Red Bull Webber'i Birinci Pilot Yapmayacak Gibi

yazar:

kategori:

Webber’in Belçika yarışında alınan sonuçlarla şampiyonluk mücadelesinde Vettel’in oldukça önüne geçmesi sonucu Avustralyalı sürücü yakın zamanda takımdan daha fazla destek almasının gerekebileceğini söylemişti.

Ancka Webber’in Red Bull’un motor sporları danışmanı Helmut Marko ile arası, özellikle de İstanbul ve Silverstone’da yaşananların ardından pek iyi değil ve Marko takımda 1 numara statüsüne sıcak bakmıyor.

Marko “Bir kaç yarış önce Webber’in kendisi daha fazla eşitlik istiyordu.” diyerek takımda bir pilotun diğerine karşı daha fazla destek almayacağını belirtti.

Marko ayrıca, Belçika’daki kazası nedeniyle Vettel’i sert bir şekilde eleştiren Mclaren takım patronu Martin Whitmarsh’ı da eleştirdi.

Marko “O şekilde şampiyonluk mücadelesi adil değil.” dedi.


Yorumlar

  1. sezon sonunda webber şampiyon olunca yada vettelin önünde sezonu tamamlayınca marko paşa görür kimin 1.pilot olduğunu.

  2. Marko'nun gayri meşru çocuğu olduğunu düşünmeye başladım Vettel'in.Bence bir yeri incilir diye vettel'in arabasını marko sürsün kıyamaz ona.Olacakları söyliyim, 2008 bmw sauber gerçeği gibi olucaktır.Onlar pilotlar şampiyonasında şampiyonluk şansları varken ısrarla gelecek seneye yatırım yapıcaz dediler alıcakları puanlardan ve belkide şampiyonluktan oldular.En azından 2. bile olabilirdi kubica ile.Bu seneye gelince red bull bu vettel inadı yüzünden sene sonunda başını çok taşlara vurur.Şansınız varsa Webber ile sonuna kadar asılcaksınız, bu devran böyle dönüp gitmez marko bey.Biz ne ferrari'ler gördük bütün sezonu domine edip ertesi sezon renault'a geçilen, ne reno'lar gördük ferrari'yi geçip ertesi sezon spyker'force india'larla yarışan.
    Not : Ferrari'yle alıp veremediğim yok severim kereteları nede olsa italyan değil mi ?? Garajda toto cotugno çaldığı anda mühendisler ayrı bir şevkle işlerini yaparlar 🙂

  3. Sayın Marko bana söyleyebilir mi acaba ne bu sevda?
    Vettel'in şampiyonluk şansı hala var, bu koşullar altında Webber'i birinci pilot yapmak akıl kârı değil. Buna bir şey demiyoruz da, ne bu körü körüne Vettel'i savunup Webber'i de istenmeyen adam ilan etme derdi?

    Adam eşitlik istediğinde ne dediniz siz?
    "Şampiyonada puan olarak önde olan pilot bu tür durumlarda tercih edilecek." Bu tür durum dediğiniz neydi peki? Öncelikli bir durum sağlaması yapılması gerekecek olaylar. Kullanılır durumda tek parça olması mesela ya da güvenlik aracı periyodunda ikisi de pite giren araçlardan hangisinin bekleyeceği vs.
    Bu adamın şu an bundan fazla beklentisi yok. Önce eşitlik sağlayın. Önce Webber'i ikinci pilot psikolojisinden kurtarın. Sonra susar zaten.

    Geçen sene Webber Vettel'e yardım etmedi mi? Etti. Peki Vettel Webber'e eder mi? Etmez. Edemez. Bu sene onları koyduğunuz pozisyonlarda bu imkansız.
    Webber'e bu takımın birinci pilotu sensin diyemezsiniz zaten. Ama Marko çok iyi bilir bu işi, isterse yapar.
    Ama biliyoruz ki Webber'i sevmiyor, ona inanmıyor. Sene sonunda bu adam şampiyon olursa ne olacak? Ya da Sayın Marko'nun bu tavırları yüzünden şampiyonluk kaçarsa ne olacak? Merak ediyorum.
    Takımın iç dinamiklerini dengeleyeceğine resmen alt-üst ediyor bu adam. Sezon başından beri.

  4. Eğer Monza'da Webber tekrar fark açacarsa başka bir seçenek de kalmayacak Red Bull için. Kimse kendi olası şampiyonluğunu baltalamaya cesaret edemez.

  5. Adam vettele isim olmaya çalışıyor ama o da zor gibi

  6. webberin üstüne daha çok düşecekler ama vetteli de küstürmeyecekler, çok zor.

  7. bu marko vettelin manevi babası felan olabilirmi acaba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir