Takım Emirleri Konusunda Alonso ve Hamilton Karşıtlar

yazar:

kategori:

Almanya’da uyguladıkları takım emrinden cezasız kurtulmayı başaran Alonso, şampiyon olması halinde hiçbir sorunun olmayacağını söylüyor.

Alonso “Şampiyon olmuşsanız, olmuşsunuzdur.” diyerek tartışmaları önemsemedi.

Lewis Hamilton ise tam tersini düşünüyor. Hamilton “Bazıları farklı şekilde kazanmaktan hoşlanıyorlar ve geçmişte bunu gördük.”

“Eğer Jenson’la şampiyonluğu tüm Ferrari’nin arkasında olduğu Fernando gibi birisine kaptırırsak bu konuda kendimizi kötü hissedeceğimizi düşünmüyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. bunlara ek olarak 2008 almanya gündeme getirelecekse eğer; o yarışa giderken hamilton 48-heiki 24 puanda.yeni puan sistemıne göre aralarındaki puan farkı 24=60 puan olması lazım.2010 ingiltere yarışından almanyaya giderken alonso – massa arasındaki puan farkı 31 eski sisteme göre 12 puan.

    Alonsonun almanyaya giderken lider ile arasındaki puan farkı 47 puan,eski sisteme göre 19 olması lazım yanlış hesaplamadıysam.hamiltonun 2008 almanyaya giderken lider ile arasında fark yok çünkü raikkönen ve massa ile 48’er puanla zaten liderdi.bir tarafda zaten lider olan ve şampiyonluk için en buyuk aday olan hamilton diğer tarafda geçmesi gereken 4 pilot olan alonso.hangisinin şampiyonluk şansı daha fazla siz hesap edin banada yazın benım hesabım çokda kuvvetli değildir.iki olay arasındaki bu farkı göremiyorsanız söyleyecek başka bir şey yok.

  2. Takımıma laf söylemek için canmı atıyorsun,benım bır seyler yazmamı beklemeden dilediğin eleştiriyı yapabilirsin ama saçma şeyler yazarsan cevapını alırsın.bu cevapdan tatmin olman imkansız bunuda adım gibi biliyorum sen ister kahinsinde ister falcı.sen mclarenın şampiyon olabilme kapasitesini ” bir anlamda” başka takımlardan çaldığını varsaydığın belgelere dayatıyorsunda benim sevgili alonsonun pist üzerinde takım arkadaşımı geçememem bir şey ifade etmez,ben ondan hızlıyım dolayısıyla o bana yol vermeli bu şekilde kazandığım şampiyonluğun diğer şampiyonluklardan farkı yok olmuşsam olmuşumdur söylemini eleştirmemide yadırgama.yadırgıyorsanda bana mantıklı bır cevap ver.aslında hiçbir cacık olmayacak kişi bizati alonsonun kendisidir.görüp görebileceği en son şampiyonluğu 2006 yılında yaşadı.f1 de her zaman takım emırlerı oldugunu biliyorsunda muhendısler arasındaki her zaman olan bilgi alışverişini bilmiyorsun.aynı tuttuğun pilot gibisin işine gelenden haberın var gelmeyenden haberın yok.altına yorum yaptığımız haber ne kadar manidar.ben olayımda şampiyon gerisi hikaye.2007 de raikkönenın massayı brezılyadaki geçişi ile şampiyonluk şansı sıfır olan massanın raikkönene yol vermesını Almanya 2010 ıle bır tutmanıda zaten okuyucu arkadaşlara havale edıyorum.hiç bir mclarenci en azından bilinçli olanları bu geçişleri yerden yere vurmamışlardır.keza fia mahkemesi değil yanlış hatırlamıyorsam soruşturması bile yapılmamıştır bu konuda.sende bir kahinlik etmişsim.massanın şansı olsa bile ne yapabilir demişsin.yarın starta 2. Cepte başlayacak massanın takım arkadaşına yol vermesı veya 1. Virajda agresif olmamasının takım tarafından tembih edilmediğini düşünebilirsen massansın şansını görebilirsin.bu seferde ama hamiltonla arasında çok fark zaten var dıyeceksen her zaman sizin ortaya attığınız 2007 de hamiltonun son iki yarışta 17 puan farkı koruyamayıp raikkönenın şampiyon olduğu örneği koyayım,peşin olsun .

  3. Ferrari 2 pilotunu birden yarıştırabilecek kadar büyük bir takım değil ki. Tartışma gereksiz.

  4. belli ki mclaren pilotlarının hafızası pek güçlü değil. hamilton takımında 2007'de alonso'ya karşı daha sonra heikki'ye karşı favoriyken hiç sesi çıkmıyodu ama. keza button da geçen yıl rubens'e karşı..

  5. bu konuda konuşması gereken en son 2 adam konuşmuş hamilton u savunanlarda artık alonsodan bir farkı olmadığını görsünler yalan söyleyip sonra yalanı ayyuka çıkan bir adamdan bahsediyorsunuz ve gelmiş biri onurlu biri onursuz gibi yorumlar yapılıyor ama ikiside aynı mal yetenekliler ama karakter problemleri ve egoları bunları gölgeliyor

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    sen bir kahin gibi medyum memiş vari konuşmalar yapınca ben sana rahatsızmısın diyormuyum.Senin canın, takımına laf söylettirmek istemiş ben de söyledim hepsi bu.
    Bak arkadaşım F1 de takım arkadaşı yardımlaşması her zaman olmuştur.F1 de takım emri herzaman olmuştur.F1 de 1 ve 2.pilot uygulaması herzaman olmuştur.Bizler sadece birkaç tanesine şahit olduk.Daha duymadığımız ya da şifresini bilmediğimiz neler neler oluyordur.2007 de raikkonen kimin sırtına bastı.2008 de hamilton kimin sırtına bastı.Elbette yapılması gereken yapıldı.Aynen bu yıl almanyada olduğu gibi.Siz diyorsunuz ki puan farkı iyice açıldıktan sonra veya matemetiksel şans kalmayınca yapılır.Allah aşkına massanın bu yıl şansı olsa bile ne yapabilir.Şu an 50 puan önde lider olsa bu yıl şampiyon massa diyebilirmisin.Almanyada startta vettel pislik yapmasaydı yarış alonsonundu.Aynı şekilde 2008 almanyada (size göre)mclaren hata yapmasaydı bu olaylara yol vermelere gerek kalmayacaktı.

  7. yahu sen rahatsızmısın? 🙂 mclaren bır sey çalmış değil,çalmakla ne alakası var.velevki çaldı dıyelım sızın sevıyenıze ıneyım.çaldı dıye şampiyon olmasın,olamayacak demek baska,şampıyon olmak ıcın her zaman takım arkadasımın omuzlarına basarım ve bu önemlı değil sonucta ben şampıyon olayımda olmuşsam olmuşumdur demek başka.sende biliyorsunku mclaren er yada geç şampıyon olacak,sen kalkıp bana dıyebılecekmısın mclaren 2007 yılında çaldıgı (sana göre) bilgiler nedenıyle şampıyon oldu.? ama ben adım kadar emınım alonso şampiyon olursa her daim takım arkadası tarafından kaynak yaptırtığı için olacak.adamın doğası bu ben takım arkadasımla yarışmam ondan hızlıyım der yol alır.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    kirve 12 aynen hırsız mclarenin ,iki yakasının bir araya gelmediği gibi değil mi.Mclaren O çalıntı belgeler yüzünden allahın izniyle bir daha şampiyonluk yüzü göremeyecek.İki cihan bir araya gelse mclarenden bi cacık olmayacak.

  9. Lauda boşuna karektersiz dememiş,sağ olsun bu adamın karekterını bizler gibi çözmüş.3 massa daha yardım etse,bütün itaya ve ispanya arkasına geçse allahın izniyle bu karektersiz adam şampiyon olamayacak.hiç hak etmiyor şampiyonluğu.ya hamilton ya webber ya button..

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    dinime sövene bak demiş atalar.Yalancı bir pilotun karekteri aynen yansımış da bundan haberleri yok.

  11. Eger o Türkiye gp videosunu tekrar izlersen ingilizcende yeterliyse anlarsın bak şimdi ,

    Hamilton ve Butotna benzin tassarrufu yapması zöyleniyor ve yavaslaması gerktigini söyleniyor aralarında 3-4 sn fark var ancak Button bu benzin tasarrufunu yetli düzeyde yapmıyor ve hamiltona yetişmeye baslıyor . Hamiltonda eğer yavaşlarsam jenson beni geçecekmi diyor. Yani yavaşlarsam sözü heryerde atlandı , medya yarın yamalak yarısnı kesti fln normalde gerçek takım konusmasında o konuyu tartısıyorlar.

  12. aLonsoKenan  avatarı

    ahahah :D:D

    Nebuchadnezzar kardeşimin söylediği yeter sadece fazla yoruma gerek yok..

    Mclarenin iki pilotuda bu konu hakkında yorumlar yapması çok komik bence.Herkes önce kendine bakıcak 🙂

    Adamımın dediği gibi şampiyon olmuşsanız olmuşunuzdur..

  13. fatih çağan avatarı
    fatih çağan

    ewet o naktada kesinlikle haklısın elde edilen bilgiler alonso tarafından da kullanıldı bn alonsonun çokta temiz işlerin içinde olduğunu savunmadım ama kalkıpta bunu hamilton konuşma hakkına sahip deil çünkü oda bu durumdan faydalandı

  14. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ahhahaha alp ve mp4-25, lütfen zorlamayın arkadaşlar,bu arkadaşlarla aynı dünyadan değiliz buna eminim,siz ne kadar anlatırsanız anlatın idrak edemeyecekler,çünkü onlar da pilotları gibi karakter konusunda,pilotlarının karakteri neyse kendilerininki de o,bununla da övünürler buna eminim..
    yani adam kazanacağı yarışta takımın hatası yüzünden geri düşüyor,sonra gelip önünde birkaç birkaç önemlşi saniyesine mal olunmasın diye önünü açan takım arkadaşı sayesinde yarışı kazanıyor oyle mi? yani 2 hadiseyi birbiriyle bağdaştırdmak için hakiki söylüyorum androit olmak gerekir tebrik ederim..

    işte iki pilot arasındaki insanlık farkı;biri nasıl olursa olsun ben şampiyon olayım da,çirkeflikmiş mi tezgahmış şuymuş buymuş hiç mühim değil diyor;diğeri ise böyle bir adama karşı birşeyler kaybetmek pek de önemli değil diyor,helal olsun lewis,önceden sadece sürüşünden keyif alıyordum,bu yıl artık demeçlerinle de daha karakterli bir duruşun var 8 nolu aracın sahibinden..

  15. @fatih çağan

    Adam sızdırmak mı?? , senin neler oldugundan dahi haberin yok git tekrar incele bakalım bilgileri kim getirmiş , Mclaren mi adam sokmus yoksa Ferrarinin kendi adamımı getirmiş . Ara arşivlerde var mahkeme sonuçları fln , hatta Alonsonun Ronu tehtid edmesinide göreceksin sonra delarosa ile mesajlaşmalarını görceksin bu konuyla ilgili ancak sonra mahkemede alonsonun böle bişey oldugnu bilmiyorum dedigini göreceksin .

  16. fatih çağan avatarı
    fatih çağan

    @Alp Sys dostum ama ilk virajda resmen hamiltona yavaşla benziininn bitecek ve button seni geçmeyecek dendi burda takım bncede doğru olanı yaptı ama takım emri olduğu gerçeğini değiştirmez …

  17. fatih çağan avatarı
    fatih çağan

    2007 de ferrarinin içine adam sızdırıp parça bilgileri çalan bi takımın has adamı olan hamiltondan kalkıp da ahlak dersleri alacak halimiz yok…

  18. @fatih çağan

    Ya kardeşim söyle nerde takım emri verildi.
    -Eger takım emri vermek yarım tur boyunca biribiriyle dişe diş mücadeleye girmekse tamam verildi.
    -Eğer benzin kritik diye söylendi diye takım emri diyorsan aç Fia'nın sitesini Türkiye Gp yarış sonu kalan benzin mik bak. (( Hamilton 0.7 tur , Button 0.3 gidebilcek haldeydi))
    -Eğer takım emri takım arkadasının yavaslayıp yol vermesi ve ardından gaza basmayı unuttum demesi degil ise tamam Mclaren takım emri uyguladı.

  19. o yarışı bunla neden bir tutuyorsunuz anlamıyorum takımın hatası yüzünden adam mutlak kazanacağı yarıştan oluyordu sonuna kadar haketmişti kovanın diretmesi ayıp olurdu zaten kovayı geçtim pitten sonra herkesi eze eze geçti massayı bile madem şampiyonluk için 7 puan çok önemliydi australyada malezyada da yol verdirselerdi massaya bakalım takım arkadaşından kurtulunca hamiltonun almanyada yaptığını yapabiliyor muydu?
    söz konusu birincilik olunca 7 puan kıymete bindi önceki pistlerdeki puanlar önemli değil miydi? alonso orada da bir miktar hızlı değil miydi?
    açık olun amaç o yarışın birincilik kupasına alonsoya aldırtmaktı

  20. fatih çağan avatarı
    fatih çağan

    aa bu arada bu sene istanbulda hamilton ve button kapışıken takım emrinin alası verildi .. şimdi ferrarinin aleyhine konuşanlar o zamn ne işle meşguldiler sormak lazım…

  21. fatih çağan avatarı
    fatih çağan

    arkadaşlar bn bu cümlelere alıştım artık alonso hamilton'a 2007 de şampiyonluğu yar etmedi hepsi bunun kuyruk acısı … ama zamanla geçer bnce…):

  22. geçmişte bu şekilde kazananlardan biride sensin be hamilton.

  23. İşte 2 plot arasındaki farkda burdan ibaret 2side en yetenekli f1 plotu ancak birisi onurlu birisi ise yoruma açık…(size kalmış)

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    sanki 2008 almanyada heikkiyi teşekkür yağmuruna tutan bendim.Önce siciline bakacan ondan sonra yalansız konuşacan.

  25. zorunamı gitti hamilton yemedi demi alonso ya destek çıkıyorlar diye takı mı

  26. zorunamı gitti hamilton yemedi demi alonso ya destek çıkıyorlar diye takı mı

  27. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    sanırım tüm ferrarinin alonsoya destek vermesini çekemeyen birileri var aynı desteği sana vermiyolar mı hamilton yoksa blöf mü yapıyosun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir