Vettel: "Red Bull'u Sadece Kötü Şans Durdurabilir"

yazar:

kategori:

Red Bull bu sene en iyi araca sahip olmasına rağmen, pilotlar bir çok kez talihsizlikler ve kazalar yaşadı ve sonuç olarak sıralamalarda elde edilen üstün başarı yarış sonucuna yansımadı.

Vettel “Bu sene çok şanslı olmadık. Sezon ortasında analiz yaptık ve ortaya çıkan bir şey vardı ki hız konusu asla sorun değildi.”

“Her şeyi olması gerektiği gibi yapıyoruz. Her zaman yukarıdayız, yeteri kadar hızlıyız ve planlarımızı ve yarışımızı mahveden şeyler genelde bizim kontrolümüz dışında olan şeylerdi. Bazen böyle oluyor.”

“Diğerlerine bakarsak onlar da mükemmel haftasonları geçirmiyorlar. Mesela Lewis Hamilton Barcelona’da sağlam bir şekilde üçüncü gidiyordu ve ardından lastiğini kaybetti ve kaza yaptı.”

“Şu ana kadar biz mümkün olanın en iyisini yaptık ve devam edemeyeceğimiz ve insanların bitirebileceğimizi düşünmediği Barcelona gibi yarışlarda bile 3. olmayı başardık. Ben takımıma güveniyorum. Hıza sahibiz ve şans bizden tarafa döndüğü zaman galibiyetler ve daha fazla puanlar alacağız.” dedi.

Vettel ayrıca uzun düzlüklere sahip Spa Francorchamps’da Mclaren’in gösterdiği performans karşısında şaşırmadığını söyledi.

Vettel “Sektör zamanlarına bakarsanız az ya da çok beklediğimiz şekilde. Burada çok rekabetçi olabiliriz. Açıkçası Mark performans sayesinde pol pozisyonunu kazandı. Her ikimiz de tepede olmaya yetecek hıza sahiptik. O başardı, ben başaramadım. Ancak genel olarak beklediğimiz şekilde oldu. Sadece birinci sektörde virajlar var, gerisi düzlükten oluşuyor. 3. sektörde ise tek bir viraj ve düzlük var.”

“2. sektörde mücadele olabilir. Hafta sonu boyunca orada hep hızlı olduk. Birinci ve 3. sektörlerde dezavantajımızın olacağını biliyoruz ancak ve onlarla mücadele etme şansımız yok.” Bunu biliyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bana da öyle geliyor. Bravo adrian Newey…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir