Alonso, 1 Numara İddialarına Kaçamak Cevap Veriyor

yazar:

kategori:

Özellikle Hockenheim’da olanların ardından Ferrari hariç neredeyse Formula 1’de yer alan herkes Alonso’nun 1 numara olduğunu iddia ediyor.

Bugün Marca gazetesine konuşan Alonso ise “Her takım, kendi iyiliği için her iki sürücüsüne de % 100 destek verir.”

“Felipe Massa da her şeyini verecek. Mclaren ve Red Bull’da da durum aynı.” dedi.

Alonso ayrıca önümüzdeki yarışlarda büyük dezavantajlarının olmayacağını ancak bazı pistlerde Red Bull’un daha güçlü olacağını söyledi.

Alonso “Şampiyonanın sonuna kadar bizim lehimize ya da aleyhimize olan pistler görmüyorum.”

“Ancak bazı pistlerde Red Bull’un avantajı olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. ortam çok gerilmiş :)) alonsoyu sevmem ama adam kötü bir şey dememişki sadece 1 numaramısın sorusunu geçiştirmeye çalışmış her takımda 1 numara vardır ama çıkıp bunu pişkince basbas bağırıp evet 1 numara benim diye söylemez her takımda 1 numara vardır mclarende ham. renault'da kub.redbull'da vet. ferrari'dede alo. bu arada Nebuchadnezzar arkadaş 2008 yılından bahsederken sürekli kimi 10 kere en hızlı tur yaptı massa yapmadı falan filan zaten o sene kimi raikkonen en hızlı tur atmaktan başka hiç birşey yapmadı massa o sene daha formdaydı ve raikkoneni geçti. peki massa o yıl kaç kez pole kazanmış rai. kaç kez kazanmış bunada bak derim massa kaç kez podyuma çıkmış rai kaç kez çıkmış bunada bak aynı şekilde galibiyet sayılarınada savunacak tek şey var oda en hızlı tur başka hiç bir şey yok o sene birde sene başında aldığı birkaç galibiyet sezonun 2.yarısında resmen döküldü ama sakın kötü bir pilot anlamını çıkarma bu yorumumdan bazen bazıları sadece fanatizmin etksiyle yorumu anlamadan sallamaya başlıyor. :))

  2. mehmet ceviz avatarı

    allah aşkına arkadaşlar içinizde hanginiz takım patronu olsanız şu durumda(sene başından beri) alonso yu değilde massa yı 1.pilot yapardınız.
    alonso daha hızlı,daha yetenekli,daha kariyerli,daha çalışkan ve daha iyi sponsorlar getiriyor.ne yani bu durumda alonso değilde massa mı öncelikli olacak.
    ferrari nin yerine kendinizi koyun
    pistteki en iyi 2 pilottan biri(hamilton la birlikte alonso,şumi yi katmıyorum onun yeri başka)santander gibi bir devi getirmiş.tüm sponsorluk etkinliklerine katılmaya çalışıyor.belki bu sezon biraz fazla hata yaptı ki oda çok fazla kazanmak istemesinden kaynaklandı.ve daha çok puanı var. ne yapardınız.

  3. David Jones avatarı

    Alonzo kesin bir numara
    Ferraride 1.pilot 2. pilot diye birşey yok diyenlere sadece gülüyorum

  4. Ne istiyorum biliyomusunuz? Malum 22 Eylülde F1-2010 Oyunus piyasaya çıkacak. Yapan şirkette tanıdığı olan biri varsa bağlantıya geçelim, oyunda önümüzde takım arkadaşı varken bir tuşa basalım ve bize yol versin. Oynadğım bütün şampiyonalarda en çok takım arkadaşımdan çektim. Ne dersiniz fena olmaz mı?
    🙂

  5. burak bocek avatarı

    Sağol Sami abi iyi akşamlar çok haklısın evet katılıyorum yazdıklarına Sinanada iyi msjı için teşekkürler

  6. @burak bocek, canım kardeşim gerçekten benim kimseye karşı ne bir kinim, ne bir aşağılayıcı ifadem olur. bu hoşuma gitmeyen bir şey zaten. daha önce böyle bir durum olduğunda bunu dile getirmişimdir çoğu kez.

    bu sitede alonso ve kimi haberlerinin altında genellikle tüm üyeler birbirlerine giriyorlar, ve bu gün geçtikçe hergün biriktirilen haberlerle daha da coşuyor, eski defterler açılıyor, eski kelimeler hatırlanıyor, kırgınlıklar, çatışmalar tekrardan su yüzüne çıkarılıyor.. hala 2005 yılındaki tartışmalar ve o zamanda ki f1 dünyasında geçen kelimeler koz olarak üste çıkma amacıyla kullanılıyor. seviyeli tartışmaların ve somut kanıta dayanan haberlerin içerisinde herkes oluyor.. ve istediğimizde bunu gayet de güzel yapabiliyoruz.
    ama maalesef ki bu tür aşırı gündemde olan pilot ve takım haberlerinin içerisinde aşırı fanatizm giriyor ve ortalık karışmaya başlıyor.
    bu tür bir haber yayınlandığında denk gelirsem altına şaka amaçlı bir kaç şey yazmayı tercih ediyorum ki başlangıç yorumu ortamı biraz olsun neşelendirebiliyor, diğer yorumların daha esprili bir ortam içerisinde olmasını sağlayabiliyor. sağolsun tüm arkadaşlarda buna katılıyorlar ve güzel bir ortam oluşmaya başlıyor.
    genelde bu esprili yorumlar pilotları veya herhangi bir takımı aşağılayan, küçük düşüren nitelikte değil ince şeylerden ona takılma amaçlı oluyor. çünkü her pilotun ve takımın bir seveni var, gönül verdiği taraftarı var.
    maalesef ki kantarın topuzu bazen kaçıyor ve kişisel sataşmalara dönüşüyor. bu noktada ise yine kişisel olmayan espri amaçlı birbirimize takıldığımız zamanlar oluyor. ben herhangi bir arkadaşımızla espri amaçlı yazışırken yine de onur kırıcı olmayacak, çoğu zaman onunda gülebileceği tarzda şeyler yazmayı tercih ediyorum. nitekim öyle olmasa buradaki tüm üyeler birbirleriyle konuşmaz, savaş halinde olurlardı.
    bu sitede herkesin birbirini sevdiğine inanıyorum ve zaten türkiyede bir avuç olan f1 taraftarlarının birbirinin yanında olacağını, piste gittiğinde yanyana yarış izleyeceğini biliyorum.

    formula 1, futbolun trübünlerinde olduğu gibi küfürleşme ve fanatizm sporu değil, kalburüstü bir kültür edinmiş insanların takip ettiği, sevdiği bir spordur.

    herkese selamlar 😉

  7. Burak'cığım iyi akşamlar kardeşim.
    Ortalık karışmış yine.Büyük konuşmuş olmayım ama hiç bir yerde hiçbirşey uğruna ve hiçbir kimsenin karşısında ajdar dansı yapmayı Allah kimseye nasip etmesin.Gençliğimiz kimleri örnek alıp taklit ediyor bakarmısın.

    F1 muhabirleri Fernando'nun yanında olmayı ve Onunla ilgili haber yapmayı çok seviyorlar.İttirilip yere düşürülmeyeceğini bildiklerinden değil sadece Fernando haberlerinin çok tutulduğundan ve önemsendiğinden dolayıdır.Fernando'ya böyle bir soru sormalarının nedeni ise Felipe'nin 2010 sezonundaki performansıdır.Arkadaşlarımın da dediği gibi bu yıl Felipe'nin Ferrari takımına layık bir sürüşü olmamıştır.14 yarış boyunca hırslı,hızlı,istekli Felipe göremedik.Dolayısıyla böyle soruların gündeme gelmesi çok doğal.Mesele keramet meselesi değil ,yetenek meselesidir.
    Düşünmeden konuşmak,nişan almadan ateş etmek gibidir.

  8. burak bocek avatarı

    Sinan Ergin,sen eskiden böyle değildin ne oldu sana anlamadım.Hem yorumların alaycı olmaya başladı hem de Ferrari ve Alonsoya aşırı bir cephe almış sanki kaybedince düğün bayram yeri yapıcakmışın gibi burayı bir hava seziyorum.Enteresan yani Kimi'nin yerinde oturuyor yada her takımdan yolluyor diye bu kadar kinlenmiş olamazsın.He bide bu kadar dansözlere merakın olduğua göre yakın zamanda dansözlük yapmış olmalısın

  9. Şimdi ne demesi bekleniyor bu adamın merak ediyorum 🙂 Herkes zorlayacak, massa'da zorlayacak alonso söylese de söylemese de. Alonso'nun da bu konuda oldukça fazla yorum hakkı var, neticede takımın bir parçası, biz burda yorum yapıyoruz da o oradan yorum yapamayacak mı? Bu kadar hazımsız olmayın.

    Ayrıca Alonso kayırılsa da kayırılmasa da, her turda hemen hemen her koşulda sezonun şu kısmına kadar baskın olan taraf Alonsoydu. Artık lastikler mi, araç mı, yoksa yaptığı kaza mı bilemem ama, Massa sezonun şu kısmına kadar Alonso ayarında bir performans göstermedi, gösterseydi eğer, Alonso bu kadar hata yaparken puanlamada ona çok yakın olur hatta geçerdi. Gerçekçi olursak Alonso bu sene yarışlarda çok hata yaptı. Şanssızlıklar yaşadı, aracı hasar aldı, gitti spin atıp duvara çarptı, bir sürü olay oldu. Bunların hepsi olurken Massa hiç bir şey yapamadı. Bazıları sanki Massa performans olarak önde de takım Alonso'yu kolluyormuş gibi konuşuyor.

    Red Bull'un iki pilotuda performans olarak yakın, vettel hız olarak öne çıksa da bazen, webber değerli puanları alıp yarışlar kazanarak daha hatasız sürerek lider durumda. Mclaren'de Button önüne çıkan fırsatları değerlendirip güzel sürüşlerle galibiyetler aldı, Hamilton'ı zorladı. Hamilton ise zaten hızlıydı. Ferrari'de ise Alonso hızlıyken Massa hep geride kaldı, Massa eşitliği hak edecek bir performans göstermedi ki? Ben görmedim şu ana kadar öyle bir performans. Almanya'da olanlar olmasa daha iyi olurdu fakat takımın başka şansı mı kalmıştı? Alonso massayı geçer miydi bilemem, ama atak yapacağı ve Massa'yı sıkıştıracağına adım gibi eminim. Çünkü bunu yaptı o malum ana kadar, yine yapacaktı. Ferrari olaya el attı.

    Dansöz gibi kıvırma sözünü kullanırken gerçekten ayıp ediliyor, bu pilotların ne çektikleri göz ardı edilerek konuşuluyor. Sanki Alonso çıkıp massadan bu sene bir cacık olmaz, bu yüzden takımda el üstünde tutulan benim, ben bir numarayım mı diyecek basına karşı… Böyle bir şey bekleyecek zeka seviyesindeyseniz, diaz öpsün sizi 🙂

  10. arkadaslar biraz daha sakin olun lutfen. benm yasım 24 benden buyuklerde vardır belki aranızda ama yaptıgınız cok cocukca.. herkesin tuttugu pilot veya takım var ama gercekten abartarak yorum yazıyorsunuz.herkesin tuttugu pilot illaki özel olacak ama diger pilotlarada laf soylerken biraz daha aklı selim yorum yazın.ayrıca kimiyi 2008 de bazı pilotlar bicmeseydi emin olun sampiyonluk mucadelesinde olurdu :))

  11. efendimayin  avatarı

    Suzuka da redbull karşısında hiç bir takımın şansı yok yağmurlu olmazsa. Eğer rb orda geçilsin şaşırırım.

  12. @sinan bozok eyvallah:)

    harareti artanlara gelsin 🙂
    http://img836.imageshack.us/img836/8844/yokmus.jpg

  13. Sinan Ergin ve Tayfasi hakli Beyler:)
    Nebuchadnezzar Go To Power ?

  14. kan mevsimi avatarı

    yuh be kardeşim sizde nasıl bi anlayış var bilemiyorum.tamam bi pilotun fanı olabilirsiniz ama bi pilotu överken diğerini de eşşeğin bi tarafına sokmaya gerek yok ki.
    Nebuchadnezzar; madem kimi 2008 de yarışları massanın önünde tamamlıyordu,massa o yüzden mi şampiyonayı 1 puan farkla 2.sırada bitirdi. sende tamamen at gözlüğü var ve de zerre yarış izlediğini düşünmüyorum.ayrıca tutturmuşsun bi fasterlap diye.massa nın yarış içerisinde fasterlap ları var ama sen bunu göremeyecek kadar amasın.

  15. Al10so_4ever  avatarı

    arkadaşlar sakin olun hemen alonso haberinin altında kapışma zaten ilk yoruma kadar mausun topunu bayağı indirdim her alonso haberinin altında! adam ne demiş ki siz bence önce içinizdekileri kusun sonra burda daha saygılı tartışırsınız.

  16. @Nebuchadnezzar, madem istek yaptın şarkın gelsin:
    http://www.dailymotion.com/video/xbvj2_hasan-yilmaz-yalan-mi_music

    bu arada kuşum aydının kuşu kaçmış duydun mu?

    fatih ürekin transparan giyip yaptığı yılan dansını da sana ayırdım bilesin 🙂

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    sinan ergin madem ajdara ve dansına özendin yanında da fatih ürek'den hadi hadi adlı şarkıyı söyle de tam olsun bütünleşsin.

  18. ne var ki bu söylediğinde bu kadar abes olan onu anlamadım? ne var yani massa elinden geleni yapacak dediyse. bence bu konuyu abartıyorsun. 2. side takım emirleri olayını sadece Almanyada gördük. onunda sebebini burda defalarca yazdık. alonso o 7 puan için saldıracaktı ve ferrari olası kazadan korktu. çünkü böyle bi riski alacak lüksü yok. bence ortada massa nın ezildiği veya 2. plana atıldığı bir durum yok. kısacası telsizden "alonso is faster than you" lafını duymak istemiyorsa biraz gaza bassa iyi olur. çünkü alonso massa dan genelde hızlı ve onu geçmek isteyecektir. Ferrari de özellikle bu saatten sonra takım arkadaşları arasında olası bir kazayı kaldıramayacağından önde yavaş kalıp alonso yu da yavaşlatırsa bu lafı tekrar duyabilir. yani herşey massa da bitiyor.

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2008 yılı aklıma geldi.Kimi bir çok yarışı massanın arkasında bitiriyordu.Yariştan sonra bütün taraftarlar domenicalli gitmeli diyorlardı.massa ile kimiye farklı yakıt yükü ve farklı starteji uygulandığını öne sürüp massanın kollandığını söylüyorlardı.NEYE DAYANARAK BİLİYORMUSUN.Çünkü kimi geçildiği her yarışta en hızlı turu atıyordu.Antrenmanda öndeydi.sıralamada öndeydi,fastest lapta öndeydi.
    Bu yıl massa dan bir kere ipe sapa değer bir sürüş görmedim.Allah aşkına bir kere fastest lap yap da biz de bu adam o gün pistin en hızlısıydı diyelim.Allah aşkına bir kere antrenmanı lider bitir de biz de massa gerçekten hırslı ve istekli diyelim.Son yarışta duble için mücadele vermedi bile.İnsan birazcık yaklaşır.Tamam geçmek çok zor ve riskli ama,farkı 0,5 saniyeye indir de buttonu hataya zorla.
    Kısacası bişeyler yap da göze görün be adam.Almanyada vettelin terbiyesiz hareketi sonucunda ilk viraja lider girmekle bişey olmuyor.

  20. @Nebuchadnezzar, pistte bir tane asena var zaten :))) işini de gayet iyi yapıyor, biz ona rakip olamayız, takımı bile çevresinde oynatıyor o derece :)))

  21. elbette bu yıl alonso ve massa arasında performans farkı bariz görünüyor. şampiyonluk için güçlü olan pilotun alonso olduğu belli. ben de görüyorum bunu. benim itirazım buna değil. massa da her şeyini verecek tabi ki, ama bunu söylemek, "eşit statüde yarıştığı iddia edilen" takım arkadaşına düşmez. alonso da kendi işini yapacak, en önde olmak için üstün sürüş yeteneklerini massa üzerinde de gösterecek. önünde massa varsa bu durum alonso'nun direkt geçmesi için bir "hak" doğurmayacak, diğer pilotlarla yaptığı gibi mücadele içine girecek. şu sözün üstüne massa da çıkıp "fernando alonso da hata yapmaya son verip kendini şampiyonaya adayacak" dese hoş olur mu? hangimiz "sanane massa, işine bak" demeyeceğiz??

    birisi şampiyonada iddialı, diğeri değil (ya da çok zayıf ihtimal) diye diğer pilotun da yarışmasına engel olmak bir zorunluluk mudur? performansı bu kadar belirgin olan pilotun, buna ihtiyacı var olmak zorunda mıdır? iki pilot da yarış günü araçlarına biner, ellerinden geleni yapar.birisi şampiyonluk için savaşır, diğeri galip gelebilmek için. buna engel olmanın nedeni nedir? şampiyonada iddialı olan pilotun, performans olarak daha geride olduğu görülen pilotun puan ve sırasına göz dikmeye olan ihtiyacının nedeni nedir?

  22. herşeyini derken ? bu alonso son zamanlarda çok terbiyesiz olmaya başladı ne demek her şeyini verecek. ar namus denilen bir şey değilmi ama:)

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    hayırdır massabest yine kinlenmişsin.Bak arkadaşım şunu o kafana iyice yerleştir.Massa geçen yıllarda raikkoneni geçti diye alonsoyu da geçecek değil.Sen sezon başında şartlanmışsın.Raikkoneni geçtiğine göre alonsoyu da geçer diye kendini teselli etmişsin.Ama gördük ki her kuşun eti yenmez.Bu iki pilot arasında 0,5 saniye fark var.Kaldı ki bunu massa da kabul ederek olayı lastiğe bağlamaktadır.Diyelim ki senin dediğin gibi olsun.peki Massanın FASTEST LAP yapmasına kim engel oluyor.Peki massanın antrenmanda kendini göstermesine kim engel oluyor,ya da sıralamada kim engel oluyor.Bak arkadaş kimi geçen yıllarda massaya hep geçildi ama yanılmıyorsam 10 yarış üstüste fastest lap yaptı.Yarışta geçiliyorum ama ben daha hızlıyım dercesine.Bu sana ne anlatıyor.

  24. peki massathe best nickli arkadaşım

    massanın hep takım arkadaşlarının önem olarak arkasında tutulmasının sebebi nedir? tesadüf mü? schumi, rai, alonso sırf massadan daha yakışıklı oluğundan mı önde oldular? Yoksa massa ortalama (hatta altında) bir pilot mu? Sence massa ve alonso arasında 2 şampiyonluktan başka fark yok mu?

  25. massa da herşeyini versin tabi. tur başına yarım saniye yemesin mesela. yoksa benzin yerine su mu koyuyolarda gitmiyo o araç? massa şampiyonluğa koşuyordu da alonso ekarte etti zaten. yarın öbürgün bunuda iddaa edeceksiniz. eğer ferrari nin şampiyonluk için şansı varsa bu anca alonso için mümkündü ve takım böyle birşey yaptı. bunu sadece aradaki puan farkından dolayı söylemiyorum. iki pilotun performanslarını göze alarak söylüyorum. seneye umarım sorunun neyse onu aşıp şampiyonluğa oynayacak performans gösterirsin Massacım.

  26. "hep önde olduğu için öyle bir olaya tanık olma şansı vermeyecektir kimseye."

    djarum kardeşim, bunda şans vermemenin nedeni, alonso'nun "hep önde olması" dğil, takımın alonso'yu "hep önde tutmak istemesi"dir. bu renault'da da böyle oldu, ferrari'de de.

    keramet alonso'nun kendinde değil, yarıştığı takımların tutumlarındadır.

    aklıma geldi, 2007 mclaren'de "hep önde olan" pilot nerelerdeydi??

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    sinan ergin dansetmeye gerek yok.Asena ya rakip olmaya gerek yok.

    Hangi takımda 1 ve 2 uygulaması yok acaba.Daha birkaç gün önce reno takımı sahibi kubicayı 1.pilot ilan etti.
    Peki ya ingiltere sonrası webberin telsizden söylediği söze ne demeli.
    Peki istanbulda buttonun durdurulmasına ne demeli.
    Kimse kimseyi kandırmasın.Mercedes te şumi, mclarende davidson ,redbullda vettel,ferraride alonso,renoda kubica.

  28. Hayatta görmeyi çok isteyipte göremeyeceğim tek şeyin,alonsonun takım arkadaşına yardım egip etmeyeciğidir,hep önde olduğu için öyle bir olaya tanık olma şansı vermeyecektir kimseye.

  29. "felipe massa da herşeyini verecek". hayırdır takım patronu oldun da haberimiz mi yok? seninle aynı statüde yarıştığını "iddia ettiğin" felipe'nin üzerinde bir gücün mü var? adamın parasını sen mi veriyorsun da böyle küstahça konuşabiliyorsun?

    maalesef bu sorunların tümünün cevabı evet. tabi burada alonso'nun değil, alonso'ya bu şekilde at koşturmasına göz yuman ferrari yönetiminin sorumsuzluğu ve basiretsizliğinin olduğu çok açık.

    hadi her zaman olduğu gibi yine hiç bir şeyden haberin yok, işine gelen her şeyden haberin olmaz zaten.. son yarışta da felipe (bir arkadaş bu durumdan bahsetmişti) uslu çocuklar gibi ilk virajın çıkışında ayağını gazdan çekti. ama bakarsın felipe sahiden elinde olmadan bir hatayla bindirir arkadan, şampiyonluğa el sallarsın. yine "neler oldu bilmiyorum, haberim yok ne olduğundan" diyebilecek misin??

    şu konu her açıldığında midem bulanıyor. koskoca ferrari takımının "çifte şampiyon" pilotu, şampiyonluk için açık açık desteklediği pilotu alonso, şampiyon olabilmek için diğer sürücünün ekarte edilmesine ihtiyaç duyuyor. hem de daha sezonun ortasından itibaren..

    mclaren ve red bull'da durum hiç de alonso'nun dediği gibi değil.. son 5 yarış kala hala 1 numara atamayı düşünmeyen takımların pilotları mı daha cesur, daha donanımlı ve şampiyonluğu hak ediyor, yoksa daha işin başında diğer sürücüyü sindirmek için yırtınan pilot mu…

  30. "Felipe Massa her şeyini verecek"

  31. diaz ın karşısına geçip ajdar dan konkon dansı yapmak istiyorum 🙂

  32. Osman Pamukoğlu Paşa'mızında dediği gibi horoz resmi çizip altına horoz diye yazmanıza gerek yoktur.

  33. panpa lar ne diyorsunuz bu işe 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir