Cosworth Formula 1 Geleceği Konusunda Kararlı

yazar:

kategori:

Northampton merkezli motor üreticisi bu sezonun başında Williams, Lotus, HRT ve Virgin takımlarına motor tedarik ederek spora geri dönmüştü. Ancak önümüzdeki sezon Lotus’un Renault motorları kullanma kararını verdiğini belirtildi.

Şirket, 2013’te uygulamaya konulacak olan yeni motor düzenlemeleri ile zaferler kazanabileceğini ve başarıya ulaşabileceğini düşünüyor.

Cosworth F1 Genel Müdürü Mark Gallagher, Autosport’a verdiği demeçte, “2013’teki Cosworth motorları için çok hevesli planlarımız var. Yeniden kazanmak istiyoruz. Cosworth üreticiler döneminde, müşteri takımları dediğimiz daha küçük takımlarla belirli bir noktaya geldi. bunu değiştirebileceğimiz konusunda hırslıyız.”

“Dünya şampiyonu olabilecek takımlarla birlikte olmak istiyoruz. Bu yüzden Williams ile ve tabii ki diğer takımlarla olan ilişkilerimiz bizim için çok önemli.”

Lotus ile ilişkilerinin sezon sonunda sonlanacak olması konusunda ise Cosworth yetkilileri, Cosworth’ün ticari durumunun değişmeyeceğini belirtiyor ve ileride daha fazla takımla anlaşma konusunda ellerinden fırsat olduğunu belirtiyorlar.

Ayrıca, şirket yetkileri Red Bull ile geçen sezonun sonunda yaptıkları görüşmeler, belirli bir başarı gösterdikten sonra yapılmış olsaydı sonucun çok daha farklı olacağını düşünüyorlarmış.

“Red Bull ile birçok kez görüşme yaptık. Ama o zamanlar kesinlikle dezavantajlıydık çünkü neler başardığımızdan değil neler başarabileceğimizden konuşabiliyorduk. Eğer zamanı 12 ay ileri alabilseydik işler çok daha değişik olurdu.”

Son olarak da Cosworth’ün devamlılığının sadece birden fazla takıma motor tedarik etmekle olmayacağını ve varlığının sadece yeni takımlarla süregelmeyeceği belirtildi. 

“Geri dönmeyi düşündüğümüzde aklımıza takılan sorulardan biriydi bu. Motor sporlarında yeni takımlarla çalışmak büyük bir ticari risktir. Sadece bir takıma motor tedarik etme konulu bir tirazımız olmadı ve gerekirse gridin daha büyük bir bölümüne de motor tedarik edebiliriz


Yorumlar

  1. Cosworth şampiyon çıkarsın ben bişey bilmiyorum.(Bu şekilde devam ederlerse tabi)

  2. ingilteredeki düğünlerde bile 4-4-2 oynanıyor, kollektif halay çekiliyor, cosword hala bu performansla şampiyonluktan bahsediyor..

    mclaren teknoloji merkezinin göletinden azcık su için, kurudunuz kaldınız yav sevgili cosword..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir