Ferrari-Briatore Söylentileri Alevleniyor

yazar:

kategori:

Temmuz ayında Renault’un eski takım patronu yasaklı Briatore, İtalyan takımın Maranello’daki merkezini ziyaret etmişti.

Bu ziyaret, Briatore’nin Ferrari için danışmanlık görevi de dahil olmak üzere bazı söylentilerin kıvılcımı olmuştu.

Şimdi ise Alman Die Welt, Briatore’nin son haftalarda Ferrari’yi birçok defa ziyaret ettiğini yazdı. Buna ilave olarak İtalyan eski patron, geçen hafta sonu Monza’da Başkan Montezemolo, Fiat yetkilileri John Elkann ve Sergio Marchionne ile padoktaydı; ayrıca Briatore, Ferrari garajında da görüldü.

Welt’in haberine göre Briatore, FIA’nın kendisine koyduğu yasağın süresini düşürmeyi ve bu şekilde 2013 öncesinde F1’de aktif bir görev almak istiyor.

Gazeteye göre eğer başarılı olursa Ferrari’de Domenicali’nin yerini alabilir.

Alman Sky TV, Briatore’ye Monza ziyaretini sordu.

Yarış öncesinde Briatore: “Bernie (Ecclestone) ile görüşüp ve Londra’ya döneceğim.”

“Geri dönmek, arkadaşlarımı görmek ve İtalya’da olmak muhteşem. Ferrari polde, herkes mutlu. Harika.”

Fernando Alonso’nun menajeri ve eski takım patronu Briatore, F1’e dönüş için çabaladığını kabul etmiyor.

Briatore: “Kendimi çok iyi hissediyorum ve işlerin gidişatından da çok memnunum”

İtalyan Sky Sport 24’e konuşan Briatore, Formula 1’e daha ziyade ticari bir görevle dönebileceğini açıkladı.

Briatore: “Gelecekte neler olacağını göreceğiz. Gelecek hafta Singapur’da olmayacağım. Evimde de mükemmel derecede mutluyum”


Yorumlar

  1. kimpaa etikliği neye göre ayırıyoruz.kazanılan şampiyonluklar hiçbirşey ifade etmezmi.peki bugün f1 taraftarlarının neden %90 ferrari veya mclaren taraftarı.bunlarının cevabının tamamı sanırım başarının içinde gizli.ee o zaman bu başarıda eğer tek adam üzerine oynayarak kazanılıyorsa bundan kimse gocunmamalı.ve zaten yıllardır hemen her takımın yaptığı bir şey ister gizli ister aleni.

  2. Ferrari'nin sadece değişmeyen bir adı kaldı :)) Alonso, Fisichella, Briatore … Renault kadrosu tamamlanmış oluyor böylece 😉 Başarı getirir mi peki ? Bence getirir. Tek adam üstüne oynamak her zaman başarı için garantidir ama etik mi orası tartışılır :))

  3. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    sizin beğenmediğiniz takım f1 in en büyük takımı daha ne konuşuyosunuz:D

  4. :))f1 de ateş olamayan yerden duman çıkmıyor ama ferrari imajını korumak zorunda heleki son olaylardan sonra çok iyi düşünülmeli

  5. Hahaha.. Başka nereye gidecek ki? Böyle bir takıma da böyle bir patron yakışır.

  6. vay be. gerçekten inanılmaz şeyler dönüyor f1'de. daha 2 yıl önce ispatlı tescilli ahlaksızlık yaptığı belirlenen briatore, 4 yıl önce fia'nın açılımını ferrari ile özdeşleştiren briatore, ferrari'nin bel kemiği sayılan schumacher için "schumacher who" diyen pilotuna arka çıkan briatore, şimdi ferrari garajından çıkmıyor. ve takımımızın yöneticisi olma ihtimali varmış..

    alan razı satan razı ise, yapacak bir şey yok. ben taraftarken unutamadığım ahlaksızlıklara imza atan bir adamı, ferrari bağrına basıyorsa, bu durum ferrari yönetiminin şerefine kalmış. takımın karakterine gayet uyan bir adam.

  7. eğer montezemolo bu değişikliği yaparsa başkanlık tarihinde en akıllı işlerden birini yapmış olur. stefano'nun kalitesi ortada

  8. şikeci takıma şikeci takım patronu yakışır.tencere yuvarlanmış kapagını bulmuş :))

  9. Bir McMerc taraftarı olarak bu adamı ferrarinin başında görmeyi hiç istemem.

    Geçmişinde yaptıklarından dolayı adama etmediğim laf kalmadı ama, bu adamın takım patronluğunda extreme bir nokta olduğunuda her zaman kabul ederim.

    ferrarinin kaynakları bu adama teslim edilirse yapabileceklerini ve başarabileceklerini burada paylaşmamayı yeğlerim.

    Ama F1'de öğrenmiş olduğum birçok şeyden biri, eğer bir yerden bir koku geliyorsa, gerçekleşmesi sadece zamanlama ve uygun koşullarının ayarlanması meselesidir.

  10. @nihat sert, resimdeki benim tabe. vesikalık olarak çektirmiştim 🙂

  11. David Jones avatarı

    Briatore F1 de olması gereken biri.
    Hele Ferraride olursa bu gerçekten müthiş olur.

  12. Briatore: Fiat grubunun ve dolayısıyla Ferrari’nin sahip olduğu Juventus’un şike olayından sonra ikinci lige düşürülme cezasına işaret ederek “Formula 1’de olanlarla kıyaslandığında, ‘calciopoli’ye sadece gülümsüyorum” dedi.

    Tarihin tozlu yaprakları arasından Ferrari yi kastederek söylediği bir cümle.

  13. sian o resimdeki senmisin len:) şaka şaka gerçekten hoş bir resim.

  14. burak bocek avatarı

    Bence Stefano şu ah gayet iyi gidiyor.Takım araç dayanıklılığı,gelişim ve pit stoplar yönünden istenen seviyeye gelmiş.Ancak kendisi ve ekibine tanınan bir süre olduğuna inanıyorum ve sezon başında söylediğim gibi başaramamaları halinde çok kelle gidicek demiştim.Şu an takımlar kazanılması pek mümkün görünmesede pilotlarıda kaybetmesi durumunda İtalya'da homurdanmalar başlayacaktır.

  15. MagicAlonso avatarı

    her türlü kurnazlığa ve sahtekarlığa başvurmuş olsa da.Briatore F1 camiasında olması gereken bir isim.F1 e önemli katkıları oldu(olumlu olanlardan bahsediyorum).F1 deki söylentiler önemli oranda gerçekleşiyor ve bu gidişle Ferrari de bir görev alacak gibi duruyor.

  16. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    bu adam hiçbir takıma ferrariye olduğu kadar yakışmaz. bence muhteşem ikili olurlar, tencere kapak olayı. daha sonra ne olacağıda malum.. ferraride çalıştıktan sonra Fia başkanlığı. yalancı düzen bu şekilde işlemeye devam eder..

  17. Anlamadım şimdi nie Singapur'a gelmiyor 😀

  18. Sir Jack B.  avatarı

    Bu adam politik açıdan güçlü ancak teknik açıdanda çok zayıf. Bence takım patronu olmak için uygun değil. Yerine geçenlerin daha zor şartlarda nasıl başarılı olduğunu görüyoruz.

    Ama dediği gibi ticari veya politik bir görevi üstlenebilir. Ben Ecclestone'un yerine geçeceğinden korkuyorum 😀

    Ayrıca bu adamın demeçlerini özledim ayrı bir renkti F1 için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir