Kubica, Belçika'da Podyumdan Memnun

yazar:

kategori:

Renault pilotu, değişken şartlar altındaki etkileyici sürüşünün ardından yarışı 3. tamamlamayı başardı. Bununla birlikte Polonyalı pilot, ilk turun sonunda 2. sıraya da çıkmıştı ama sonrasında ilerleme kaydeden McLaren pilotu Button’a geçilmişti.

Kubica: “İkinci turda Eau Rouge’de Lewis’in dışa taştığını gördüm. Ben de genişten alıyordum ve hız kaybetmemek için çizgiyi yakalamaya çalıştım”

“Ama ardından aracı tamamen kaybettim. Önce sola sonra sağa.. Devam edebildiğim için şanslıydım. Ayrıca Jenson’a da bir yer kaybettim”

“Ardından (güvenlik aracı sonrası) yeniden başlarken tutunma eksikliği yaşadım, tekerlekleri kilitledim: önler, sonra da arkalar”

Kubica, ilk virajda çıkış bölümünde Vettel’e geçildi ve 3. sırayı kaybetti ama ardından Button ve Vettel’in kazası sonrası 2.liği geri aldı.

Polonyalı pilot daha sonra yağmur lastikleri için pite girdiğinde garajının önünde tam yerinde duramadı ve sorunsuz pit yapan Webber’in gerisinde piste döndü.

Ama Kubica’ya göre başlarda Button’un arkasında kalmasaydı Webber’in önünde olabilirdi.

Kubica: “Jenson’un arkasında takılı kaldık. Ondan daha iyi bir tempom olduğunu düşünüyordum. Oldukça iyi bir hıza ulaştık ve araç çok iyi durumdaydı”


Yorumlar

  1. Harika bir yarış çıkardı kesinlikle daha fazlasını hakediyordu.

  2. Renault güzel bir gelişim evresi geçiriyor aynı şekilde Kubica da, tebrik etmek gerekir . Bu gidişle takımlarda dördüncülüğü Mercedesten alacaklar.

  3. Arslanlarım benim tebrikler Pitde kaymamızz ikinciğimizi yedi ama ne yapalım

  4. ah be kubica tutsaydın şu webber takozunu arkanda ne şahane olucaktı

  5. Schumi Forever valla niye yalan söyleyeyim öyle oldu da hızlı olduğumuz bir yarışta böyle basit bir hata ikinciliğe maal oldu 🙂

  6. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    kubicası çok beğeniyorum ve alonsodan sonra tutacağım pilot kubicadır reno ile bunları yapıyor tebrikler kubica alonsonun en yakın arkadaşlarından birisinde:D

  7. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    R30 iftarda su içmiş gibi rahatlamışssındır bu 3.lükle 🙂

  8. Ama Eric Billerin söylediği oldu bizim F Duct sistemini arabaya takar takmaz çalışıcak demişti ve öylede oldu bugün şampitonluk mücadelesi içinde olan iki takımdan hızlıydık

  9. Ah be KUbicam keşke direksiyonun üzerindeki butonlarla oynamasaydın ikiliği kaybetmezdikk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir