Button Harika İkinciliği Kutluyor

yazar:

kategori:

İkinci sıradan yarışa başlayan ancak start anında ilk sıraya yükselen Button kazandığı pozisyonu pit stop sırasından Alonso’ya geri verdi.

Button takım arkadaşı Hamilton’ın yarış dışı kalması ve Mark Webber’in de maksimum puanları alamamasıyla çok değerli puanlar elde etmiş oldu.

İngiliz pilot, “İyi bir hafta sonu geçirdik ve ikinci olmak harika bir sonuç. Buradaki üç kişi de puan kazanmak istiyordu ve şampiyonluk umutlarımız için çok iyi bir şey oldu bu.” 

“Bugün Ferrari ile karşılaştırıldığımızda gerekli tempoyu yakalayabildiğimizi düşünmüyorum. Ama her şey yolundaydı, otomobilden memnundum. ve Sonra Fernando’dan bir tur önce pite girmeye karar verdik. Pitten çıktığımda, o lastiklerle gerekli tutunmayı sağlayamadım. Lastikler gerektiği gibi çalışmıyordu. Kendimi o durumda bulmak biraz hayal kırıklığı oldu ve sonrasında da Fernando’nun pitten önde çıktığını gördüm.”

“Ama harika bir hafta sonu geçirdik ve ikincilik harika bir sonuç. Elbette ilk basamağa çıkmak istersiniz ama iyi puanlar aldık. Herkes şampiyonluk umutları adına çok iyi iş çıkardı. Avrupa’dan bu puanlarla ayrılmak güzel olacak.” diye konuştu.

 


Yorumlar

  1. fatih küskü
    dostum takma bu kadar kafana button telsizden "lewis'i kutlayın harika bir iş çıkardı diyobiliyor " (kaç takım arkdaşı yapıyor bunu?) onu dememiş çok önemli olmasa gerek!

  2. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    herşeyi harika yapmasına rağmen hem aracın az da olsa yavaş kalması hem de pit ekibinin bu yılki beceriksizlikleri yüzünden galibiyeti alamadın..
    2. lik için bu kadar sevinmeni de lewisin yarışdışı kalmasına bağlıyorum,sonucta bir mclaren pilotunun pitte kaybedilmiş bir galibiyetten ötürü mutlu değil mutsuz olması gerekir..
    ve bir de şu konuda seni eleştireceğim.
    sen yarışdışı kaldığından ya da bir sorunla karşılaştıgında,podyumda olan lewis; diğer araçla da puan alabilseydik iyi olurdu tarzından açıklamaları olurken,sen de böyle bir şeyi ima etme durumu bile olmamasına üzüldüm açıkcası.

  3. İyi iş çıkardın tebrikler. Artık şampiyonanın favorisi yok. Şampiyonluk ortada kim daha az hata ve aracını daha iyi geliştirse şampiyon o olur.

  4. Yarış öncesi BBC'ye verdiği röportajda çok rahattı.Hedefim Alonso'yu startta geçmek dedi ve başardı.Ne yazık ki farkı açamadı ve pitstoplarda mclaren pit ekibinin az da olsa yavaş kalmasının etkisiyle liderliği verdi.Sevindirici olan starta son yarışlarda yer kazanması çünkü sezonun ilk yarışı bu konuda kötüydü.Tekrar geçen yarışa dönmek istemiyorum ama Vettel hatasıyla hem Button'ın hem kendisinin şampiyonluk hayallerini azalttı.

  5. Sanırım canadanın rövanşını aldı alonso bu seferde buton trafige takıldı umarım bu sefer ferrari fanları yine aglamazlar nie sadece bize oluyor böyle şeyler diye !!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir