Pedrosa'yı Misano'da Durdurabilen Olmadı

yazar:

kategori:

Tüm hafta sonu boyunca tek bir antrenman seansı haricinde en hızlı isim olan Pedrosa, pol pozisyonundan başladığı yarışta baştan sona lider giderek damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı.

Daha ilk baştan itibaren rakipleriyle farkı büyük bir şekilde açmayı başaran Repsol Honda sürücüsü, yarışta farklı bir ara 5 saniyenin üstüne çıkardı ancak daha sonra performansını düşürerek art arda 2. zaferini elde etti.

Yarışa 2. sıradan başlayan şampiyona lideri Jorge Lorenzo, bir ara Casey Stoner’la mücadele etse de daha sonra rahat bir yarış geçirdi ve 2. oldu.

Yarışa 4. sıradan başlayan Valentino Rossi, Casey Stoner’ı geçmeyi başararak podyumu tamamlayan isim oldu. Rossi’yi Repsol Honda’dan Andrea Dovizioso takip etti.

Yarışı kazanan Pedrosa olsa da, yarışın ardından Rossi’ye büyük sevgi gösterileri vardı. İtalyan sürücü bir ara oldukça kalabalık bir taraftar grubu arasında kaldı.

Yarışa 3. sıradan başlayan ve iyi bir başlangıç yapan Ducati sürücüsü Casey Stoner’ın performansı giderek düştü ve Avustralyalı sürücü önce Rossi’ye ardından Dovizioso’ya geçilerek ancak 5. olabildi.

Tech 3 Yamaha sürücülerinin 6 ve 7. sıraları elde ettiği yarışta, ilk turda Loris Capirossi ile temas yaşayan Nicky Hayden yarış dışı kaldı.

Sezonun 12. yarışının ardından Lorenzo 271 puana yükselerek liderliğini sürdürürken, 2. sıradaki Pedrosa puan farkını ancak 63’e düşürebildi.


Yorumlar

  1. rossinin omuz sakatlığı geçmedi.sağa dönülen virajlarda acı çektiğini söyledi.performasının üst düzeyde olmayışının nedeni bu

  2. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    hadi vettel neyse de pedrosanın şampiyon olması imkansıza yakın,adamın podyumdan aşağı derecesi yok,pedrosa 2 yarış var 3 yarıs yok,ben de pedrosa fanıyım ama ortada da gerçekler var 2006 dan beri,ee tabii motordan düşüyor diye başkasını sevecek halimiz yok,ama 2 yarış üst üste kazanması kendisine olan guvenini kazanması için çok iyi oldu,artık seneye haqzırlanmalı bir şekilde.

  3. motogp'de pedrosa'nin, f1'de ise vettel'in sampiyon olacagina pek kimse inanmiyor ama sezonun geri kalaninda bence ikisi de yukselise gececek ve umarim ki sampiyon olacaklar.

  4. ya rossi de aslında çok heyecan katamadı ama yarışın sayılı geçişlerinden birisini yaptı ve güzeldi. pedrosa düşer falan dedim ama vallahi uçtu adam 🙂

  5. Yarış sonunda Ross ilgiden dolayı nerdeyse sakatlanacaktı…

    Bence sevindirici tarafı Rossi'nin artık rahat yürüyebilmesi..

    Umarım omuz sakatlığıda geçmiştir tam olarak…

    Yalnız aradaki farklar Rossi açısından hiç iç açıcı değil..

    Seneye işi çok çok zor…Bir Efsane seneye yok olabilir…

  6. Yine sadece önde Valentino Rossi'nin heyacan kattığı bir yarış oldu..

    Moto GP yarışları özellikle Rossi sakatlandıktan sonra F1 yarışlarından daha sıkıcı oldu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir