Mclaren, Yeni Zemin Testi Öncesinde Zeminini Yeniledi

yazar:

kategori:

Red Bull ve Ferrari takımlarının ön kanatlarının aşırı esnediği yönündeki şikayetlerin ardından FIA önce ön kanatlara uygulanan ağırlık testlerinin şiddetini arttırdı, ardından bu esnemeyi yasallaştırdığı düşünülen ve esnediği iddia edilen zeminlere yepyeni bir test uygulayacağını belirtti.

Mclaren’in Baş Mühendisi Tim Goss “Öncelikle esnek kanat testleri konusunda ön kanatlarda hiç bir düzenleme yapmadık. Bu seneki ön kanat çözümlerimiz, tüm sezon başından beri aynı şekilde.”

“Ancak aracın zemininin ön bölümü konusunda, yeni yük testleri biraz zorlayıcı ve FIA’nın vermiş olduğu parametrelere uymak için bu bölümde bazı küçük modifikasyonlar yapmak zorundaydık. Bu yüzden bunu yaptık ve bu fırsatı küçük performans güncellemesi olarak da değerlendirdik.” dedi.

Goss, bir çok takımın araçlarında düzenlemeler yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Goss “Zeminin ön bölümünün testi konusunda bir çok takım yeni testlere uygun olması için değişiklikler yaptığını düşünüyorum. Eklemli plaklar konusuna gelirsek bir çok takımın bu bölümleri çok fazla parçadan oluşuyor ve FIA çok fazla parça olmasını yasaklamaya çalışıyor ve bir çok takım bu kurala uymak için çok fazla değişiklik yapmak zorunda.” dedi.


Yorumlar

  1. Yavuz Balcı avatarı

    herkes düşündüğünü yazmakta serbest tabiki yalnız bizim kanatlarla ilgili itirazımız vardı ve takım kanatlarla ilgili bir şey değiştirmiyor. ayrıca difüzör değişiminden sonra zeminde değişikliğe gitti takım ki buda kaç yarışı kapsıyor belli değil. yani denilen gibi sezon başından beri değil bu. olsa olsa 2-3 yarışlık bir durum.

    monza aracın ayarlarının tamamıyla değişebileceği bir pist olduğu içinde extrem bir durum yaratıyor. eleştireceksek monzadan sonra eleştirelim. eğer hala zeminde bu şekil bir çalışma yaparlarsa herkesten önce ben takımımı eleştiririm.

  2. bu haberi okurken çok eğlendim nedense:))

  3. Hayırdır ne oldu? Sezon başından beri Ferrari ve Red Bull için demediğiniz kalmamıştı şimdi kendiniz tabanda modifiksyona gidiyorsunuz. Demek ki tek esneyen başkaları değilmiş Whitmarsh efendi…

  4. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Her zamanki mclaren taktiklerine uygun açıklamalar, birde milleti saf yerine koymuyormu, ıslah etsin demekten başka bişey yok, haftasonu bu araç hız kaybederse hiç şaşırmam, spa da ferrari 1 sn yavaşlarken kanat testi bahane edildi, mclaren ise 1 sn hızlanmıştı, bakalım bu haftasonu mclaren 1 sn yavaşlayacakmı?

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    küçük modifikasyonlar yapmak zorundaydık. Bu yüzden bunu yaptık ve bu fırsatı küçük performans güncellemesi olarak da değerlendirdik.
    dahiyane bir şekilde karıncanın belini incitmeden işi götürüyorlar helal olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir