Ferrari, 2013 Motor Kurallarından Memnun Değil

yazar:

kategori:

Bu hafta içerisinde çıkan haberlerde 2013 için planlanan kurallar açıklandı ve bunların içerisinde 1.6 litrelik 650 beygir güç üreten turbo meslemeli motorlar da yer alıyor.

Autosprint’e göre Ferrari, bu kuralı destekleyen takımlar arasında yer almıyor.

Haberde, Ferrari’nin planlananlar yerine 1.8 litrelik V6 motorların gelmesini çünkü bunun mevcut 2.4 litrelik V8 motorlardan sonra daha kolay adapte olunacak seçenek olduğunu düşündüğü iddia edildi.

Ferrari Motor Patronu Luca Marmorini ise 2013’e kadar tamamen yeni motorlar üretmek için yeterli zamanın kalmadığını düşünüyor.

Marmorini  ayrıca 4 silindirlik motorların şasinin de tamamen değiştirmesini gerektireceğini düşünüyor.

Geçen sene bütçe sınırlamaları karşısında Ferrari Formula 1’den ayrılma tehdidinde bulunmuştu ve bahsi geçen motorlara geçilmesi halinde bu tehdidin geri gelebileceği de söylentiler arasında.

Corriere Dello Sport’a konuşan takım patronu Stefano Domenicali bu konuyla ilgili “Ferrari’siz Formula 1’in aynı olacağını düşünenler hata yapar.” dedi ve kuralların yeni şekline göre Ferrari’nin Le Mans ve büyük Amerikan serilerinde yeni mücadelelere açılabileceğini söyledi.


Yorumlar

  1. MagicAlonso avatarı

    olay ben atmosferikte daha iyiyim ben daha iyisini yaparım meselesi değil.çağın gerekleri ve yaşanan gelişimler neticesinde kaçınılmaz bir gerçek.Bence bu dar süre aslında motor arızalarının yaşandığı belirsizliğin olduğu zevkli bir veya birkaç sezon bize izletecektir.Tabi gelişimin yasaklanmaması koşuluyla

  2. Ancak nedense bir spor otomobil üreticisi olma yolunda ilerleyen McLaren bu kurallara destek verirken, Ferrari desteklemiyor. Kendilerince 2 takımın da nedeni vardır. Rüyamda bunu düşüneceğim (:D)

  3. Haklısın M1CHAEL. Ferrari F40 2.9 litrelik çift turbolu V8'iyle devrinin en hızlı ve en gelişmiş makinasıydı. Tecrübesizlik lafım bu olayı hesaba katınca pek doğru kaçmıyor aslında. Ancak günümüzdeki Ferrari araçlarının hepsi gelenekçi bir biçimde atmosferik ve büyük motorlar taşımaktalar. Ferrari sadece spor arabalar ürettiğinden dolayı her hangi bir downsizing çalışmasına girme gereği de duymadı son zamanlar. Diğer halka yönelik otomobil üreticilerinden daha farklı durumdalar. Konuyu böyle açayım, yanlışlığı gidereyim.

  4. Ferrari F40'a bakın derim. Daha Porsche, Mercedes turbo'ya kasarken Ferrari önceki modelleriylede devrinin en iyilerini üretebiliyordu. Mesele tecrübe meselesi değil ki Ferrari'nin racing tarihinde örneği sürüyle var. Olay sadece şu Ferrari ben bu gücü turbosuz bu hacimde atmosferikte alıyorum yiyorsa sizde yapın yoksa turbo'yu herkes yapar der…

  5. Ferrari'nin desteklememesinde zaman konusu kabul edilebilir. Diğer motor üreticilerinin hepsinin aşırı beslemeli motor tecrübeleri varken, Ferrari'nin bu konuda tecrübesini arttırması için ana firma Fiat'tan yardım alması gerekecek bence; ki uzun bir süreç olacağı belli.

  6. Desteklerseniz küfrederdim zaten, tüm tarihe küfürdür yahu bu. 1.8 V6'larda hikaye.
    "Ferrari'siz Formula 1'in aynı olacağını düşünenler hata yapar." bizde buna güveniyoruz yapın artık bunu ve izleyicilerin
    desteğini alın. Mclaren ve Renault'uda alın yanınıza, siz büyükler bir araya gelebilirsiniz isterseniz. O kadar mücadele
    içinde Mclaren'ın size, sizinde onlara büyük saygınız var bunu ben görebiliyorum.
    Bu gidişat içinde kalmaktansa Ferrari'nin geçmişine yüzüne dönüp Lemans ve hiç olmazsa indycar vs. içinde olması çok daha
    isabetli olur. F430'larınız önemli işler yapıyor zaten.

    can 96'dan 99-2000'e kadar ki Ferrari'nin gelişimini bir incelerseniz hazmı kolaylaştırır. O araçlar 99-00'da birden çıkmadı.

  7. Ferrarinin bu tavrını destekliyorum…

  8. eskiden,
    yani ferrarinin veto hakkı olduğu günlerde,

    radikal kural değişiklikleri ferrariye diğer takımlardan önce bildirilir, ferrari yeni motoruyla testleri yaparken diğer takımlara da haber verilir, diğer takımlar gelişimlerini makul seviye çıkarana kadar ferrari şampiyonluğu alırdı.

    şimdi ise eşit şartlar oluşunca "yeterli zaman yok" itirazındalar.

    ayrıcalığın getirdiği hamlık bu sonucu doğurur.

  9. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    Stefano Domenicali bu konuyla ilgili "Ferrari'siz Formula 1'in aynı olacağını düşünenler hata yapar." dedi . Be adam 2 senedir FERRARİsiz formula1 izliyoruz daha doğrusu sen ve ekibin izlettiriyorsunuz .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir