Alonso: "Ferrari Artık Her Yerde Hızlı"

yazar:

kategori:

Hockenheim’deki yarıştan bu yana Ferrari ve Alonso, kazanılan puanlar bakımından rakiplerini geride bırakmayı başardılar.

Alonso “Spa’da, ilk turdaki kazanın büyük bir taş gibi gelmesine ve puan alamamamıza rağmen Ferrari ile birlikte son 4 yarışta en çok puan toplayan taraf olduk.”

“Bu bizim kendimize daha da güvenmemizi sağladı ve bu sonuçların tamamen farklı türde pistlerde alınması, aracımızın oldukça çok amaçlı olduğunu kanıtlıyor.” dedi.

Alonso, Spa’daki hayalkırıklığına rağmen durumu İtalya’da tamamen tersine çevirebileceklerine hep inandığını söyledi.

Alonso “5 Eylül’de Maranello’ya geldim ve çok zor olsa da şampiyonluk şansımızın tekrar canlanacağı konusunda kendime güveniyordum. Şimdi Monza’da mutlu olduğumuz günden 2 gün sonra iyi bir adım attığımızı söyleyebiliriz.”

“Spa’da işler iyi gitmedi bu yüzden gerçekten bunu başarabileceğimizi söylemek zordu. Buna rağmen elimizden gelenin en iyisini yaptığımız sürece iyi bir şansa sahip olacağımızı biliyorduk ve aynen böyle oldu. Artık şampiyonanın son 5 yarışında aynı şekilde devam etmeye çalışmak zorundayız.” dedi.

Alonso, Monza’nın ardından teşekkür etmek için Maranello’yu ziyaret etti.

Bu konu hakkında konuşan Alonso “Gestione Sportiva’da yer alan herkese teşekkür etme şansı buldum. Pit stop elemanları başta olmak üzere bu galibiyeti mümkün kılan herkes önünde kupayı kaldırmak hoştu.

 

 

 

 

 


Yorumlar

  1. F10 artık her pistte hızlı bu doğru, fakat her pistte en hızlı mı, sorulması gereken soru bu? Yoksa son 4-5 yarıştır her pistte rekabetçiyiz.

  2. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Redbull u yakalamak zor, bu sezon şampiyonluğun gelmesi için şans faktörü çok önemli olucak, singapurda alınacak iyi bi dereceyle herşey bi anda eşitlenebilir, ama her ne olursa olsun heyecan bu sene son yarış son viraja kadar devam edicek gibi

  3. bir tane karadenizli arkadaşım var, bize her yer trabzon diyordu 😀

    bu da aynı onun gibi bir şey olmuş. ama gerçekçi olmak gerekirse sonraki pistler için redbull ve mclaren daha uygun görünüyor

  4. burak bocek avatarı

    Saygılar selamlar Sami abi:)

  5. Burak'cığım saygılar sunarım.
    Alonso, Monza'nın ardından teşekkür etmek için Maranello'yu ziyaret etti.Bu konu hakkında konuşan Alonso "Gestione Sportiva'da yer alan herkese teşekkür etme şansı buldum. Pit stop elemanları başta olmak üzere bu galibiyeti mümkün kılan herkes önünde kupayı kaldırmak hoştu.
    Son günlerde okuduğum en hoş parağraftı.Ayırdedici bir özellik olsa gerek ki bu bir lütuftur.Tebrik edip takdire şayan bulmamıza sebebtir.İşte sevgimizin ,muhabbetimizin temeli de budur.Gerisi nafile..

  6. burak bocek avatarı

    Ferrari'nin de her yerde hızlı olduğu gözüktü.Cadde pistinde veya uzun düzlüklü düşük yere basmalı pistlerde.Ancak bizden daha hızlı ve aracı her yere uyan asıl ekip Redbull desen daha doğru olurdu bence arkadaşım

  7. 2005-06 sezonu startlarının iyi olmasının sebebi renaultlardaki otomatik kalkış sisteminin diger takımlara göre çok daha iyi çalışması ve motordaki hızlanma performansının katkısıdır. Alonso kalkışları iyi olan bir pilot fakat araç buna izin verdiği sürece. 2007den sonra bu sistem yasaklandı ve renault start avantajını yitirdi.

  8. 2005-06 sezonu startlarının iyi olmasının sebebi renaultlardaki otomatik kalkış sisteminin diger takımlara göre çok daha iyi çalışması ve motordaki hızlanma performansının katkısıdır. Alonso kalkışları iyi olan bir pilot fakat araç buna izin verdiği sürece. 2007den sonra bu sistem yasaklandı ve renault start avantajını yitirdi.

  9. Sen hızlısın,kesinlikle hızlısın Alonso ama Ferrari her yerde hızlı değil işte.

  10. gökhan startlar aslında kötü değilde alonsonun araca alışma sürecinden kaynaklanan bir durum olduğu kanısındayım.dikkat edersen bazen öyle bir kalkıyorki neredeyse iki kişiyi birden geçecek poisyona geliyor.seneye startlar biraz daha iyi olcağından eminim.

  11. evet alonso işte biz seni bu yüzünden seviyoruz.senin için komple pilot yakıştırması bunun için yapılıyor.herhalikurda takımı etrafında toplayıp ateşliyorsun.mücadeleden kopmuyorsun.inşallah bu özelliğin zamanla yok olmaz.

  12. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    hız tamamda şanssızlıklar bu sene yakamızı bırakmadı bir türlü.

    Rubens bile yaptı yapacağını

    ama inancımız sonsuz 2005 SultanAhmet ten beri yanındayız.

    birde şu startda bu aracın hali ne böyle gelen geçiyor nerede o 2005-2006 sezonu startları özledim valla..

  13. alonso hep inandı zaten işleri tersine çevirebileceğine. biz taraftarları bile "acaba" derken o asla pes etmedi. ee boşu boşuna free your FAster inside demiyomuş bu adam:)) singapur normal şartlar altında bir yarış olursa (yani birileri aracımıza zarar falan vermesse) alonso en kötü podyumun 3. basamağını alacaktır. bu şampiyonluk için yeterli olacak mı göreceğiz.

  14. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    egzoz beslemeli difizörü mclaren kullanamaz bence ondan verim alamıyo f duck singapurda ne kadar işe yarar onuda bilmiyorum ferrari egzoz beslemeli difizörü redbul kadar ii kullanıyo amam ön kanatta o akdar ii değildi şimdi kanat testleriyle birlikte düşünüyorum bakalım neler olcak en ii olan kazansın

  15. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Evet aracımız gayet iyi görünüyor.. Fakat yine de önümüzdeki yarışlar için asıl yenilmesi gereken takım redbull olacak.. Mclaren'in de singapur güncellemeleriyle hızlanacağını düşünürsek, bizi güzel bir mücadele bekliyor kalan yarışlarda… Her yarış podyumda olmalıyız….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir