Dennis, Aptalca Hatanın Üzüntüsünü Yaşıyor

yazar:

kategori:

McLaren patronu Ron Dennis, Brezilya’da Cuma günündeki ilk antrenmanda takımının Lewis Hamilton’un aracında ikinci bir ıslak zemin lastiği seti kullanarak yaptığı aptalca hatanın üzüntüsünü yaşıyor.

Bunun, yönetmeliklerin açık bir ihlâli olduğunu kabul etmesine rağmen Dennis, bu hata ile herhangi bir kazanım, avantaj elde etmediklerini vurguluyor ve takımın bu hatası yüzünden Hamilton’un ciddi bir şekilde ceza almamasını ümit ediyor.

Hamilton şu anda İnterlagos’ta, Honda’dan Jenson Button ve Super Aguri’den Takuma Sato ile birlikte yönetmeliğin 25.3 maddesini ihlâlden yarış hakemlerinin incelemesi altında.

25.3 maddei: "Hiç bir pilot, Antrenman-1 ve Antrenman-2 süresince birden fazla ıslak zemin lastiği ve birden fazla aşırı ıslak zemin lastiği kullanamaz"

Ve Dennis, takımın kurallara aykırı hareket ettiğini tamamiyle kabul ederken, bu hatanın tek bir alıştırma turunda yapıldığını ve Hamilton’un herhangi bir yarar sağlamadığını söyledi.

Dennis: "Bu 100% takımın hatası. Lewis, bir set ıslak zemin lastiği ile alıştırma turu attı ve sonra diğer bir set aldık. Bu 100% bizim hatamız"

"O sadece gir-çık turu attı. Bu yüzden hiç bir avantaj yok. Ama şu açık ki, kuralların ihlâli söz konusu. Diğer iki insan da aynı hatayı yaptı ve cezaya karar vermek de yarış hakemlerine bağlı."

"Belki çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz ce bu, aptalca bir hataydı. Elimizden gelenden fazlasını yapamazdık ve gerçekten sıkı çalışıyoruz. İnsanlar bazen hatalar yapar. Bunun önemini küçültmüyorum."

"Bu sadece hepimizin insan olduğunu gösterdi. Oradan bir avantaj olduğunu düşünecek biri olduğunu düşünmüyorum. Bir kural var, onu çiğnedik ve bunun üstesinden gelmemiz gerekiyor."

Geçen ay takımının 2007 puanları silinen Dennis, ayrıca bu durum hakkında şakalar da yaptı ve konuşmalarına ilave olarak "Hakemlerin, bizim takım puanlarımızı silmemesini umuyoruzm. Aaa. zaten silinmişti." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir