"2013 Kurallarına Takımların Çoğu Destek Veriyor"

yazar:

kategori:

İtalya’nın Autosprint dergisine göre, takımların çoğu daha önceden belirtiğildiği gibi zemin etkisinin dönmesine, 4 silindirli 1.6 turmo motorların getirilmesi konusunda hemfikir oldular.

Haberlere göre 4 silindirlik turbo motorların 650 beygir güç üretmesi bekleniyor ve bir pilotun bir sezonda 5 motor kullanmasına izin verilecek.


Yorumlar

  1. Bence bir bildikleri yok mecburiyetleri var. Zorlanıyor bunlar. Avrupa'da bir emisyon akımı var ve üreticileri ciddi zor durumda bırakıyorlar. Burdan kastım otomobil üreticileri değil zaten oranla çok düşük sayıda üretim yapan sport, super sport ve racing üreticilerine yönelik. Ben bu cılgınlığı ve tutturmayı anlayamıyorum açıkçası. Bu işler tamamen heyecan ve keyf odaklıyken nedir bu ekonomiklik yarışı.
    Ferrari'nin, lamborghini'nin kültürünü değiştirmesi isteniyor zorunlu tutuluyor. Bir ncap'dir bir co2'dir gidiyor. Bunlara tabiki dikkat edilsin ama milyon adetlerle yapılan üretimlere dikkat edilsin. Gidipte bütün olayı yüksek hacimde olan bir mecraya yok arkadaşım turbo'ya geçiceksin, az yakacaksın demeyeceksin. Tüm askeri sanayii ve yolcu uçaklarını da kapatalım hadi o zaman veya geçelim elektriğe. O da yok.
    Ben bu işin arkasında başka bir şey olduğunu düşünüyorum zira dünyanın diğer bölgeleri kendilerini bu kadar yırtmıyor. ABD GM vs kriziyle felan hacimleri düşürelim dedi ama tekrar toparlanınca eskisi gibi kaldı gibi.
    Her halukarda bu emisyon işinden bir büyük nemalanma var ama ne? 😀

  2. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    Haklısın şu son zamanlarda daha doğrusu Max Mozley döneminde çok yanlış kararlar verdi ve sporu geriye götürdü. 2009 daki değişiklişler hiçbir işe yaramadı sadece Ferrari ve Mclaren in geriye düşmesine Brawnın sezonu domine etmesine olanak tanıdıki burdan herkes dürüst olsun 2009 dan zevk alan varmı mı ? Ama yer etkisi çok ilgi çekici bence en azından köklü bir değişiklik olucak gibi. ve bu kararları takımların almasıda bi bildikleri vardır dedirtiyo 😀 sadece motorla seslerini özliycez gibi geliyo bana.

  3. f1 şuan zevkli değil (eskiye oranla, geçen seneye göre daha iyi tabi:)) fakat daha zevkli hale getirmek için hiç bir çaba göremiyorum. Bütün herşey daha iyi olması için yapılıyormuş gibi gösteriliyor ama daha da kötüye doğru gidiyor. FIA ve bu takım yöneticileri nasıl bu kadar ahmak olabiliyor diye bazen iç geçiririm. Çok uzakta değil daha yakın zamanda FIA bazı touring serilerinde hacimlerin küçültülmesinin zararını gördü ve tekrar yükseltme fikri var. Motors. felan hacim yükseltme düşünülüyor iken nedir bu F1'in sokulduğu hal anlamış değilim. Turbo olsun olmasın değil ama niye 1.6 v4. Çok değil bir kaç sene sonra anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak dünyadaki bir çok izleri kaybedecekler belkide. F1'in indycar'dan daha öğrenecek çok şeyi var. Onlar olayı daha nasıl iyi hale getiririz deyip genel düşünüp, çalışıyorken bizim bu adamlar ufak şeylere takılıp genelden uzaklaşıyorlar.
    Amerikalıları bugün bile F1 tatmin etmekten uzak iken 2013 sonrasında izlenmesi için hiç bir sebepleri kalmayacak, benim düşüncem budur.
    Ve kanunum şudur yarış makinesi motoru her zaman daha yüksek hacimli olur/olmalıdır. Yoksa niye zirvedir…

  4. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    peki şu anda f1 zevklimi ? tur zamanlarında bir değişme olacağını sanmıyorum aksine geçişlerin çok olduğu bir f1 e doğruda gidiyor olabiliriz. Tek özleyeceğimiz şey motor sesi olucak bence

  5. 1.6 litre turbo motorlar aslında potansiyel olarak şuanki motorlardan güçlü olabilirler, rahatlıkla 1000 hp sınırını geçebilirler ama 650 hp diye bir sınır koymuşlar, yakıt sınırı da var, bunlar hoş şeyler değil. zemin etkisini de güvenli hale getirmelerine gerek yok aslında, çünkü zaten 650 hplik araç o kadar da tehlikeli diil

  6. ahmet güneş avatarı
    ahmet güneş

    Bunlar gerçekmi yoksa kamera şakası felanmı? 1.6 ha vaybe bari 1.0 FSI motor kullansalardı bu ne ya oldu olcak bir sezonda tek motor kullansınlar bozuldukça tamir felan edilir maliyet düşer olur biter. Bu işin cılkını çıkardılar…

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    şaka gibi ama malesef f1'in geleceği hiç iyi değil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir