Alonso Kendisine Güveniyor, Hamilton İyimser

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, İnterlagos’ta Cuma günkü sabah antrenmanlarına katılmayı gerekli görmediğini söyledi. Çünkü yarışın kuru zeminde yapılacağını tahmin ediyor ve sıralamalar için kendine güveniyor.

İspanyol pilot, önceki dörtlüden tur zamanı elde etmeyen tek pilot ve ilk kez öğleden sonraki seansta pistte dereceler elde etti.

Alonso: "Bu öğlden sonraki seans, sabahkinden çok daha iyiydi."

"Haftasonunun geri kalanında pistin ıslak kalmasını beklemiyoruz. Bu yüzden sabah herhangi bir sürüş yapmamaya karar verdik ve ayarlarda ve lastik çalışmalarında herhangi bir nihai sonuca ulaşamayacaktık. Ayrıca burada yeni bir pist yüzeyi var ve sonucunda (pist) kaygandı."

"Bununla beraber öğleden sonra itibariyle pist kurudu ve şartlar açık bir şekilde gelişiyordu. Rekabetçi bir haftasonunu dört gözle bekliyorum."

Alonso’nun takım arkadaşı Lewis Hamilton, ilk antrenman seansına katıldı ve 5.olmuştu. Ama McLaren takımının kendi hatası olduğunu kabul ettiği lastik kullanımı nedeniyle Hamilton, yarış hakemlerinin incelemesine tabi tutuluyor.

Ama Hamilton, öğleden sonra elde ettiği en hızlı tur derecesinden sonra iyimser durumda.

Hamilton: "Bu şaşırtıcı piste sonunda çıkmaktan zevk aldım. Bu sabah, şartların iyi olmaması bir utanç ve gerçekten tercih ettiğimiz kadar çok sürüş yapamadık"

"Bununla beraber pist için bir hisse sahip olmak iyiydi. Sert koşullara rağmen ayarlamalar ve lastik uzlaşısı üzerine makul derecede işler yaptık"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir