Massa: "Podyumda Olmak Harika"

yazar:

kategori:

2006’dan beri Ferrari pilotu olarak yarışan Massa, hiç iyi sonuç alamadığı Monza’da Alonso ve Button’un ardından 3. olarak ilk kez tifosilerin önünde podyumla tanışmış oldu.

Massa “Sonunda iyi bir sonuç aldık. Tabiki startta Jenson ile mücadele eden ve 2. virajda sorun yaşayan Fernando’yu geçma şansım vardı. Ardından sıradaki virajda o içerideydi ve pitlerde de o çok iyi iş çıkardı.”

“Jenson’a biraz yakındı ve pitte geçiş zor olduğu için pitte geçmeyi başardı. Jenson’un maksimum hızı çok iyi olmasa da onu geçmek kolay değildi.” dedi.

Yarışın neredeyse tamamını 3. sırada götüren Massa, Jenson Button’dan önce pit yapmama kararının doğru olduğunu savundu.

Massa “Pite gelip lastikleri değiştirme kararımız doğruydu. İyi bir yarıştı ve aracın performansı iyiydi. Start da oldukça zordu aynı şekilde ilk ve 4. virajlar da zordu. Lewis’in bana vurduğunu hissettim ancak yine de iyi bir yarış oldu.”

“Harika bir yarıştı ve özellikle bu kadar insan ana düzlükte biriktiğinde asfaltı göremiyorsunuz ve burada olmak harika. Podyumda olmak harika bir duygu.” dedi.


Yorumlar

  1. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    felipe bugün müthiş sürmesede hatasız sürdü startta güzel kalktı hamilton ona çarpmasaydı alonsoyu geçme şansı vardı çünkü ondan sonraki virajda alonsoyo göre daha içteydi ama neyse güzel bir yarıştı massathebest arkadaşımızında dediği gibi felipe sezon başına göre müthiş geliştirdi kendini…

  2. massa nın button nı geçmek için tek bi şansı vardı oda starttı. orda da massathebest arkadaşın dediği gibi button nın startı gerçekten 1. sınıftı. massa nın o noktada yapacak birşeyi yoktu. kısacası massa bugün maksimumu çıkardı monzadan. tebrikler…

  3. Bugün güzel bir yarış çıkarsan da startda daha güzel süprizleri yapabileceğini düşünmüştüm ki olması çok yakındı; ama yine de sonuç güzel.

  4. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bende takımın yerinde olsam massayı bırakmam başka biri gelse takım içi savaş olcak hçç gereği yok massa kalsın ii böle

  5. 2006'da 4. sırada giderken önünde giden pilotun (alonso'nun) motorunun patlamasıyla akan yağlara kapılıp pist dışına çıkmış ve lastiği patlamıştı.

    2007'de 3. sırada giderken, ilk virajda arkasından hamilton'un vurmasıyla süspansiyon arızası yaşayıp yarışdışı kalmıştı.

    2008'de yağmurlu yarışta 6. olmuştu.

    2009'da kaza nedeniyle yarışamamıştı.

    bugün tifosilerin karşısında ilk kez podyuma çıktı felipe. bu podyumun kazanın ertesi yılına gelmesi de güzel oldu. hatasız sürdü, button'ın 1.sınıf startını gördükten sonra poleden kalkan alonso bile geçilmişken kalkışta da button'a karşı yapabileceği bir şey yoktu. keşke duble gelseydi ama button bugün gerçekten limitte gitti. farkın 2 turda kapandığı anda button tur bindiriyordu ve hatta tur bindirdiği pilota eliyle tepki gösterdi. sanırım yavaşlattı button'ı.

    massa, ilk 10 yarışta 67 puan toplamış. son 4 yarışta ise 57 puan. ilerleme kaydettiği açıkça anlaşılıyor.

    son 4 yarışta puan alan pilotlar:
    alonso-68
    webber-59
    massa-57
    vettel-42
    button-32
    hamilton-27

    bence hiç de fena bir gelişim değil. podyum için tebrik ederim felipe'yi.

  6. Kubicayı istiyorum bunun yerine

  7. alabileceği en iyi sonuç buydu bence. ilk virajda alonsoyu geçseydi daha farklı olurdu geçemedi kalınca pist üstünde geçme şansı yoktu. yine de iyi bir yarış çıkardı monza standartlarına göre 🙂

  8. Cihan Çelik avatarı

    Ahh be adamım sen hem şansız hemde biraz daha kendini geliştirmen gerekiyor. Aslında çok hızlı bir pilotsun ama bazı yarışlar var ki bütün yarış tutuk oluyorsun ben bunlara anlam veremiyorum neyse yine de tebrikler adamım..

  9. Bu gün bi ara 2turda buttona 1.5sn falan kapattın aranızda 1.5sn olmuştu orda daha niye zorlamadın yaklaşmadın buttona?
    neyse hiç yoktan iyidir böyle devam et Massa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir