Alonso: "Monza da Kötü Olsa Bile Her Şey Bitmeyecek"

yazar:

kategori:

Alonso, liderle olan 20 puanlık farkı kapatma parolasıyla çıktığı Belçika’da yarış dışı kalarak aradaki farkın 2 katına çıkmasına engel olamadı.

Ferrari’nin sitesine yazan Alonso “KEsinlikle umduğumuz Belçika yarışı olmadı. Aracımız iyi tepki veriyordu ve podyumda bitirme şansımız vardı ancak yarıştaki kilit nokta ilk turdu.”

“İyi bir start aldım ve bir kaç sıra kazandım ancak ne yazıkki Barrichello’nun kazasından sonra hemen pite gelmek zorunda kaldım ve bu her şeyi değiştirdi. Daha sonra yükselmeyi başarsam da sadece önümde bir çok araç yarış dışı kaldığı için puanlaa kadar gelmiştim. Bu da ne kadar zor bir yarış olduğunu gösteriyor.”

“Pist dışına çıkmadan puanlar kazanabilirdim ancak çok fazla fark olmadı çünkü stratejimizle sıra kazanma şansını kaybetmiştik.”

“Bu sene ilk turlar benim için iyi gitmiyor gibi, 13 yarışın beşinde ya kendi hatamızla ya da Belçika’da olduğu gibi kendi kontrolümüzde olmayan şeyler yüzünden kendimi en arkada buldum. Her zaman söyledim ve şimdi de tekrar ediyorum, iyi şans ve kötü şans sezon içerisinde dengelenir ve umarım artık iyi şansla durumu düzeltiriz.” dedi.

Dün Ferrari Patronu Luca di Montezemolo’nun da katıldığı değerlendirme toplantısında Ferrari F10’un yeni parçalarının analizi yapıldı ve Spa’da uygulananan yeni sıkı kanat testleri için değiştirilen ön kanadın, takımın araçtaki potansiyelini tam kullanamadığı düşüncesine varıldı. Spa öncesinde yapılan açıklamalarda takım, ön kanatta değişikliğe gerek duymadığını söylüyordu.

Alonso şöyle devam etti: “Finalde ilk yarış kötü gitti ancak hâlâ 6 yarış var. Bu 7 yarışa girerken, 7 yarışta en iyi iş çıkaranın şampiyon olacağını söylemiştim ve şimdi Spa’da kaybettiklerini telafi etmesi gereken 3 pilot var.”

“Bu puan sistemiyle ve yarışların durumuyla önemli bir şansımız olduğunu düşünüyorum. Kazanılabilecek 150 puan var ve bu durumu değiştirmeye yeterli. Sakin  ve odaklanmış olmalıyız ve durumu mümkün olduğu kadar kısa sürede değiştirmeye çalışmalıyız.”

“Monza yarışının çok önemli olacağını inkar etmiyoruz. Kendi evimizde puan kaybetmemek için her şeyi yapmalıyız: burada alınacak iyi bir sonuç büyük moral olur. Eğer işler yolunda gitmezse her şey bitmeyecek ancak takımın morali için kötü olacak.”

“Ferrari pilotu olarak Monza’da ilk kez yarışacak olmak kesinlikle hoş bir duygu. Takımımız % 95 İtalyan’lardan oluşuyor ve bu yarışı özel yapan tutkuyu hissediyorsunuz.”

“Orada olmak ve yardımlarına ihtiyaç duyduğımız taraftarların tribünleri doldurmalarını görmek için sabırsızlanıyorum.

 


Yorumlar

  1. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    ''kariyerinde hala spa galibiyeti olmayan 2 dünya şampiyonluğu bulunan bir pilot

    yazık.''

    bu ifade niye her Alonso haberide çıkıyor temcit pilavı gibi yazacak başka bir durum kalmadımı..

    yoksa kopyala yapıştırı dahamı kolay habire eski defterleri karıştırmak niye bazı üyeleri mutlu ediyor bilinmez..

    kaldıki her pilot her pistde kazanamaz değilmi doğal olarak.
    yoksa bu haberde bilmem kim dergisinin bilmem kaçıncı sayfasından mı komiksiniz ya yazık

  2. David Jones avatarı

    Umarım Alonzo şampiyon olur. Ve hala büyük bir şansı var. Önümüzdeki yarışların hepsinde ilk 5 te olursa belki şampiyon olabilir.Tabii diğerlerinin özellikle hamilton ve webberin performansı çok iyi.Fakat bu birazda mühendislere bağlı. Aracın gelişimi, şansı ve pilotajı iyi olan şampiyon olacaktır(klasmadaki ilk 5 pilotu kastediyorum)

  3. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    ***** balonzo olacaktı pardon

  4. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    yusuf zenbilci
    vay be ******* otomobil de mi gelişyiriyormuş ne komik mühendiz mi bu balonzo anlamadın şimdiki otomobili kim geliştirmiş hamilton mu button mu pilotun katkısı 100 de 5 olursa bu olaganüstü bir gelişim olur bu balon bukadar gelişirebiliyorsa ferrariyi de geliştirsin de görelim :))

  5. Ferrari F10 avatarı

    formüal 1 mühendis işi araç iyi olursa şampiyonsun kötüyse 3-5 olursun

  6. Can bundy arkadaşım öyle bir şey yazmışsın ki gülmemek elde değil yani kusura bakma her şampiyon pilotun illaki her pistte birinciliğimi olması lazım hayret yaa:D iyi bari şampiyonluk sistemi bundan sonra pilotun kaç pistte kazandığı ile belli olsun:D
    Alonso'un matematiksel açıdan şampiyon olabilme şansı olmasına rağmen o şans bizden yana değil malesef inşallah Alonso şampiyon olur tabii tek dileğim bu bir Alonsocu olarak 😉

  7. doğru konuş arkadaşım sana yediririm ne demek. senin yaşın kadar benim izlediğim sezon var şampiyon olabilir yada olamaz ben olacağını düşünüyorum dedim webber'de olabilir çünkü ikiside hakediyor bu performanslarıyla ama alonsonun olamayacağını kesinlikle söyleyebilirim. :))

  8. Ferrari FERRARI avatarı
    Ferrari FERRARI

    yusuf zenbilci dediklerinin hepsine katılıyorum dediğin herşeyde full haklısın adeta içimi okuyup oraya yazmışsın tebrikk ederim

  9. haber yine alonso ve akbabalar yine burada.bunlar türkiyenin yavru muhalefetinin terörden beslendiği gibi bunlardan alonso haberlerinden besleniyorlar.eminim birgün alonso yarışmayı bıraksa bunlar burada yazamamaktan çatlar giderler.

  10. kariyerinde hala spa galibiyeti olmayan 2 dünya şampiyonluğu bulunan bir pilot,

    yazık.

  11. ahmet güneş avatarı
    ahmet güneş

    Kimi kandırıyosun be bizimi kendinimi? Hala güçlü bir şansının olduğuna inanıyormuş.Şampiyon olduğu 2005 te 7 birincilik 5 ikincilik 3 üçüncülük 3 yarış dışı, 2006 da 7 birincilik 7 ikincilik 2 dördüncülük 2 yarış dışı 2010 da 2 birincilik 2 ikicilik 1 üçüncülük şu ana kadar 3 yarış dışı kalan 6 yarışta birinci olsa dahi (ki çok zor)Hamiltonun kalan 6 yarışta ikinci olmaması lazım. Koçum bu yıl şampiyonluğu unut dost acı söyler ama gerçeği söyler. Umarım Hamilton değilde Weber şampiyon olur.sevgilerimle

  12. hamilton direk mc laren destekli bir pilot olduğundan sponsor desteğine ihtiyacı yok bence. alonso yada kendi ülkesine ait bir bankanın destek vermesinde ne gariplik olabilir ki? santander destekli pilot denmesi beni hiç rahatsız etmiyor açıkcası. o dünya böyle çünkü. kimisi santander, Kimi si red bull destekli. ne olmuş yani? buna niye ikidebir vurgu yapılıyor ki:))

  13. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    6 yarış sonra hamilton şampıyon olmazsa tek tek bu lafları yediririm sana tm mı sende burdasın bende

  14. yhaa arkadaşım paranoyakmısın nesin ne alakası var hamilton-alonso rekabetinin vodafone'la anlaşma 2006 yılının başında imzalandı yani alonso o sene renaultda hamiltonda Gp2'deydi. alonso anlaşması ise 2005 yılının sonunda imzalandı massa lider giderken takım haklı olarak yarışı alonsoya verdi sende bunu onaylıyorsun yahuu dürüst ol dürüst çok değil valenciada alonso insanlar manupile edilmiş bir yarış izledi demedimi 2006 yılında monzada yaşadıklarından sonra formula 1'i bir spor olarak görmüyorum demedimi şimdi alonso karlı çıkıncamı bu işler doğru oluyor önce dürüst olacaksın sonra olaylara yorum yapacaksınalonsoyu işte bu yüzden sevmiyorum karlı çıkınca yorum yapmıyor zararlı çıkınca veryansın ediyor hamiltonun 2.şampiyonluğuna daha çok var demişsin çok değil 6 yarış sonra gel konuşalım

  15. 01McLaren01  avatarı

    bazılarına cevap yazmak gereksiz arkadaşlar bırakın kendi yanlışları içinde yaşamaya devam etsinler.

  16. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    netten bi bakım bakalım ne zaman gelmiş codafone sonsorluğa mclarene

  17. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    hamiltondan önce mclarende vodafone ismi yoktu

  18. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bu sezon için alonsonun yaşadığı şanssızlıklara bi bakın avusturalyada button yüzünden spin atup en arkaya düştü ona rağmen 4 oldu ve hamiltonu arkasında tutup hamiltona lastiklerin bitti bile dedirtti malezyada debriyajsız otomobil kullandı monacoda sıralama turlarına katılamamsına rağmen 6 oldu canadada öndeki yavaş otomobiller yüzünden tur bindirirken galibiyetimiz gitti valenciada kurallara uymayan bi adam 2 olurken alonso uyduğu için 9 oldu ingilterede olmadık yere pitten geçme cezası aldı çinde erken starta rağmen 4 oldu fazladan yaptığı pitleri saymıyorum bile almanyada 1.liğk alonsonun hakkıydı ztn ama şans massadan yanaydı onun kazanmasınada takım izin vermedi haklı olarak ve spada williams pilotu arkamızdan çarptı yarışımız orda mahvoldu buna rağmen liderden sadece 41 puan uzaktayız yani eski sisteme göre 17 civarı ya buttondan hamiltonun aldığı birincilikler candada şansı yardım etti öndeki yavaş araçlar saolsun sadec spada haketti o kadar hele buttondan hçç sözetmiyorum aldığı 2 galibiyette tamamen şans onun için susun ve bu akdar şanssızlığa rağmen alonso şampıyonluk mücadelesinde olduğu için onu tebrik edin

  19. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ayrıca şunuda unutmayın hççkimse 2 dünya şampıyonu olarak gittiği bi takımda bi çaylakla aynı muameleyi görmek istemez o takımda işim olamz benm ki alonsoda en iisini yaptı

  20. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    peki sence hangisi daha mantıklı takım için 1 2 başlamak mı yarışta yoksa 1 5 mi başlamak mclaren 1 5 başlamak gibi saçma sapan bi olayı seçti nie hamiltonun egolarını tatmin etmek için ki hamiltonda o şampyonluğu alonsonun geliştirdiği otomobil ile aldı kime karşı bizim 2.pilotumuza karşı hamilton ancak ve ancak massa gibi 2.sınıf pilotlarla şampıyonluk mücadelesine girer raıkkonen scmi senna prost ve alonso gibi pilotlar bu adama bi boy büyük gelir takım dediğin ehr zaman takımın iiliğini düşünmeli ama mclaren tamamen hamiltonun iiliğini düşündü vodafone saolsun alonsonun santanderi varsa hamiltonunda vodafone u var beyler boş boş konuşmayın hele bi hamilton 2. şampıyonluğu alsın alonsoyu bi galibiyetlerde flm geçsin sonra tartışırız bunları şimdi o seviyede değil hamilton ben daha polemiğe girmicem hamiltonun 2. şampıyonluğunu beklicem ama daha çook beklerim gibime gelio:D:D:D

  21. yusuf zenbilci Tarih 01.09.2010 16:16:33

    2007 de 109 ar puanı vardı ikisininde eşit 1.likler 2.likler 3.lükler 4.lükler 5.likte hamiltonda bi tane fazladı oda geçmiş olmaz takım içinde desteğin en büyüğünü hamilton alıodu ki 2007 macaristanda bu kabak gibi ortadadı aç bak geçmişe pol fernando almıştı ama kendi takımı alonsoyu şikayet etti pole hamiltonu oturttular alonsoda 5 sıra ceza aldı şimdi bana gelip 2007 de alonso geçildi deme hamilton galibiyetleriyle şappıyonluklarıyla hamiltonu ezer geçer

    arkadaşım çok komiksin gerçekten bak şaka yapmıyorum alonso neden 30 sn fazladan bekledi pitte hamiltonın son hızlı turunu atmasını engellemek için tabikide ceza alması çok normal formula 1 futbol gibi fanatizmin olmadığı bir spordur ama sen fanatizminle ortamı geriyorsun yok alonso şöyle ezer böyle ezer eşit şartlarda 2007 yılında yarıştılar ve hamilton ilk senesi olmasına rağmen ezdi geçti.

  22. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    WİKİPEDİA ALONZONUN 2007 SEZONUNU SÖYLE ANLATIR KAYNAK (VİKİPEDİA)
    2007 sezonu [değiştir]
    Mclaren Mercedes takımında iyi başlangıç yapan Fernando, takım arkadaşı Lewis Hamilton ile birçok kez mücadele etmek durumunda kalmıştır. Özellikle Macaristan Grand Prix'sinden sonra Hamilton ile yıldızı bir türlü barışmayan Fernando, takımının pilotlarına eşit davranmadığını söylemiş ve Çin Grand prix'sinden sonra şampiyonluk için şansı bulunmasına rağmen takımındaki favorinin Hamilton olduğunu ve kendisinin şampiyon olabilmesinin mucizelere bağlı olduğunu söylemiştir.[kaynak belirtilmeli] Takımı ile arasındaki soğukluğun en önemli sebebinin,takımın ona çifte dünya şampiyonu muamelesi yapmaması,
    ÖNEMLİ KISIM
    (ayrıca casusluk skandalı konusunda Pedro de la Rosa yla e-posta alışverişinde bulunmasıdır).[kaynak belirtilmeli

  23. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    alnzo santander destekli tabi ferrariye kim getirdi onu raikonenin tazminatını dahi santander ödedi para nelere kadir çaylağı geçemeyen pilot sponsorla ferrariye bile geldi ama geç kaldı bu ferrariden birşey olmaz artık sanki hamiltonu vodofone mi getirdi yoksa vodafone daha önceden de sponsormuydu iyi düşün bunun böyle olduğunu senden başka herkez biliyor istersen bi anket yap

  24. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    yusuf zenbilci
    ben zaten 21 galibiyetten falan bahsetmiyorum 18 pol geç bunları hamilton kaç senedir var f1 de 4 yıl oldu ama en genç dünya şampiyonlu diye saçma bi rekoru vardı alonsonun o da elinden gitti hamiltonun geldiği ilk sene 2 defa dünya şampiyonu olan bir adam nasıl olur da bir çaylağı geçemez hani bu adam çok iyidi ve alonso bu 21 birinciliği kaç senelik f1 kariyerinde yapmış iyi araştır araştır ve izlemeye devam et bu gidişle hailtonun alonzoyu hem yarış galibiyetinde hem de polde geçeceğini sen de göreceksin 1-2 sene içinde zaten bi çaylagı geçemeyen adam 2 defa dün.şamp. olsa ne olur olmasa ne olur

  25. en azından o kazayı arka sıralarda giderken yaptı. podyum için savaşırken değil. tek tesellimiz de bu zaten. rubens sağ olsun yarışımızı mahvetti. kazanın tekrarnını defalarca izledim. her defasında da sanki bilerek çarpmış hissi verdi bana. öyle beceriksiz bir durumdu yani. 300. yarışına çıkan pilota hiç yakışmadı. sağlık olsun. monza da şans bizden yana olsun ama artık.

  26. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bide alonsoya santander destekli alonso diyolar bende hamiltona bundan sonra vodafone destekli hamilton dicem

  27. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    son cümlemde hata olmuş k.b yın alonso hamiltonu şampıyonlarıyla ve galibiyetleriyle ezer geçer alonsonun 21 galibiyeti 18 polu var hamiltonun ne kadar acaba bi açda bak

  28. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    hamilton yuzuünden alonso 2007 de dünya şampıyonluğundan oldu

  29. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    2007 de 109 ar puanı vardı ikisininde eşit 1.likler 2.likler 3.lükler 4.lükler 5.likte hamiltonda bi tane fazladı oda geçmiş olmaz takım içinde desteğin en büyüğünü hamilton alıodu ki 2007 macaristanda bu kabak gibi ortadadı aç bak geçmişe pol fernando almıştı ama kendi takımı alonsoyu şikayet etti pole hamiltonu oturttular alonsoda 5 sıra ceza aldı şimdi bana gelip 2007 de alonso geçildi deme hamilton galibiyetleriyle şappıyonluklarıyla hamiltonu ezer geçer

  30. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    yusuf zenbilci
    kardeş hamilton ilk senesinde alonsoyu geçti mi geçmedi mi sen onu söyle pollerde mesela çaylak hamilton onu bu hale getirdiyse şimdiki hamilton ne yapar yanyana aynı takıma koysalar hiç bilmiyorum

  31. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    singapurdaki yarışa gelince fia kabul etmiş alonsoya vermiş galibiyeti sana ne oluo kabul etmemek senn ne haddine

  32. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    2007 de bi çaylağı geçemeyen dediğin adam bi sene öncesinde SCHUMAHER gibi bi pilotu 2 sene önce RAIKKONEN gibi bi pilotu geçerek dünya şampıyonu olmuştur 2007 de eziq hamiltonu geçememesinin sebebini herkes bilio sen mağarada yaşıosan bilemicem onu

  33. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    2007 DE FORMULA 1 E YENİ BAŞLAYAN BİR ÇAYLAĞI BİLE GEÇEMEYEN KIRMIZA ARABA DEDİĞİ FERRARİNİN TEKNİK VERİLERİNİ KULLANAN SİNGAPURDA NASIL KAZANDIĞI HERKEZCE BİLİNEN KİŞİNDEN MASALLAR

  34. Fernando Alonso 2007'de McLaren adına Ferrari taraftarları önünde kazanmıştı. Bakalım bu sene Ferrari adına Ferrari taraftarları önünde kazanabilecek mi? İşte bunu merak ediyorum.

  35. Fernando Alonso 2007'de McLaren adına Ferrari taraftarları önünde kazanmıştı. Bakalım bu sene Ferrari adına Ferrari taraftarları önünde kazanabilecek mi? İşte bunu merak ediyorum.

  36. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    2007 DE FORMULA 1 E YENİ BAŞLAYAN BİR ÇAYLAĞI BİLE GEÇEMEYEN KIRMIZA ARABA DEDİĞİ FERRARİNİN TEKNİK VERİLERİNİ ÇALIP KULLANAN SİNGAPURDA HİLE İLE KAZANAN BALONZODAN MASALLAR

  37. Yani takmıyoruz sizi kardeşim.Gelin çıkarın sıkıyorsa demek mi istiyorlar? 😀

  38. Yusuf  Hitay avatarı

    "Dün Ferrari Patronu Luca di Montezemolo'nun da katıldığı değerlendirme toplantısında Ferrari F10'un yeni parçalarının analizi yapıldı ve Spa'da uygulananan yeni sıkı kanat testleri için değiştirilen ön kanadın, takımın araçtaki potansiyelini tam kullanamadığı düşüncesine varıldı. Spa öncesinde yapılan açıklamalarda takım, ön kanatta değişikliğe gerek duymadığını söylüyordu."

    buyur burdan yak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir