Massa: "Monza Yarışı Çok Önemli"

yazar:

kategori:

Ferrari, kendisi için iyi geçen 2 yarışın ardından son yarış Belçika’da Red Bull ve Mclaren’lerin gerisinde kaldı ve Alonso’nun da kazasıyla şampiyonada önemli puanlar kaybedildi.

Massa “Harika bir yarış olacak, tifosilerin önünde yarışacağız ancak gerçek şu ki çok önemli bir yarış olacak. Çünkü Belçika’daki memnun edici olmayan performansın ardından şampiyona bizim için kolay görünmüyor.” dedi.

Massa ayrıca Ferrari’nin, özellikle cuma günü antrenmanlarda gösterdiği performansın ardından Belçika’dan daha fazlasını beklediğini kabul etti.

Massa “Belçika’ya dönersek eğer 6. başladım ve 4. oldum. Bu yüzden iyi bir yarış olduğunu söyleyebilirim. Ancak sonuç ve şampiyona ayrıca Ferrari’ye gelen puanlar bakımından yeterli değildi.”

“Hava koşullarının yarış içerisinde bir çok kez değiştiği zor koşulları dikkate alırsak, olumlu pozitif performans gösterdik. Ancak beklediğimiz ya da umduğumuz bu değildi, aracımız Macaristan ve Almanya’da yapılan son 2 yarıştaki kadar rekabetçi değildi.”

“Bu da, hangi takımın rekabetçi olduğunun pistin yapısı tarafından belirlendiğini bir kez daha göstermiş oldu.” dedi.


Yorumlar

  1. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    kimse massanın hakkını yamesin bu yarışa çok iyi sürdü…hava şartların kötüleştikçe aracı pistte tutmak çok zordu ama massa bunu başardı…genel olarak bakıldığında başladığı gibi bitirmiş desekte yarışa baktığımızda kusursuz süren kişilerden biriydi…bi ara fatih kardeşiminde dediği gibi webbere çok yaklaşmıştı ama yağmur başladı zaten bu noktadada massanın lastik ısıtma sorunlarını çözemeyen ferrarinin açığı ortaya çıktı ve fark ekrar açıldı….turnuvaya baktığımızda kötü bir sezon geçirmemize rağmen alonsonun sadece 28 puan gerisinde((((tabi almanyada ferrarinin ne kadar saçma bişey yaptığını göstermek için almanyayı massa kazanmış sayıyorum))))

  2. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    pistte kaldığı ve hata yapmadığı zamanlarda durum böyle evet.

  3. katılıyorum Fatih. Massa'ya bakarsak Ferrari Renaultun gerisinde. Birinci pilot hakkında bişey söyleyemem ama bu takımın en İYİ pilotudur Alonso.

  4. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    artık massa nın yarışı bitirip de alonso bitiremediği günlerde acaba ferrarnin hızı bu kadar mıydı düşünür olduk,çünkü bu yıl aracın limitlerini belirleyen kişi olamktan çok uzakta ve gerçekten de spa da bunu gördük,bir ara webbere çok yakındı ama nedense bir türlü o önemli hamleleri yapamıyor ya da birşeylerde oldukça soğumuş vaziyette.

  5. sorundan uzak durmak da bir meziyettir sertuğ 🙂 sonuçta yağmur da vardı ve massa için yağmur konusunda neler dendiğini biliyoruz 🙂

  6. Aslında Vettel ve Button'ın kazasını saymazsak başladığın gibi bitirdin, 2008'de olduğu gibi bu sene de şans melekleri yanındaydı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir