Hamilton: "F-Kanalı Kullanmayarak Hata Yaptık"

yazar:

kategori:

Mclaren, sıralamalara kadar sürekli olarak F-kanal konusunda kararsız olduğunu açıkladı ve sıralamalara geçmeden önce Lewis Hamilton F-kanalı çıkarmayı tercih ederken, Jenson Buttn F-kanalla devam etme kararı aldı.

Ancak Button F-kanal sistemiyle 2. olarak Mclaren’deki en iyi sıralama pozisyonunu elde ederken Hamilton 5. sırada kaldı.

Hamilton “Potansiyel olarak sonuç üstünde büyük etkisinin olduğunu düşünüyorum. 5. sıranın ardından oldukça üzgünüm.”

“F-kanalın olmadığı daha düşük downforce seviyesini tercih ettik ve araç her yerde kaymaya başladı bu yüzden her lastikte zorlandım ve hiç downforce yoktu.”

“Yanlış seçimdi, hata yaptık ancak yine de yarın zorlayacağız.” dedi.

Hamilton ayrıca, son seanstaki turunun da çok iyi olmadığını söyledi.

Hamilton “Önümdeki araca muhtemelen çok yakındım. Mark Webber’e çok yaklaştım ve zaten o bölümde çok hızlı olduğum için düzlük hızında orada olmamalıydım.”

“Virajlarda downforce olması gerekiyordu ancak önümdeki araca çoktan yaklaşmıştım bu yüzden muhtemelen hata yaptım ancak bu tür şeylerden öğreniyorsunuz ve yarın zorlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Hamilton, yarış temposunda da rakiplerinden daha hızlı olmayı beklemediğini söylüyor.

“Avantajımız olduğunu düşünmüyorum. Umarım yarın düzlüklerde çok hızlı oluruz ve bu önümdeki daha fazla downforce gücüne sahip olan diğerlerine yaklaşmama yardımcı olur. Eğer öyle olursa yaklaşabilirim ancak diğerleri virajlarda hızlı olacaklar ve gerçekten dengeli olacak.” dedi.

 


Yorumlar

  1. button bir kez daha doğru tercih yaptığını ıspatladı

  2. Bence değildi Q1 ve Q2 gayet iyi geçti Q3 de şansızdık sadece. Yarışta eminimki fazla yakıt yüküyle ve az sürtünmeyle mükemmel geçicek bizim için.

    Button Massa ya geçilmesin yarışı kazanamasak bile iki aracı kürsüye çıkarırız.

    Görünen köy kılavuz istemez yarışı bekleyip görelim hata mı yoksa blöf mü?

  3. burak bocek avatarı

    İyi ki bu lafı Alonso demedi he yoksa takımı suçluyor egoist tarzı laflar söylenirdi.Antremandan sonra gayet mutluydu Hamilton.Daha yarış başlamadı bu kadar üzülmeye yada karalara bağlamaya gerek yok yarın olucak ne olucaksa hiçbir şey garanti değil

  4. Bu iyi oldu
    sağol Abdullah bey:)

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Atalar hatasız kul olmaz demişler.Kimbilir belki de kumar oynadı ve tutmadı.Her genç insanın başına gelir böyle şeyler.Daha önce de söyledim.F1 de hata da vardır.F1 de şans da vardır.Herşey pilotlar içindir.

  6. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    gardı düşmüş bi insana saldırmak bana yakışmaz bu yarışlık hamiltonun gardı düşmüş gibi onun için asla saldırmıcam hakettini kazanır inş

  7. yarışamaz. araç kilitlendi artık

  8. Hamilton istese yarın f kanal ile yarışabilirmi?bir engel varmı acaba.

  9. Öncelikle cuma antremanlar hakkında net bir bilgim yok ama, tahminim (doğal olarak)dolu depolarla test yapıldı. ve Hamilton bu şartlar altındaki durumu kıstas alarak seçimini yaptı.

    diyeceğim şudur,
    yarın full depo ile atacağı turlar farklı sonuç doğurursa şaşırmam.

  10. Button verilerini ve zamanini saklamistir belki 🙂 ama her halukarda 2 gundur test yapiyosun, iki sistemide deneyip ona gore karar verebilirdi Hamilton, artik eskisi gibi tecrubesiz pilot degil sonucta..

  11. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    stratejik kararlar konusunda onun veya mühendisinin verdiği kararları elştirmekle,alonsocu hamiltoncu ya da herhangi birşeyci olmaya gerek yok,belki sen ve senin gibiler için yorumların niteliği buna göre belirleniyor olabilir ama benim için böyle bir durum sözkonusu değil..

  12. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    yavaş arakdaşım ben bile alonsocuyum hamiltona bu kadar yüklenmedim:D

  13. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    iyi halt ettiniz,bu gibi durumlarda 2 araçla birden doğru kararı veremedik zaten bir türlü,ya da sen bu durumlarda hep yanlış olanı tercih ediyorsun.
    avustralyada button soft lastiği geçiyor,birkaç tur bocalıyor ama yarışı kazanmasına neden olacak hamleyi yapıyor,sen ve mühendislerinse ondan 3 tur sonra anca herkes girdiğinde girebiliyorsunuz ve doğal olarak bir ton kayıp.
    çinde button lastiğini değiştirmeden devam etmeyi tercih ediyor,sen se yine büyük çoğunluğa uyup inter leri takıp,2 tur sonra yağmur durunca tekrar pite girip kuruları takıyorsun yani haybeye 2 pit ve yine bir ton zaman kaybı.
    burada yine aynı şey,artık hiç merak etmiyorum senin ve mühendisin olacak kişinin verdiği kararların doğru mu yanlış mı olacağını,çünkü sonuç belli,sürekli yanlış..

  14. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bencede büyük bi hataydı yanlış yaptılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir