Ferrari Monza'da Ya Tamam Ya Devam Diyecek

yazar:

kategori:

Şu anda Maranello kökenli takımın İspanyol pilotu Fernando Alonso, liderin 41 puan gerisinde ve İtalya’da fark kapanmazsa ümitler tükenecek.

Takım patronu Domenicali, gelecek planlarının Monza’da alınacak sonuca bağlı olduğunu söyledi.

Corriere dello Sport’a konuşan Domenicali: “Monza gerçekten kötü geçer ve Red Bull’un liderliği artarcasına devam ederse, artık Pazartesi’den itibaren çalışanlarımızı ve kaynaklarımızı gelecek senenin projesine aktarırız.”

Bununla birlikte Berne Ecclestone ve Niki Lauda da dahil olmak üzere birçok F1 otoritesi, Fernando Alonso’nun, önceleri Ferrari’de Michael Schumacher’in rolünü üstlenemeyeceğini söylemişti.

Ama Domenicali buna katılmıyor.

Domenicali: “Alonso bana fazlasıyla Schumacher’i hatırlatıyor.”

“Ferrari’de olduğumdan bu yana Maranello’da (Alonso kadar) öyle güçlü, bütün aktivitelerimizi aynı inançla takip eden bir pilot görmedim.


Yorumlar

  1. şaka gibi yaa:S

  2. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    Domenicali: "Alonso bana fazlasıyla Schumacher'i hatırlatıyor."
    domenicalinin bu sözü hakkında yorum yapıcaktım ama M1CHAEL . kardeşim müthiş bir yorum yapmış bunun üstüne söz söylenmez….

  3. Hatırlatıyor mu e yuh yani. Schumacher bize geldiğinde ne zaman geçmişini çöpe attı, Benetton devrini unuttu, ne zaman hakkından fazla değer verdi araca, abarttı herşeyi, hatta ne zaman F1 izleyicilerine bariz küfretti. Sen daha gençtin o zaman Stefano Michael gelirken bütün ekibini getirdi, liderlik için gereken herşeyi temin etti. Daha ilk senelerinde Maranello'nun her tarafına işledi, rüzgarı oldu. Scuderia ve fabrikayı diriltti, atı şahlandırdı. Şunun şurasında şu kadar sene geçti karıştırmayın isterseniz bazı şeyleri. Alonso ve sen, Schumacher'in ve ekibinin Ferrari'ye yaptıkları yönüyle tırnağı olamazsınız…

  4. Ferrari F10 avatarı

    Hamilton veber vettel arasında geçer şampiyonluk

  5. emiko emiko avatarı

    Kimi raikkonen ve Alonso geçmişte çok az hata yaparlardı.Neden bu kadar çok hata yaptılar.Sorunu bence ferrari yönetiminde aramak lazım.Schumaher dönemindeki ağır toplar şimdi yok.

  6. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    ferrari yine saçmalıyo yarışların geçen seneki gibi tadını kaçırmayı planlıyo…geçen sene de aynısını yaptılar ama aracı sezon içinde geliştiremediklerinden araç rezalet olmuştu boşuna uğraşmasınlar önemli olan aracı sezon içinde geliştirmek…

  7. Alonso Schumayerimi hatırlatıyor!!? yok canım daha neler.resmen Schumayerle dalga geçmiş..schumayerın bu kadar hata yaptığını değil 1 sezonda 7 sezonda hatırlamıyorum.pedala basılı kalmış ayağı fazla gaz verıyor bu adam.

  8. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    can bundy'ye katılıyorum

  9. Alonso iyi pilot olmasinin yaninda cok daha iyi bir umut taciri, Monza dan sonra fark 60 puana bile ciksa Alonso cikar basina sampiyon olacagim der 🙂

  10. Aslında geçmişi italyanvariliklerle dolu.

    bu onu ferrari için biçilmiş kaftan yapıyor olabilir.

    ama eminim,
    kendisini, Schumi'den önce takımdan yarılmasını salık verdiği Rai'nin pozisyonu doldurmaya adamıştır, daha sonra imkansızı deneyip Schumi'nin ferraride yaptıklarını yapmayı hayal edecektir. hayal ilk aşama, sonra deneme safhası, sonra olurluğu nedir belli olur.

    herkesinde bildiği gibi bu sene o koltukta Rai otursaydı ferrarinin durumu şu an çok farklı olurdu.

    en azından Rai bu kadar basit hatalar yap(a)mazdı.

    Diaz için bir baskıda Rai'nin ilk senesinde ferrari de şampiyon olmuş olması.

    kısacası diaz üzerinde yoğun bir drag etkisi var bu da sürüşünü olumsuz etkiliyor..

    ve ferraride ilk sezon başarısız olmak, diğer seneye sorgulanmayla başlanılmasını sağlar, bu ise diaz için bir felaket olur.

    Aynı Hamilton'ın yanında sorgulandığında olduğu gibi.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Domenicali: "Alonso bana fazlasıyla Schumacher'i hatırlatıyor."

    "Ferrari'de olduğumdan bu yana Maranello'da (Alonso kadar) öyle güçlü, bütün aktivitelerimizi aynı inançla takip eden bir pilot görmedim

  12. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    Domenicali sana gülüyorum (: , Ferrari ne hallere düştü bea . Monte nin eseri gurur duysun .

  13. Aciklamalarinin hicbir zaman kaale alinmayacagini anlamak icin sadece resme bakmak yeter.

  14. burak bocek avatarı

    Neden geç kalınsın ki ellerinde bir sürü veri var boşa zaman ve para harcamaktansa geliştirme sonuçlarından çıkan bir sürü datayı 2011 aracına aktarırlar.Taa sezon başı zaten 2011 aracının tasarımı başlıyor ve bu aylarda çalışma,kaynak ayırma hız kazanıyor.Mercedes te 1-2 ay kadar evvel başladı yani sezon sonuna kadar şampiyonluğu zorlayıp gelişime devam eden ve kaybeden asıl geç kalmış olucak.Monza bizim evimiz burada da kazanamazsak o zaman duurm vahim.Takımlarda 3.lüğü korumak için yarışırız ve pilotlarda da5-6 garanti gibi 6.lık belki riskli.Ama ben 2009dan sonra üzüldüm bu karara ve malesef arkadaşın dediği gibi her sene bir sonraki aracın üzerine yoğunlaşmak,pes etmek taraftarlar içinde utanç kaynağı.Elbette bir bildikleri vardır ancak sabır zorlanıyor bence.Mühendislik olarak,yaratıcılık ve strateji olarak daha ileri gitmeliyiz.Araç tasarımında ve gelişimde fark yaratacak şeyler bulmalıyız.Herşeyden önce takım iyi idare edilmeli.2009un ardından 2010 aracı çok iyidi,gelişime açıktı ve sezonada hızlı başladı lakin ilerleyen zamanlarda bir çok etkenle hayal kırıklığına dönüştü.Seneye kers tekrar var bu alanda aracı hazırlamak ve kersi geliştirmek + araç aerodinamisine etkisi nasıl olucak Ferrari seneyede havlu mu atıcak biz tifosiler merak ediyoruz.

  15. Alonso takımını etrafında toplamayı başaran bir pilot. Çünkü işine çok bağlı. Çoğu pilotun sıkıcı bulup kaçındığı işleri o hevesle yapıyor. Hani bazı insanlar vardır. Onları çalışırken izlemek zevklidir. Alonso da onlardan biri. Domenikali az bile söylemiş :)) gelelim diğer konuya. ben erken bırakma konusunda hemfikir değilim. sonuna kadar zorlamamlılar. çünkü bu puan sisteminde her herşey değişebilir.

  16. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    Domenicali: "Alonso bana fazlasıyla Schumacher'i hatırlatıyor."

    "Ferrari'de olduğumdan bu yana Maranello'da (Alonso kadar) öyle güçlü, bütün aktivitelerimizi aynı inançla takip eden bir pilot görmedim.

    sanırım bu cümle herşeyiyle yeter

  17. ahmet güneş avatarı
    ahmet güneş

    Sezon öncesi testlerde en başarılı takım ferrari idi ama devamını getiremediler birde Alonsonun hatalarıda bence etkili oldu hata yapmayıp daha iyi puanlar alsaydı takımın güveni artardı diye düşünüyorum.

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    her sene bir sonraki yıla hazırlanacaklar bu gidişle 🙂

    geçen yıl sezon ortasından beri sadece bu kadar yol katedildiyse 2011 için geç kalınmış diyebilirim 😛

  19. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Monza'da kayda değer bir sonuç alsak bile sonraki bütün yarışlar RB6 ya uygun… İşimiz zor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir