Hamilton'un Monza'daki Hedefi de Galibiyet

yazar:

kategori:

Bu sezon aldığınız 3. galibiyet sizi tekrar şampiyonada liderliğe taşıdı. Bu kritik bir galibiyetti, değil mi?

Lewis Hamilton: Kesinlikle. Macaristan’da harika bir yarış çıkarmadığımızı bilerek yaz tatiline girdik. Yarış dışı kalsam bile tüm hafta sonu performans anlamında zorlanmıştık. Spa’ya gelirken daha rekabetçi bir paketimizin olacağına emindik ancak diğer zirvedeki takımların gücünü dikkate alırsanız tam olarak nerede bitireceğinizi söyleyemezsiniz. Ve koşullar  nedeniyle tahmin edilmesi zor bir hafta sonuydu. Açıkçası cuma günü yağmurluydu ve hızlı olmamıza rağmen bının hava koşullarından mı yoksa aracın gerçek hızından mı kaynaklandığını bilmiyorduk. Cumartesi günü daha iyi bir fikre sahiptik ve son anda yağmur olmasaydı ya da sıralamaların son bölümünde attığımız ilk turda temiz lastikleri kullansaydık kesinlikle pol pozisyonunu kazanacağımzdan emindik. Yine de aracı ilk çizgiye koydum ve Jenson 5. sıradaydı ve bu tekrar rekabetçi olduğumuzu gösteriyordu. Yarışta ise önde iyi bir ritm tutturdum. Başlangıçta pistin çok az bölümü ıslaktı bu yüzden fark açmak kolaydı. Yağmur başladığında sinirlenmeye başladım çünkü o zaman fark açamayacağınızı biliyorsunuz ve o koşullarda kolayca kaybedebileceğinizi de biliyorsunuz. Korkunçtu.

8. virajda dışarı çıktığında aklından neler geçiyordu?

LH: Kalbim yerinden fırlayacak gibiydi! Kesinlikle sınırdaydım ve aracı çakıl alandan çıkarmaya ve tekrar yola almaya çalışıyordum. Komik olan ise o bölümde zorlamıyordum ve telsizden pistin nasıl ve ne kadar kaygan olduğunu anlatıyordum. Makul olarak gördüğüm seviyede frene bastım ancak araç sadece ileri gidiyordu ve o an… çok heyecanlıydı! Düzgün bir şekilde gidip, mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde gitmek ve aracı çakılın dışarısına çıkarmam gerekiyordu. Bunu yaptım, sanırım bariyerleri sol lastiklerle biraz öptüm ancak çok yakındı!

Daha önce Formula 1’de klasik olan pistlerde kazanmak istediğini söylemiştin. Monaco, Silverstone ve Spa’da bunu başardın. Peki Monza’da galibiyet kazanmak ne kadar önemli?

LH: Evet, bahsettiğiniz bu 4 yarışa her zaman diğerlerine göre daha fazla önem verdim. Bir kaç sene önce David Coulthard, Mclaren ile bu 4 pistte kazandığı için gurur duyduğunu çünkü bu pistlerin kendisini sporun tarihine bağladığını söylediğini hatırlıyorum ve tam olarak ne demek istediğini anladım. Bu 4 pist diğerlerine göre yegane ve çok özeller. Diğer yarışlara göre bu 4  pistte tarihi hissedebiliyorsunuz. Bu yüzden sonunda Spa’da kazandığım için çok mutlu ve gururluyum çünkü orası sporun büyük bir ayağı ve orada yarışan her pilot için bir anlama sahip.  Bu yüzden Monza’ya da bir başka galibiyet elde etmek ve şampiyonada zorlamak için gidiyorum. Aracımızın orada da güçlü olması gerekiyor ancak bu sene her yarışta olduğu gibi asla kesin bir şey söyleyemezsiniz.

 


Yorumlar

  1. mclaren aracının uzun düzlüklerdeki hız avantajı ortada.

    mercedes motorunun uzun düzlüklerdeki avantajı ortada.

    aracın kerb kullanımı ve mekanik tutuş başarısı ve avantajı ortada.

    aracın yetmediği pistlerde bile hamilton'un kişisel başarısı ve gayreti ile aldığı sonuçlar ortada.

    monza'ya benzer özellikler taşıyan canada'da hamilton'un polü ve galibiyeti ortada.

    ortada bu kadar dayanak varken hamilton'un monza'da da galip gelebileceğini düşünmek hiç de zor değil.

  2. Ferrari FERRARI Tarih: 03.09.2010 15:47:48

    bunu şaka niyetli yazdım ama sizin bu tür şeyler yazmaya hakkınız yok hele lost boy un hiç yok iyi olan kazansın diyiceğiniz yerde yok şu yarış dışı kalsın yok bu sorun yaşasın diyip duruyosunuz öyle şampiyonluktan hayır gelmez aynı hamilton un son virajda glock sayesinde kazandığı şampiyonluk gibi

    Yahu ben bu glock olayını anlatıyorum anlatıyorum, millet anlamıyor. Yahu orada bir izle bakalım son viraj videolarını, glock hamilton'a geçildikten sonra "hızlanmada" 50 metre arkasındaki adama da geçiliyor.

    Ha bir de bu glock mel'ununun takım arkadaşı trulli, ikisi de aynı lastikte iken ve kendisi 40 saniye gerideyken bununla aynı dereceyi yapıyor. Bak sen şu mucizeye.

    http://www.fia.com/brazilgp/documents/BRZ_08_Race_History_Chart.pdf

    Al bak, glock 1.44.731,

    trulli 1.44.800 son turda.

    Kesin şike olduğu anlaşılmasın diye trulli yavaşlayıp glock ile aynı turu yaptı yoksa ikisi de "kuru hava" lastiğinde olduğundan değil, olamaz öyle bir seçenek. Hep bu şikeci mclaren yüzünden.

  3. yaşar ben senin yorumuna kızmıyorum.ben gülüp geçerim bu tarz şeylere kafaya takmam.bu senın ne derece fanatik olduğunun göstergesi.tartışmamızın konusu senın ve lost boyun yazdıkları.senın yazdıklarınla onun yazdıkları hiç bir anlamda eş değer değil.o senın ıstedığın gibi bırılerının sakatlanmasını temennı etmıyor.yd kalsınlar dediğinde ben yaralansınlar anlamını çıkarmıyorum çünkü hissediyorum bu anlamı yüklemediğini.onun yazdığı yorumdan sonra senınde cevaben bu sekılde yazman senı haklı çıkarmaz.senın yorumun ağır olmuş.hiç bir şekilde lost boy bunu yazdı dıye sende bu sekılde yazdın dolayısıyla bu lost boyun kabahati diyemem.biz burdan alonsoyu sürekli eleştiriyoruz ama ben ne kadar size göre kötü yazsamda değil alonso hiç bir pilotun sakatlanmasını istemem.az biraz duygusallık var haliyle.

  4. mp4-25 işim vardı şimdi gördüm tartıştığınızı.kardeşim neyi tartışıyorsun.eşeğin arkasına geçmişsen yellenmesine katlanacaksın.yellenmesine katlanmak istemiyorsan eşeğin arkasına geçmeyeceksin.sen eşeğin yanındaysan kokusundan rahatsız oluyorsan arkadaşlarını geçirmeyeceksin olay bundan ibaret.aslında bunu açıklayacak daha güzel bir atasözü var ama sizin anladığınız dilden yazmak mecburiyetindeyim çünkü başka dilden anlamıyorsunuz.kısacası duymak istemediğin şeyleri karşı tarafa aksettirmeyeceksin.

    ayrıca sedatta kısasa kısasın büyütülmeyeceğini söylemiş.kusura bakmasın ama ne kadar mclarenci kızdırabilirsem o kadar kar.bilmem anlatabildimmi.daha bunlar iyi günleriniz.bir sefer cevap yazmayacaksınız iki sefer cevap yazmayacaksınız ama sonunda dayanamayıp patlayacaksınız.ki en basit örnek sizin arkadaşınızın yapmış olduğu yoruma karşılık biraz daha sert yorum yaptım bak sayemde lewis haberiniz ikinci sayfasına ulaştı.

  5. bak iyi irdelemek lazım olayı. lewis kaza yapsın bizde taraftarlarından kurtulalım demiş. yani lewis in kendisinden değil taraftarlarından şikayetçi :)) artık demek ki tak etmiş canına bazı yazılanlar. ferrariler yarış dışı kalsın denildiğinde de aklından neler geçirdiğini bilemezsin. senin aklına masum bi yarış dışı gelmiş olabilir ama demek ki onun aklına kötü bir senaryo gelmesine neden olmuş. açıkcası benimde. artık alonso hakkında o kadar çok yazılıp çiziyoki hiç birinin masum niyetle olduğuna inanamam. özellikle belirli kişiler tarafından yazılmışsa. haa böyle cevap vermesi elbette gerekmezdi. başka şeylerde yazılabilirdi evet. ama anlaman gereken şey bunların sebepsiz yazılmıyor oluşu. umarım bende kendimi izah etmişimdir.

  6. hiç bir sebebin de böyle bir yorumu gerektirmeyeceğini çok daha değişik tepkiler de verilebileceğini bilmen gerektiğini de düşünüyorum
    "kaza olunca başlarına bişey gelir gelmez orası varsayım öyle bir dilekte bulunanın bile istemeyeceği bir sonuç AMA böylesine bir bedduayı gerektirmez hem de yürekten o sonucu isteyerek" bizim de anlatmak istediğimiz bu

    ayrıca kızdığı için de böyle bir şeyi kimsenin yazacağına inanmıyorum içinde öylesine bir arzu varmış demek verilebilecek onlarca cevabı yazabilirim buraya

    ben umarım kendimi daha iyi izah etmişimdir umarım

  7. mp4-25 inan seni çok iyi anladım. massa kaza yaptığında sabah 5 e kadar uyumayıp gelişmeleri burdan takip ettiğimi bilirim ki massa yı sevmem de. tabikide en sevmediğim pilot olan schumi nin başına bile gelsin istemem. iki kötü temmeni arasındaki farkı anlıyorum. defalarcada yazıdım zaten nihat ın çok daha kötüsünü yazdığını. ama sizde şunu anlayın artık. lost boy onu yazmasaydı nihat ta yazmayacaktı. durduk yere yazmadı yani. ne gereği vardı yani ferrari ler yarış dışı kalsın demenin ki bence buda çok kötü bir temenni. bu dua kabul olduğunda alonso veya massa nın ciddi yaralanmayacağının garantisini verebilir misin? veremessin. o yüzden diyorum eğer nihat bunu durduk yere yazmış ise sonuna kadar haklısın. ama bak bi sebebi var. diğerinde tepki vermen lazım o zaman.

  8. ben de çoğu zaman görmezden geliyorum çünkü yarış esnasında pek çok taraftarın aklından geçer benzer şeyler ama hiçbir zaman massanın yaşadığıyla benzer hadiselerin rakip pilotun başına gelmesini dilemedim, dilemem de ama senin ayrımını yapamadığı şey bu ikisinin birbiriyle kıyaslanmaması gerektiği massa çarptığında ben inanılmaz duygular içerisindeydim
    bunun hiçbir pilotun başına gelmesini dilemem çok çok ağır bir beddua olur hiçbir pilot bunu hak etmez (arkadaş taraftalarından kurtuluruz böylece diyor) sence bu tür söylemlerle basit bir yd kalsınlar bir mi? eğer bir diyorsan sana diyecek başka sözüm yok ve umarım bir gün benzer şeyler bir daha yaşanmaz saygılar

  9. 2. mesajım olacak ama eksik yazdığım bir şey var. yani ben ilk başta lost boya neden böyle bir şey yazdın diye tepki göstermedim. okudum geçtim. o araştırıp kanıt diye buraya kopyalaığın haberde de AlONsO fErRarİ arkadaşın yazdığına da aynı şeyi yapmışımdır muhtemelen. hani siz kızmışınız ve tepki göstermişiniz ya nihat a, neden sebebine bakmıyorsunuz sorusunu sormaktayım. 2. olarakta neden sadece birine tepki verip diğerine vermiyorsunuz sorusunuda sordum.tekrar ediyorum hiç birinin yazdığını savunmuyorum.

  10. okudum mp4-25 merak etme. ya ben anlatamıyorum galiba. ben farkettiysen lost boya tepki vermedim. bu tür şeyler yazan çok. bunun farkındayım zaten.ben sizin nihat arkadaşa tepki verip bu yorumu yazılmasına sebep olan arkaşa tepki vermeyişinize kızıyorum. madem zorunuza gitti bu yazı neden sebebine bakmıyorsunuz? ben o tür yorumları genelde okur ve pekte umursamaz geçerim. lost boyun yazdığına yaptığımda buydu. ama nihat arkadaşımız benim gibi davranamamış. çok zoruna gitmiş olacak ki dahada beterini yazmış. birileri birilerine bu konuda hesap soracaksa olayın başladığı yerede bakmalı düşünücesindeyim. umarım bu kez açıklayıcı olmuştur.

  11. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Öylesinin de benim gözümde bir değeri yok tabi ki.. Ben "yarış" izlemek istediğim için rakiplerimin de olmadık şekillerde yarış dışı kalmasındansa onlarla mücadele edip geçmeyi tercih ederim.
    Şampiyona adına birbirine yol verme hadisesinin profesyonellik kamuflajı altında lanse edilmesinden ben de rahatsızım. Kaldı ki bunların tamamen politik yaklaşımlar olduğunu ve politikanın da sporu kirlettiğini düşünenlerdenim. Ancak maalesef ki para konusunda astronomik rakamların devir daiminin olduğu bir mecrada, bu paradan en büyük payı kapma yarışında öne geçmek için insanların politikayı kullanmalarına engel olabilecek bir yaşayış sistemi…yok…

  12. Soner iyi güzel söylüyorsun da ''takım arkadaşının verdiği yolla'' kazanılan zafer ne kadar değerli oluyor peki? Mümkünse rakipler yarış dışı kalsın en azından ŞİKE yok değil mi?

  13. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Sitede yorumları olkurken, bazen ağzım uzun süre açık kalıyor.

    Akadaşlar motorsporlarının temeli "yarışmak" eylemine dayanmıyor muydu? Hepimiz yarışmaktan, yarışanları izlemekten keyif almıyor muyuz? Eğer yarışabileceğiniz birileri olmaz ise gerçekten keyif duymamızın mantıklı bir nedeni olabilir mi? Bİrbirlerinin en büyük rakibi olan taraflardan birinin yarışamadan yarış dışı kalması diğer tarafın zaferini ne derece değerli kılar?
    Elbette ki yarış sonunda şansı ile bile kazanmış olsa kürsünün en üst basamağına çıkan kişi en yüksek puanı alıyor tamam ama büyük rakiplerle kıran kırana bir mücadele sonunda gelen zaferin verdiği haz ile bir tutulabilir mi bu?

    Yani ben sizleri okurken, kaza ile yarışamayacak duruma gelmeleri temennilerini bir kenara bırakın,yarış dışı kalsalar demenize bile anlam veremiyorum!

    Yarışmak, yarışabileceğiniz rakibler varken anlamlıdır ve o rakipler gerçekten güçlü ise, daha da anlamlıdır.

    Yani bence izleyip keyfine varmaya odaklanın… Ayrıca ne demiş Hudson Hornet : Kupa dediğin, boş bir kâsedir! ..:)

  14. mp4-25 yazacak bir şey bulamayınca ona dedınız diğerine demediniz kılıfını tutatlar.samimi olsalar bu kadar çok dikkat ediyor olsalar her zaman bunu savunurlar.iyi yakalamaşsın teşekkürler.sadece laf kalabalığı al işte ortada.adamların sakatlanmasını dileyen birine karşı yarış dışı kalsınlar söylemeni daha fazla eleştirebilmek için olmadık düşünceler içine girip savunma yapmak,zor işleri yaa allah yardımcıları olsun.

  15. arkadaşlar ikiyüzlülüğünüzü ortaya koymak için yazıyorum umarım okursunuz alonso_ nickli arkadaşımız bize allta lost boy ne yazmış ona niye karşılık vermiyorsunuz onun yaptığı herşeyi başlattı demiş ilk turda birbirlerine girmeleri de sakatlık çıkarabilirdi demiş bakın allta iki yorum var ve haberin linki bu :

    —> http://www.trf1.net/index.php/formula1_haberler/16285-Olay-Dolu-Spada-Kazanan-Hamilton-Tekrar-ampiyona-Lideri.html (3. SAYFADAKİ YORUMLARI OKUMANIZ KAFİ)

    görüldüğü gibi daha sonradan konuya dahil olan AlONsO fErRarİ de işin içinde peki nolmuş

    şu yorum yarıştan sonra hemen sonra sevgili AlONsO fErRarİ tarafından yazılmış yani lost boyun yazdığından çok önce

    AlONsO fErRarİ Tarih 29.08.2010 16:59:33

    arkadaşlarımla izledim ve o kadar çok hadi vettel git çarp şu buttona dedimki yarış içersinde arkadaşlarım sus be hayal kurma dediler ve bu olay olduğunda o kadar morardılarki vettelin yaptığı sürekli ataklara bakarak adeta bunu gördüm tabi buna bir insan bişeyi kırk kere söylerse olur da diyebilriz ilginç bir yarıştı tabi bizim için çok üzücü oldu:(((

    ama şu yorum iki gündür yayagara koparan sevgili alonso_nun çok da samimi olmadığını ve mclarencilere söylediği sözlerin hükümsüz kaldığının göstergesidir

    2 alonso_ Tarih 29.08.2010 17:03:47

    ya ne söyleyebilirim ki tam bir hüsrana uğradım yani.zaten en büyük suçu 10. lukta kalarak işlemişti. rubens e de tebrikler. o nasıl bi dalıştı. vettel zaten millete kabus oldu bugün. alonso tam iyi yükseldi diyoduk bu kez kendi batırdı. şampiyon olacakmış. 2 yarışta zar zor kapadığı fark 1 yarışta yeniden açıldı. kusura bakma alonso. hiç şansın yok şampiyonluk için. bu sneyide es geçiyoruz belli.

    lost boya bişey söylemediniz siz şöylesiniz böylesiniz dedi durdu
    madem "bu konularda hassasın daha önce gerçekleşmiş bu olaya neden sesini çıkarmadın yaralanabilirler demedin? hemde diğer arkadaşımızın yazdığından 2 yorum sonra seninki geliyor
    şu söz bir kaç gün önce yine kullanıldı BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU?
    allah bilir buna da bir cevabınız vardır

    linki tekrar yazıyorum girin yorumlara bakın hak vereceksizin

    —> http://www.trf1.net/index.php/formula1_haberler/16285-Olay-Dolu-Spada-Kazanan-Hamilton-Tekrar-ampiyona-Lideri.html (3. SAYFADAKİ YORUMLARI OKUMANIZ KAFİ)

  16. Bu arada, Sağol Sedat abi.

  17. Ferrari Ferrari,, Hamilton şampiyonluğu Glock sayesinde mi kazandı? Hadi Ferrari takım emirleri sayesinde 6 şampiyonluk kazandı desen anlarım!

  18. Bu arada Lost Boyu yani Murat'ı sadece yarış pistinde gördüm,tanıştım.uzun bir dostluğumuz yok.ama yazdığı her şeyin altınada imzamı atarım.

  19. Pardon o zaman..ne diyeyim,ne desem hak verılmıyorum,ne yazsamda boş bu konuda yazılanlar aşağıda.nihat serte başına tabela düşsün diye yazdıktan sonra 🙂 işareti kullandığımdan nihat sertin kafasına kamil koçun tabelası düşsünde gebersin ******** anlamımı çıkıyor? hadi beni tanımayanlar bu şekilde düşünsünlerde 1 senedir burda yazan biri olarak kimseye böyle bir temennım olmadığı anlaşılamıyorsa en iyisi fazla zorlamamak.ayrıca Sertuğuda tanıyorum haberın olsun ınsanlarla ıletısım kurabılıyorum yani.hiç bir çelişki yok bende sen öyle göruyorsun.

    yaşar daha önce fatih küskü ile atıştığınızda ona demiştimki bu kadar buyutecek bir şey yok yanı kısasa kısas lafı buyutulmeyecek bır seydı demiştim,ama yanılmışım gerçekten yaptığın çocukca.

  20. Ferrari FERRARI avatarı
    Ferrari FERRARI

    bunu şaka niyetli yazdım ama sizin bu tür şeyler yazmaya hakkınız yok hele lost boy un hiç yok iyi olan kazansın diyiceğiniz yerde yok şu yarış dışı kalsın yok bu sorun yaşasın diyip duruyosunuz öyle şampiyonluktan hayır gelmez aynı hamilton un son virajda glock sayesinde kazandığı şampiyonluk gibi

  21. Ferrari FERRARI avatarı
    Ferrari FERRARI

    o zaman bu sizler için İNŞALLAH HAMİLTON VE WEBBER BİRBİRLERİNE ÇARPARAK YARIŞ DIŞI KALIRLAR İNŞALLAH TA ŞAMPİYONA YA TEKRAR HEYECAN GELİR :)))))

  22. Mesela geçen yarış Vettel gelip Button'a çarptığında havalara uçanlar benim yorumumdan neden gocunuyorlar anlamadım?

  23. şimdi ben bir basit insan olarak o "temiz" niyeti anlayamamışım kusura bakma. yarış dışı kalsın demekle insanın aklına kötü senaryolarda geliyor ister istemez. ama seninde nihatı savunmadığımı anlaman gerekiyordu.niyet ne olursa olsun lost bot buraya kötü bi temenni yazmış ve anlatmak istediğim bu temennisiyle çok daha kötüsünün yazılmasına sebep olmuş.sayesinde ortamın huzuru bi şekilde bozulmuş mu bozulmamış mı ona da bakacaksın. bak sonrada kirve12 gelmiş pilotlarıda geçmiş direk yorum yapan şahsa beddua etmiş. yani lost boy durup dururken "temiz" niyetiyle o kötü temennilerini bizimle paylaşıp insanları tahrik etmeseydi hiç bunları okumayacaktık. kızıyorum çünkü yazılma sebebine bakmadan yazanı eleştiriyosunuz. yani başa döndük. görmek istediğinizi görüyosunuz.

  24. sana mini dünya savaşında hayırlı muvaffakiyetler dilerim alonso taraftarı müttefiklere karşı 😀
    kızdırmak için yapıyorsan hiç ciddiye bile almamız gerekiyormuş seni
    hata etmişiz
    af edersin

  25. yani aynı dileği sizinde normal karşıladığınız dileği bende diledim. sonrasında baktım ve birazda analiz ederek bunlar dedim bir mclarenci olarak hayırlı soluk solumazlar mutlaka karşı tarafı tahrik etmek için rencide etmek için yazılmıştır dedim ve yazının devamını getirdim.sakatlıklardan filan bahsettim çokta iyi yapmışımki hemen pür dikkat olmuşsunuz.ve ondan sonra niyet okuyuculuğuna soyunmuşsunuz.

  26. lost boy Tarih 02.09.2010 13:27:28

    Monza'da duble yapmalıyız. Umarım ferrariler ilk virajda yarış dışı kalır.

    bu yorum ne için yazıldı.eminim karşı tarafı kızdırmak için.tıpkı muratın son yorumunda olduğu gibi iğneleyici bir şekilde .2008 singapur ve 2010 almnyayı örnek gösterek.

    nihat sert Tarih 02.09.2010 16:08:14

    umarım karambolleerin takımı ve pilotu bilhassa lewis tabiki sonrasında button startta kalkamazlarda görürüm mclarencilerin yüz halini.

    buda benim yorumumun ilk kısmı.ondan sonrası acaba ben onları daha fazla nasıl kızdırabilirim diyerek yazılmış bir yazıdırki bunuda başardığımı görüyorum.sedatada söylemiştim bundan sonra böyle kısasa kısas.

  27. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    alonsonun o yarışları kazanması bu kadar mı batıyo size çünkü bunları engellemek için elinizden bişi gelmiyo dimi tabiki batar alonso daha böle çok yarış kazanacak ve yine size çoook batacak:D

  28. Ayrıca Alonso'yu tebrik etmediğimiz söyleniyor. Tamamen yalan. Her fırsatta 2008 Singapur ve 2010 Almanya'da kazandığı muhteşem zaferlerini kutluyoruz zaten.

  29. Ne yani ilk virajda rakibimizin yarış dışı kalmasını istemek çok mu anormal? Mümkünse RedBull larla birlikte yarış dışı kalsınlar.

    Kaldı ki ben kimse ölsün sakat kalsın demedim o zihniyet ''sakat'' bir zihniyet olurdu.

  30. alonso_
    inan ki lost boyu savunmak gibi bir niyetim yok ama senin çıkışın beni bunu yapmaya sevketti kelimelere oldukça anlam yükledin neredeyse iki farklı yorumu birbirine dek ettin neyse

    lost boy yd kalsınlar demiş dikkatini çekerim kaza yapsınlar dememiş ne bileyim motor gider vites kutusu uçar lastik patlar dönecem derken kum havuza saplanır hidrolik sorunu yaşar süspansiyonlar hasar alır kazaya kadar yüzlerce sebep de insanın aklına gelir demekki yd diyince aklınza önce kaza geliyor
    gelelim diğer şahsa bu yorumu neden bu kadar savunur oldun anlamadım? eğer o şahıs sen değilsen birisinin kaza yapıp yarışamayacak duruma gelmesini istemek ne kadar masum? ve lost boyun söylediğiyle ne kadar benzer?
    f1de kaza olur takım arkadaşları çarpışır yd kalır bunlar normal şeyler sürekli yaşadığımız hadiseler ama bir pilotun yarışamayacak duruma gelmesini istemek nasıl bişey? açıkçası başka hiçbir yorumla karşılaştırılamaz!
    neyse biz MCLARENCİLER alonsonun yd kalmasına üzülmeyiz ama yarışamayacak duruma gelmesini de istemeyiz sanırım nihat arkadaşımızla aramızdaki fark bu!

    iki temenni arasında niyet farkı olduğunu görmeyecek kadar basit olmayın

    biri ölsün gebersin sizden kurtulalım diyor
    diğeri sadece yd kalsınlar diyor
    ikisi arasında dediğim gibi çok derin bir niyet farkı var zaten önemli olan da NİYET değil mi?

  31. Nebuchadnezzar
    sonuna kadar haklısın benim hatam çok şanslı bir takım ve pilot kombinasyonuna sahip olduğumuzu unutmuşum hatırlattığın için teşekkürler 😀

    sizi de tebrik ederim o konuda da yanıldım en büyük fernandolu ferrari 😀

    niye kendimi yoruyorum ki parmaklarıma yazık he de geç 😀

  32. monza nın startında yarış dışı kalıp yaralanan var mıdır bilemiyorum ama bu olmayacağı anlamına da gelmez. küçük gibi görünen bir kazada neler olacağını asla bilemezsin. benim kafamı çevireceğim tipte mc laren fanlarının hangi özellikte olduğunu aslında bir önceki yorumumda yazmıştım. ne olursa olsun bu bir spor ve hiç kimseye hakaret hakkını kimseye vermez. burdaki "bir kısım" mc larenci arkadaş bazen sınırı aşıp taraftarlarına kadar hakaret ediyorlar. "alonso karaktersiz taraftarları da öyle" diyen bile oldu. ve tabiki istisnalar var hatta yorumlarını beyenerek okuduğum mc larenci arkadaşlarda var ama burdaki mc laren ci arkadaşların genel profili de bu. içleri kin dolu olan, her fırsatta bunu dışa vuran, nasıl küçük düşürürüm, nasıl hakaret ederimin peşindeler. o bir F1 pilotudu, ne olursa olsun benim sevdiğim spora hizmet ediyor demek yok. böylelerine elbette kafamı çeviririm. bırakta kime nasıl tepki vereceğim bana kalsın. nihat arkadaşın yaptığını da elbette onaylamıyorum. alonso cu olması onun söylediğini onaylıyorum anlamına gelmiyor ama yazdığının bir tepki yorumu olduğunuda anlıyorum. lost boy öyle bir yorum yazmasaydı oda yazmazdı. ayrıca ben lost boy u tanıyorum kötü bir niyeti yoktur demişsin ya bak sertuğ da tanıyormuş ve bu yorumuyla onu çok şaşırtmış. senide şaşırtabiir. takımına güven elbette ama sonra ben büyük konuşmadım deme. çelişkili oluyor.

  33. mp4-25 Tarih 02.09.2010 16:14:35

    o beddualar gelip pilotunu bulmaz inşallah ben temennimde ciddiyim umarım senin gibi biri yüzünden alonso bize massanın yaşattığını bir daha yaşatmaz

    Ne ifade etmek istediğini anladım.ben bütün mclarenciler mp4-25 gibi düşünürler diye belirtmek istedim.verdiğim örnek kötü bir örnek değil eğer mp4-25in yazdığı mesajı okursan.dolayısıyla kafanı cevirip yoluna gideceğim mclarenciler benim belirtiklerim olmamalı ,nihat sert gibi düşünenleri görünce kafanı çevirip yoluna gitmen daha doğru olur gibi.rakibinin yarış dışı kalmasını istemek çokda kötü ve herkesin düşünmediği bir şey değildir.ayrıca monzanın ilk virajında yarış dışı kalıp ağır yaralanan 1 pilotda varmıdır bilemiyorum,tahminim yoktur.start anından bahsedıyorum tabi.hamiltonun çakılda kalmasını sen dahil bir çok taraftarın çoşkuyla karşılayabileceğini bilmek için kahin olmaya gerek yok.ama sende nihat sert gibi çakıllara çıktığında bariyere vurup yaralanmasını tasvip ediyorsan ne diyebilirimki..müsade edersen takımıma biraz güven duyayım 1 yarışın ilk virajı için yoksa ne diye izleyeyim yarışları içimdeki heyecanı,olmasını umduklarımı paylaşmadıktan sonra.

  34. hııım. sen diğer mc larenciler ve hamiltoncılar diyince ben genel anladım normal olarak. açıklama için sağol. yoksa bütün mc laren cilerin sizin gibi olduğunu, benim kuzenin ise bir istisna olduğunu düşünüp mc larenci gördüğüm yerde kafamı çevirecektim bak. neyseki burdaki "bir kısım" insandan bahsediyomuşsun. ayrıca "ilk viraja bizimkiler önde gireceği için geride olan ferrarilerin ne olacağının pek bir önemi yok" diyerek büyük konuşmuş oluyorsun. bilgilerine… son olarak bizde alonso yu sırf şampiyonlukları için sevmiyoruz ve her zaman arkasında olucaz. bir yere gittiğimiz yok

  35. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mp4 25,
    1-Macaristanda redbull rahat duble yapamazdı.Yazacaklarımı iyi oku:
    Alonso startta webberi geçti hatta vetteli bile burun farkıyla geçmişti ama ilk virajda dılarda kalınca ikinci olarak yarışa devam etti.Sıra 1- vet,2-Alo 3- web olarak ilk viraj geçildi.Sc periyodunda pite girmeyip yumuşak lastiklerle fark açmayı uygun gördüler.Sıralama 1-web 2-vet 3-alo olarak değişti.Webberin yumuşak lastiklerle tam 25 saniye fark açması gerekiyordu.Horner vetteli uyumuş ayağına yatırarak webberle arasını açtırmıştır.Sc çıkarken webber diğerlerinden 5 saniye daha önde olarak yarışa başladı.25 in 5 i gitti zaten.Geriye 20 saniye kaldı.Onu da mucizevi bir şekilde açtı.Yarıştan sonra ,lastiklerin artık 1 tur bile gidecek hali yoktu dedi.Yani vettel alonsoyu webberden uzak tutup engellemeseydi webber kendisine galibiyet getirecek farkı açamayacaktı.Çünkü açması gereken farkın 5 saniyesi zaten sc varken gitti.Vettelin o hareketi sayesinde lider girdiği pitten lider çıktı.
    2-almanyada startın kazananı da sizdiniz vettel orada sorun yaşamasaydı biraz zor kazanırdınız demeden önce startı tekrar izleseydin keşke.
    Orada vettel temiz taraftan kalkıp işine gücüne bakacağı yerde alonsoyu resmen duvara yapıştırmaya kalktı.Halbuki adam gibi kalksaydı massa da o boşluğu bulamazdı.Burada vettel nasıl sorun yaşadı anlamadım.Start videosu bir çok yerde var lütfen izle.
    3-Bahreyn'de en hızlı alonso idi.Fark adım adım kapanıyordu.Sonlara doğru çok büyük bir kapışma olacaktı ama gerek kalmadı.Bahreyn e eyvallah diyelim ama şunu da unutmayalım ,10 tane bahreyn ,1 tane istanbul etmez..

  36. yok sana şimdi kızmıyorumda seni yeni tanıdım.yaşar koçyiğit sen değilmisin ?yani o aşağıdaki yorumu senin yaptığını bılmıyordum nick değişmişssin eğer sensen hiç ama hiç olmadı kusura bakma.olumlu yoruma gelince şuanda aklıma gelen bir yorumum yok,araştırıp bulmakda zahmetli olur dediğin gibi.:)

    alonso_ senin mclarenc, kuzenın kım tanışmak isterim 🙂 biz tek tip dusunuyoruz derken takım sevdalılarıyız o anlamda benım sahsen tanıdıgım yada sadece burada yorumlarını okudugum bir kısım arkadaşlar ıcın öyle söyledim.mesela mp4-25 nickli arkadaşla tanışmadım ama diğer sitedende bılıyorum onu .üzülme mevzunaa gelince daha öncede yazmıştım biz mclareni sadece sevinmek için yada şampıyon olduğunda sevmedık.aynı çakıl havuzundan pistte dönen sıralamalarda yanılmıyorsam massa ve yarıştada 1-2 pilot vardı .sezon sonu ne olacağını tabıkıde bılemıyoruz,ben büyük konuşmuyorum.alonsocu arkadasa cevap yazma nedenımız üstüne basa basa sakatlık yaşamalarını istemesi.yarış dışı kalsın dıyebılır ama sakatlık! massayı o gun öyle görüpde üzülmeyen varmıdır?yaşarda şuanda kızgınlıkla onu yazmış ama o da böyle bir şeyın yaşanmasını gerçtekten istemıyordur dıye tahmın edıyorum.istiyorsa ben onu tanımamışım demektir.

  37. mc laren taraftarlarının tek tip insanlar olduğunudua öğrenmiş olduk böylece 😀 benim kuzenide tanıyor musun? o sizden farklıdır yalnız. o ferrari ye ve pilotlarına oldukça saygılıdır. ilk virajda yarış dışı kalması için dua etmez mesela. demek ki farklı düşünen mc larencilerde varmış. ayrıca ben nerden bilebilirim senin veya diğerlerinin o arkadaşı yakından tanıdığını. burdan alonso cu arkadaşa tepki verip ona vermeyeşiniz oldukça taraflı görünüyor. son olarak burda yazdığınız hiç birşey beni üzemez merak etme. hani benim mc laren ci kuzen varya o senden farklı olarak f1 de çok büyük konuşmamak gerektiğinide çok iyi bilir. malum f1 de ne olacağı belli olmuyor. 10 sn ye içinde çakıl alanlardan tur atıp içeri tekrar girebiliyorsun. yarışa tekrar girememeek gibi bi olasılıkta vardır ama. kısacası bu kadar emin konuşma bence üzülebilirisin :)))

  38. bu arada lost boymuydu neydi o şahsın ismi onunda gerçek ismini öğrenmiş olduk sertuğ sayesinde.gerçi sertuğda alonsoculrı çocuk yapmış ama olsun varsın oda muhtemeln kendi çocukluğunu yaşıyordur içinde.

  39. sedat bak bende seni tanıyorum.yani sen zaten böyleydin yine böylesin.son ayrıştan sonraki alonsoculardan bahsetmişsinde kaoslar kralı ballı hamiltonununuz ve taraftarları ondan önceki iki yarış nerdeydiniz.biz kazananıda centilmence tebrik ediyoruz hatasız sürüşünden dolayı kuluyoruz.bak iddia ediyorum şuraya canın, fatihin,(küskü) senin,mercedesGP nckli biri daha vardı galiba yani kısaca mclarenci olupta burada bulunan bir kişinin alonso hakkında bir tane olumlu iğnleyici olamayan bir tebrik onuda geçtim bir tane haberine olumsuz yorum yapmadığını ispatla bende birdaha buraya yazmayacağım.tabi işkembeden sallamsı kolay. bundan sonra böyle kusura bakma.şuan bana nasıl kızdığını tahmin edebiliyorum .çünkü aynı şeyleri ben her an sizin sayenizde yaşıyorum zaten.hadi hayırlı akşamlar şimdi.

  40. Murat senden hiç beklemediğim ve yakıştıramadığım bir temenni olmuş. Alonsocu çocukları geçmişsin:D

  41. ama gerçektende o arkadaşa bir sey yazılmamış olması seni üzdüyse dur ben ona bir şey yazayım.lost boy bence cok gereksiz bir temenni olmuş.ilk viraja bizimkiler önde gireceği için geride olan ferrarilerin ne olacağının pek bir önemi yok,ha eğer olurda onlar girerlerse istemem yarış dışı kalmalarını.yarış içinde,pist üstünde onları geçmenin verdiği keyfi 15 yaşında içtiğim tütün mamulu vermiyordu ..

  42. mp4-25 zaten gerekli cevapı vermiş.diğer mclarenciler yada hamiltoncularında ondan farklı düşündüğünü hiç ama hiç sanmıyorum çünkü ben arkadaşlarımı tanıyorum,ya siz?

  43. alonso_ ben o ferrariler ilk virajda yarış dışı kalsın diyen arkadaşı şahsen tanıyorum,pistte görüştüm (lost boy).ferrari pilotlarının yarış dışı kalmasını umabilir ama sakatlanıp yarışmamalarını temenni etmez.o kadar bilinçsiz bir f1 izler değil.elma ile armudu karıştırmamak lazım .

  44. bi arkadaşta aşağıda ferrariler ilk virajda yarış dışı kalsın temennisinde bulunmuş. ona niye kimse bişey dememiş. o yarış dışı kalma sırasında alonso ve massa çok ciddi şekilde yaralanabilirler sonuçta. haaa doğru görmek istediğinizi görürsünüz, algılamak istediğiniz algılarsınız olmadı çarpıtıp "yok canııım kesin böle demiştir" şeklinde kendinizi bi şekilde inandırırsınız. son olarakta alonso ya hakaret veya beddua ettiğiniz yetmez biz taraftarlarına sararsınız. rutin davranış şekliniz halini aldı artık bu. alonso ilk kez yarış dışı kalmadı. son kezde olmayacak. neyse ki f1 nediri vede f1 de her an herşey olabileceğini çok iyi biliyoruz.

  45. nihat sert yolda yürürken kafana tabela düşsün senin 🙂 bak alonsocu kalmadı piyasada hepsi dağıldı son yarıştan sonra çil yavrusu gibi sağa sola.bir kaç arkadaş hariç onlar halen ayakta.haftaya cuma alonso antremanlarda lider olsun yine gelirler.range parçası varmı sizde nihat genç.

  46. şöyle baktımda hamilton haberinin altında hadi benide sayın 3 tane alonso taraftarı var.gerisi hep kendi taraftarları bunda bir sorun yok tabi.sorun bir diğer alonso haberinin altında kaç tane hamilton ve mclaren taraftarının olduğudur.ondan sonra taraftarlarıda pilotları gibi,alonsocular şöyle, alonsocular böyle gibi saçma sapan serzenişler meydana geliyor.

  47. ben tam tersini düşünüyorum.böylece siz gibilerden kurtulmuş oluruz belki.başka türlü sizden kurtuluş yok.

  48. o beddualar gelip pilotunu bulmaz inşallah ben temennimde ciddiyim umarım senin gibi biri yüzünden alonso bize massanın yaşattığını bir daha yaşatmaz

  49. umarım karambolleerin takımı ve pilotu bilhassa lewis tabiki sonrasında button startta kalkamazlarda görürüm mclarencilerin yüz halini.dualarım bunu üzerine olacak.veya ne bileyim şöyle massa gibi bir kaza hiç fena olmaz yani.sakatlanıp yarışamaması.hatta sakatlanıp hiç yarışamamsı daha iyi olur.böylece tarftarlarıda ounla bir giderler belki.

  50. Monza'da duble yapmalıyız. Umarım ferrariler ilk virajda yarış dışı kalır.

  51. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    01McLaren01 kesinlikle katılıyorum sana bu lewisin 2. spa galibiyetidir. haksızlıkla alındı 2008 de …ozamanda çok mükkemel yarıştı , ancak ozamanlar kimse hazmedemiyordu böyle bir sürüşü…

  52. Bu sezon kazanmanı en çok istediğim pistlerin başında spa ve monza geliyodu.
    ilk sınavı başarıyla geçtin artık sıra ikinci sınavda monzayıda kazanıp tarihi pistleri kazanan seçkin pilotlar kulübüne katılmanı diliyorum =))

  53. Nebuchadnezzar
    macaristandan red bull rahat duble yapardı vettelin sc ile arasınına ayarlayamaması size yaradı

    almanyada startın kazananı da sizdiniz vettel orada sorun yaşamasaydı biraz zor kazanırdınız

    ilk yarışa gidelim istersen bahreyne vettele ne olmuştu hatırlıyor musun?
    bence bunların hiçbirini hatırlamıyorsun, daha doğrusu hamiltonu çekemediğin için hatırlamak istemiyorsun
    o red bull madem hızlıydı ön kanadı kırık buttonu rahatlıkla geçebilirdi

  54. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ben senin gibi kalitesiz ve karektersiz yorum yapmıyorum.Pilotların bu şekilde motive edici şekilde konuşmaları lazım diyorum.Kuyruğuna basılmış yılan gibi hemen saldırmışsın.Ben mantıkdışı bişey söylemedim.Redbull yüzünden en çok faydalanan hamiltondur dedim.istanbul zaten başlı başına yeter.adam savincinden 3d film izledim diyor.

  55. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bu,kafası sadece mclaren aleyhine çalışan arkadaşa göre,zaten lewis in yarış kazanbilmesi gibi bir ihtimal olamaz,mutlaka birşey olması gerekir,yani button onun geçmesine izin verseydi yarışı kesin kazanırdı,webber iyi start alsaydı neler olurdu felan filan gibi abuk subuk şeyler söylemek için yaşamaktadır buralarda..
    red bull faciaları der,lastiği patlattı der,allahtan macaristan da vitesi fazla zorladı filan demiyor,çünkü zihniyeti bu..
    adam kötü start almışsa bu bizi ne ilgilendirir,hem bunlar yarışın içinde olan şeyler,bize ne.
    bir de bunları söyleyen kişiye bakın hele,ilk yarısta sorun yaşayan vettel i geçip 1. olan kişi alonso idi.
    lewis in ve vettel in yaşadığı sorunla ispanyada 2. olan alonso idi,telsizde ağlayıp zırlayıp takım arkadasının yol vermesiyle almanyda kazanan alonso idi,insan biraz utanır bunları yazarken,sonra ben bunları yazınca saldırmış oluyorum öyle mi? ee sen mantıkdışı saldırılarda bulunuyorsun hem de kimse birşey demeden,ben sana böyle elle tutulur aklı başında örnekler verince olmuyor,çünkü madara oluyorsun,aman ha küfür felan edersin daha fazla birşey yazmayayım:D

  56. 01McLaren01  avatarı

    buttonın ön kanadı hasarlı olmasa vettel zorlayamazdı. o kırık kanatla button iyi iş çıkardı ama crashboy yine yaptı yapacağını.

    Fatih arkadaşım sende çoğu kez yaşadın biliyorsun – verince ne oluyorki, doğruyu yanlış mı yapmış oluyorsun bence iyibir yöntem değil ama varolan bu napalım. doğru bildiğimi söylerim -1 milyon vermişler umrumda olmaz. o olayla ilgili ellerindeki tüm veriler çürütülmüştür dayanak noktaları yoktur. galibiyet elimizden zorbalıkla alınmıştır.

  57. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İşte hep bu şekilde konuşmak gerekir.Bunları alonso söyleseydi yerden yere vururlardı.
    Macaristan sıralamalarında aracı eleştirip yerden yere vurdular.Ron dennis geldi pilotları uyardı.Sonra button çark etti ve en hızlı biziz dedi.Spa da baktık ki redbull hala hızlı.Eğer button vetteli tutmasaydı vettel bu yarışı alacak kadar hızlıydı.Eğer webberpatenajda kalmasaydı neler neler olurdu.Hep bu redbull faciaları ve şanssızlıkları mclarene yarıyor.

  58. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    mnoza zor bi pisttir isteğim hakeden kazansın gönlüm alonsonun akzanmasından yana monza ferrarinin kalesidir inş kalemizde kazanırız ama hızlı olan kazanacaktır

  59. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    allahtan güzel söylemiş,bir de kötü söylese heralde – 33 felan olacaktı:D
    ben de aynen öyle düşünüyorum,umarım monzayı da kazanır ve 4 önemli yarışı kazanan seçkinler listesine adını yazdırır,zaten burası,kazanmak için beklediğimiz en iyi fırsat,buradan 25 puanla ayrılmak,diğer yarışlar için biraz soluklanma ve yavaş olma lüksü de doğurabilir takım için,varını yoğunu harcamaları gerekir,burada başarılı olabilmek için,umarım abuk subuk piyangolar olmadan hızlı olanın kazanacağı bir yarış olur.

  60. çok güzel söyledin 01.

  61. Favori mclaren-MERCEDES

  62. 01McLaren01  avatarı

    benim kalbimde spa daki ilk galibiyeti değil 2. galibiyeti. ilki haksız yere elinden alınmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir