Mclaren, Button'un Stratejisini Savundu

yazar:

kategori:

Button, yarışın uzun olan ilk bölümünü lider götürmesine rağmen zorunlu pit stopa kendisini takip eden Fernando Alonso’dan bir tur önce girdi ve liderliği Alonso’ya kaptırdı. Yarışın ardından yaptığı açıklamalarda Button, hatalı davranmış olabileceklerini söyledi.

Whitmarsh ise “Açık bir şekilde fark istiyorduk. Arkadaki araçlar sert lastiklere geçtiklerinde onların hızlı olduklarını gördük. Ve o andan sonra siz de mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde hızlı olan lastiklere geçmek istersiniz.”

“Ferrari arkamızda olduğu için 3 muhtemel sonuç vardı. Onların önünde çıkabilirdik ve eğer o tur pite girmeselerdi onları yenebilirdik.”

“Bizimle aynı zamanda gelseler yine olurdu ancak bunu yapmaları onlar için aptalca olurdu ve ne yazıkki bunu yapmadılar.”

“Ya da biz pistte kalmaya devam etseydik ve onlar önce girselerdi, o zaman bizi daha kötü geride bırakabilirlerdi. Bu yüzden doğru kararı verdik.”

“Pitte bir kaç salise yavaştık ve Fernando sanırım hızlıydı. Bu yüzden 2-3 metre hatalı zamanlama oldu.”

“Sadece 2-3 metre fark vardı ve bunu başarabilirdik. Herhangi bir şeyi suçlayabilirsiniz. Daha hızlı pite giriş turu olabilirdi, daha hızlı pit olabilirdi ya da çıkış turu daha hızlı olabilirdi. Bunun yanında Jenson pite gelirken bir yerde frenleri kilitledi. Ancak gerçek şu ki liderliği kaybettik.”

“Stratejik olarak başka seçeneğimiz yoktu, doğru kararlar verdik ve onlar da aynı şekilde doğru kararlar verdiler. Bu yüzden daha hızlı araçla bizi mağlup ettiler.” dedi.


Yorumlar

  1. Martin bu hafta sonu hepten çuvalladınız yarışın içine ettiniz..Aero paketi düzgün seçemediniz,Button u Ferrariden önce pite alıp adamı ikinciliğe mahkum ettiniz hala stratejini savunuyorsun öyle birşeymi vardı!!!!

  2. Martin bu hafta sonu hepten çuvalladınız yarışın içine ettiniz..Aero paketi düzgün seçemediniz,Button u Ferrariden önce pite alıp adamı ikinciliğe mahkum ettiniz hala stratejini savunuyorsun öyle birşeymi vardı!!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir