Brawn GP 2009'da 98.5 Milyon Pound Kâr Yapmış

yazar:

kategori:

2009 Formula 1 takımlar ve pilotlar şampiyonluğunu kazanan Brawn GP, sezonun başlamasına sadece 1 ay kala sporda olacağını garantilemiş ve şampiyon olmuştu.

Bloomberg’in haberine göre Mercedes-Benz tarafından yetkililere yollanan hesaplarda takımın 2008’de Honda’yken yapmış olduğu kârın 2009’da % 38 arttığının görülmüş.

Haberde, takımın yöneticilerinin maaş olarak önce 8.4 milyon Euro aldığı, daha sonra ise yine 3.5 milyon Euro aldıkları hesaplarda görülüyor.

Bunun yanında Daimler AG’nin ve Abu Dhabili Aabar Investment’ın takımın satın alınmasında 110 milyon pound ödediği ortaya çıkmış.


Yorumlar

  1. J3 levellingdust avatarı
    J3 levellingdust

    evt kullanmamışlardı nedense eklemişler

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    mercedes logosunu kullanmışlar mıydı yahu

  3. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    Brawn bir röpörtajda sağlam olduğu için alçak burun kullandıklarını ve aracın performansına dezavantaj getirdiğini söylemişti. Ama gerçekten gözde çok hitap eden bir aractı. Gerçi görüntüyü düşünenmi var yarış kazansın dayanıklı olsun olsun yeter 😀

  4. J3 levellingdust avatarı
    J3 levellingdust

    acaba rbr bu sene brawn ın geçen seneki durumndan daha iii olmasına rağmen ne kadr kazanıcak

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Araç gerçekten hızlı ve iyiydi.Bencede burnu çok güzeldi.Mercedes geçen senenin RedBull aracının burnunu kopyalamak yerine aynı burnu kurallara uygun şekilde tasarlayıp kullanmayı neden düşünmedi acaba

  6. bu aracın burnu çok güzeldi ya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir