"Red Bull'un Büyüklüğü ve Statüsü Rakiplerini Kızdırıyor"

yazar:

kategori:

Marko “Onları kızdıran sadece başarımız değil.”

“Formula 1’de en fazla 3. büyük bütçeye sahibiz. Biz üretici değiliz, özel bir takımız ve bu diğerlerini daha da yaralıyor.” dedi.

Marko ayrıca kendilerinin şikayet edildiği ve sonunda temiz çıktıkları olaylarının sayısını unuttuğunu söyledi.

Marko “Sürekli olarak aracımızın kurallara uymadığından şüpheleniyorlar.”

“Eğer biz diğerlerinin bizim aracımızı izlediği kadar onların araçlarını izleseydik o zaman bizim aracımız da hızlı olmazdı.”

“Bu psikolojik savaşın bir parçası.” dedi.

Marko, takımdaki başarılı ve aracın hızlı olmasında katkısı bulunan isimlerin sürekli rakip takımlardan teklif aldıklarını da söyledi.

Marko “Üst düzey yeteneklerimizin hepsinin uzun süreli anlaşmaları var ancak yine de teklifler alıyorlar.”

“Adrian Newey başka yerde daha çok kazanabilir ancak o bizimle serbest bir şekilde çalışıyor. Bizim felsefemiz ona en iyi uyan felsefe ve takımdaki ruh yegane. Hepimiz aynı şeyi hedefliyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Red Bull Kanatlandirir….Fazla Yüksekten Ucuyorlar 😀

  2. Redbull sonuna kadar bu başarıyı hakediyor.Tabi kurallar aşağıda arkadşın dediği üzre büyük 2 takımı kötü etkilemiştir ancak yapacak bir şey yok.Herkes bu kurallarda yarışıyor ve bir diğer katıldığım nokta alçakgönüllü olmaları lazım.Kendince haklılar aslında onlarıda anlamak lazım çünkü araçları ile çok uğraşılıyor.Zaten birisi hızlıysa hep illegal,kural dışı bir parça vesaire dendi.Hızlı olan takım biz olsak ya da Mclaren o zaman aksini diyecektik.Nasıl ki sene başı f kanala itirazlar geldi fanları haklı olarak savundu buda böyle birşey.Kimse yoğurdum ekşi demiyor demediği içinde kimse kimseyi anlayamıyor.Ama Redbull artık büyük takım olma yolunda ilerliyor.Kuralların sabit kalacağını düşünürsek basit evrimler geçirerek,her sene üstüne koyarak sağlam olan temelleri pekişecektir.Dolayısıyla 3-5 yıl daha zirvede olabileceklerine kesin gözüyle bakıyorum.Mclaren ve Ferrari ve belki Renault'un veya Mercedes'in yapamları gereken sürekli itiraz etmeyi bir kenara bırakıp sırrını çözmek,daha çok çalışmak ve akıllarını olabildiğince sınırlarını zorlamak.Yoksa zaman geçiyor Redbull halen orda

  3. Ondan yeme bizi!

  4. Kendimi bildim bileli söylediğim bir söz vardır; herşeyi kurallara uygun yapan hiç kimse F1 de kazanamaz.

    Sezon başında ayarlanabilir sispansiyon vardı denildi. McLaren kendi aracınada yapacakdı aynısını izin verilmedi ve en önemlisi daha sonra ki yarışlarda bir hız düşüklüğü oldu Red Bullda. Daha sıda var Kanadadan sonra esneyen ve bariz belli olan artık kanat mı, burunmu, ağız mı, bilmem yine hız kazandı Red Bull.

    FİA bunu çıkarsa bile ortaya, ne yapar orası mecul. Çünkü işin içinde Ferraride de var. O yarışlardan ihraç etsen McLaren şampiyonluğu garantiler.

    FİA nın istemeyeceği tek şey bu dur herhalde.

  5. yani buraya hak ederek geldiler ama alçakgönüllü olamaları da lazım
    bu açıklama ne şimdi? daha şampiyon dahi olamadınız
    red bullun bugün bu durumda olması
    kural değişikliği yüzünden mclaren ve ferrarinin kurallara geç adapte olması yüzündendir o kural değişikliği olmasa bugün bu durumda olabilirler miydi bilemiyorum.
    geçiş dönemlerinde en iyi tasarımları en iyi newey yapmıştır yine öyle oldu
    mclaren ve ferrari geçen yıl da başa güreşebilirlerdi ama 2008 şampiyonluğu için sonuna dek savaşmaları maddi anlamda onları zorladı zaman kısıtlılığı da cabası
    honda ve red bull 2009a odaklanmışken onlar daha 2008 araçları ile boğuşuyorlardı
    noldu bi hafta sonra milyon dolarlık emeklerini çöpe attılar.

  6. Herşeyin para olmadığını bir kez daha kanıtladınız herşey para olmuş olsa idi Toyota yıllarca şampiyon olurdu ama görüldüğü gibi para herşey demek değil.Amaç doğru yerde doğru ekipmanlarla ekip ruhu olarak çalışmak.

  7. Herşeyin para olmadığını bir kez daha kanıtladınız herşey para olmuş olsa idi Toyota yıllarca şampiyon olurdu ama görüldüğü gibi para herşey demek değil.Amaç doğru yerde doğru ekipmanlarla ekip ruhu olarak çalışmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir