Button: "En Hızlı Araç Bizde"

yazar:

kategori:

Dün pol pozisyonunu Red Bull pilotu Mark Webber aldı ancak Button, değişken koşulların dünkü seansı biraz farklılaştırdığını düşünüyor.

Button “Ben derecemden memnunum. Gridde beşinciyim ve her iki Mclaren en hızlı turlarını pistin ıslak olduğu bölümde kaydetti. Önlerde bunu bir başkasının yaptığını düşünmüyorum.”

“Kişisel olarak burada bizim aracımızdan daha hızlı olan bir araç olduğunu düşünmüyorum ve bu yarış için heyecan verici bir şey. İleri adım attık ve aracımız bu tür pistlerde çok iyi çalışıyor. Performansımızdan mutlu olmalıyız. Hava koşulları açısından biraz şanssızdık ancak durumu düzeltmeye çalışacağız.” dedi.

Button ayrıca antrenman seanslarında tam dolu depoyla 2 tur attığını ve özellikle ilk turlarda sorun olmayacağını ancak büyük macera olacağını düşündüğünü söyledi.

Button “Birinci viraja dönmeden önce tam dolu depoyla sürüş yaptık bu yüzden La Source’un çok büyük sorun olacağını sanmıyorum. Ancak Eau Rouge çok ilginç olacak.”

“Düşük yakıtla ve tam dolu depoyla sürerken Eau Rouge’u tam gaz geçebileceğimizi düşünüyorum. 5. virajda iyi olmak için Eau Rouge’da ayağınızı gazdan 1 mm bile çekmek istemiyorsunuz. Bu yüzden Eau Rouge çok eğlenceli olacak gibi. Umarım kuru olur ancak yağmurlu olursa da eğlenceli olur.” dedi.

Tahminler yarışın kuru koşullarda başlayacağı ancak ilerleyen zamanda yağmurun gelebileceği yönünde. Button ise her şeye hazırlıklı olduklarını düşünüyor.

Button “Değişken koşullarda takım olarak bazı iyi ataklarımız oldu. Bugün 2/5 oranında yağmur ihtimali var ancak bu, Spa’da yağmur olacağı anlamına geliyor.”

“Eğer yağmur yağarsa yarış daha heyecanlı olacak ve doğru kararlar vermek ve doğru zamanda doğru lastikleri kullanmak önemli olacak.”

“Kişisel olarak ben kuru pistte başlamak isterim çünkü ilk turda ortaya çıkacak tüm geçiş fırsatlarını değerlendirmek istiyorum. Çok aşırı yağmur olursa yarış güvenlik aracı arkasında başlar ve o zaman iyi olmaz. Umarım yarış kuru başlar ve ardından yağmur düşer çünkü öyle olursa iyi kararlar verebileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    APTAL VETTEL. Bu herifi f1 pilotu yapan kim acaba. bu herifi 3 yıl 1 den ihraç edip formula 3000 de yarıştırmak gerek, geri zekalı altın çocuk

  2. "Kişisel olarak ben kuru pistte başlamak isterim çünkü ilk turda ortaya çıkacak tüm geçiş fırsatlarını değerlendirmek istiyorum. Çok aşırı yağmur olursa yarış güvenlik aracı arkasında başlar ve o zaman iyi olmaz. Umarım yarış kuru başlar ve ardından yağmur düşer çünkü öyle olursa iyi kararlar verebileceğimizi düşünüyorum." dedi

    evet bunu hesaba katmamıştım, çok mantıklı

  3. bu haberi inanılmaz beğendim ve keyfim daha bir yerine geldi 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir