buna rağmen olumsuz bir sonuç çıkmadı.

Şikayetçi olan Mclaren ve Mercedes takımlarının patronları, hem Ferrari’nin hem de Red Bull’un Spa’da daha yüksek kanatlarla yarıştıklarını söylediler ve durum biraz sakinleşti.

Ross Brawn “Biraz ana konudan uzaklaşma oldu ve muhtemelen bu sene çok iyi işler çıkaran takımlar için biraz adaletsiz oldu çünkü olanlar onlara yansıyor.”

“Umarım bu konuya çizgi çekilmiştir ve daha fazla konuşmayız çünkü tartışmalar bizi asıl konulardan uzaklaştırıyor. Ancak F1’in doğasında bu var. Her zaman oluyor ve geçen sene bizim çift katmanlı difüzörde yaşadığımız tartışmaları hatırlayabilirsiniz. Geçen senenin çoğunda bu konuya cevap vermek zorunda kaldık. Bu, yapabileceklerimizin sınırlarını zorlamanın doğasında var.” dedi.

Martin Whitmarsh “Bu konunun sona ereceğinden emin değildim ancak kanatların son yarışlara göre her nedense farklı sertlikle ve konumda olduklarını görüyoruz.”

“FIA’nın Monza’da uygulayacakları gerçekten yanlış olan şeyleri sonlandıracak. Karoser hiçbir derecede serbestliğe izin verilmeden sıkı bir şekilde bağlanmış olacak. Ve son tartışmalar son bulacak ve gerçekten hedefimiz bu. Her şey iyi olacak.” dedi.

Whitmarsh ayrıca Red Bull ve Ferrari tarzı ön kanatlarını yere daha yakın yapmak için bir çalışmalarının olmadığını söyledi.

Whitmarsh Şu anda o bölümlere emek harcamıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla kurallarda böyle bir şey yok. Biz daha verimli alanlara yoğunlaştık ve tartışma olmayacak alanlar üstünde çalışırız. Öyle umuyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. ismail uçar avatarı

    yapamıolar diye bişey yok kurallar dahilinde mi değil mi diye net bilgi isteniyo ona göre hareket edecekler.f-duct tan bahsetmişsnz ayrıca f-duct yasal ilan edildi öyle herkes yaptı.

  2. Ross Brawn "Biraz ana konudan uzaklaşma oldu ve muhtemelen bu sene çok iyi işler çıkaran takımlar için biraz adaletsiz oldu çünkü olanlar onlara yansıyor."

    "Umarım bu konuya çizgi çekilmiştir ve daha fazla konuşmayız çünkü tartışmalar bizi asıl konulardan uzaklaştırıyor. Ancak F1'in doğasında bu var. Her zaman oluyor ve geçen sene bizim çift katmanlı difüzörde yaşadığımız tartışmaları hatırlayabilirsiniz. Geçen senenin çoğunda bu konuya cevap vermek zorunda kaldık. Bu, yapabileceklerimizin sınırlarını zorlamanın doğasında var." dedi.
    Ortada illegal bir durum yok sadece inceleme istenmiş ve nitekim Ross artık bunun farkına varmış olsa gerek ki her 2takımda artık son bulmasını istiyor.Çünkü anladılar ortada yaygara kopartıcak bir şey yok.Anladılar ki kuralsız illegal bir şey yok.Hanni 180 derece döndüler diyemeceğim ama bir dönüş var 🙂 yola gelmekte diyebiliriz.Emeğe saygı kardeşim.Yapamıyorsan hemen illegal diye çamur atmayacaksın

  3. fatih küskü avatarı

    heralde haberdeki yazılar pek okunmuyor;geçtiğimiz yarışlara oranla,ön kanatların daha yukarda olduğu ve yerlere değen bir durumun olmadığından bahsediliyor,hee diyorsanız ki,kardeşim illegal millegal biz malı götürelim de kimse sesini çıkartmasın,onu bilemem..ferrari ve red bull un testlerden korkuları olmadığı da anlaşılmış oldu böylece eğer haberde yazan şeyler doğru ise,korkacak bişi olmaz tabii herşeyi kurallar dahilinde yapıp değişime gidersen..
    burada sistemi çözmek diye de birşey yok,kanadını fazla esnetebilmek sistem felan değil,sadece kuraldışı olmaktır,ve bunu pekala herkes de yapabilir.

  4. FAster Inside avatarı

    meyva veren ağaç taşlanır, bu böyledir, mclaren ve mercedes in yaptığıda aynen bu, bu onlar yapar yarın diğerleri, fakat konu çok uzadı,sürekli şikayet etmek yerine sistemi geliştirmekle uğraşsalardı bugün bunları konuşmazlardı, bks f-kanal, bugün sistemi çözmeyen kaldımı, hatta ferrari 3-4 hafta gibi kısa sürede hemde, sızlanmak yerine sizde yapın….

  5. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    ortada dönüş filan yok. herzaman söylenen şey kuralların uygulanması, taban esnemeyecek diyorsa esnetmeyeceksin. ön kanat yerden şu kadar mesafede olur diyorsa ona uyacaksın.bunu dile getirenede yaygaracı demeyeceksin. eğer diyorsan sene başında F-kanal illegaldir diye bas bas bağıran dominiki hatırlatarak neden yaygara yaptınız diye sorarlar adama. bunun gibi birçok konuda sayabiliriz. monza ile taban konusuda açıklığa kavuşacak en az 1 metre uzunluğunda olacak tabandaki tahta plakalar kural ihlallerini büyük ölçüde engelleyecek. rbr ön kanatları yere yaklaştırmak için aracın arka kısmını yerden daha yüksek ayarlıyor ama bu tabanın ön kısmında problem yaratacağından o bölgedeki splitteri esnek dizayn etmişler tam olarak aynı olmasada bir nevi 2007 yılındaki ferrarinin esnek tabanı gibi.tabi sistem esneyen önkanatlarla birlikte güzel bir ikili oluşturuyor. haraketli parçalar konusunda fia nın tavrı net. tabi mevzubahis bölgede yeterli test yapılmadığıda fia nın eksikliği. mercedes ve mclaren, rbr sistemini anlamadıklarını söylüyorlar külli yalan. çok iyi anlıyorlar ama daha sonra fia nın yasaklama korkusu ve boşa gidecek zaman,para gibi şeylerden işlerine gelmiyor. rbr ve ferrari ön kanatlarında hiçbir değişiklik yapmadıklarını aynı kanatlarla geldiklerini söylüyorlar külli yalann. değişiklik yaptık deseler insanlarda bak demekki diğerleri haklıymış düşüncesi uyanacak. bu hafta sonu fazla esneyen yerlere sürten rbr veya ferrari kanatı gördünüzmü? kimse görmemiştir. çünkü değiştirildiler. kurallar çok sıkı olmadıkça bu tartışmalarda bitmez.

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    90 derece mi 180 derece mi dönüş oldu bu.
    Hem şikayet edip ağlayın sonra da bişey yok konu kapansın deyin.Yaygaracılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir