Motor İstatistikleri – Ferrari Dezavantajlı

yazar:

kategori:

Alonso hariç şampiyolnuk mücadelesi veren diğer tüm isimlerin en az 1 yeni motoru var ve şampiyona lideri Mark Webber’in ise bir çok kez sorun yaşamalarına rağmen hâlâ 2 yeni motoru var.

Şampiyonada bir sürücünün 8 motor kullanmasına izin veriliyor ve 9. motora geçildiğinde 10 sıra cezası alınıyor.

Bunun yanında kullanılmış motorlar cuma günkü antrenmanlarda kullanılıyor, bu yüzden sezon sonun yaklaştıkça motorların da tükenmesiyle antrenman seanslarında bol bol iflas eden motorlar görebiliriz.

Ayrıca bazıları antrenmanlarda daha az sürüş yapmayı tercih edebilir. Buna örnek olarak Sebastian Vettel geçen sene Monza’da ilk antrenman seansına katılmamıştı.

9. motora geçmekten kurtulamayacağını düşünen takımlar ise grid cezasından minimum etkilenmek için taktiksel anlamda bunu geçişin daha kolay olacağı Interlagos ve Yas Island pistlerini tercih edebilirler.

İşte Motor Durumları

Pilot Motor
Pedro de la Rosa 9
Felipe Massa 8
Fernando Alonso 8
Jenson Button 7
Lewis Hamilton 7
Michael Schumacher 7
Nico Rosberg 7
Sebastian Vettel 7
Adrian Sutil 7
Vitantonio Liuzzi 7
Sebastien Buemi 7
Jaime Alguersuari 7
Jarno Trulli 7
Heikki Kovalainen 7
Kamui Kobayashi 7
Timo Glock 7
Lucas di Grassi 7
Sakon Yamamoto 7
Nico Hülkenberg 7
Bruno Senna 7
Mark Webber 6
Rubens Barrichello 6
Robert Kubica 6
Vitaly Petrov 6

 

 

 


Yorumlar

  1. ama görüyorsunuzki allah şampiyonluğu daha çok isteyene veriyor.alonsoda monzada patlatmıştı ama yinede şampiyonluk onun oldu.

  2. gökhan cevahir avatarı
    gökhan cevahir

    abdullah çelik , o yarışı asla unutmam schuminin motor patladığı an gözyaşlarına boğulmuştum.

  3. sene 2006, schumacher 248f1 ile sezonun 2. yarısında atağa kalktı ve bir çok yarışta kazanıyor. sondan bir önceki yarış japonyadayız. schumi yarışın büyük bölümünü lider götürdükten sonra yanlış hatırlamıyorsam 2. pitlerden çıktığında bir anda dumanlar içerisinde kalarak şampiyonluğa veda etmişti. ferrari + motor deyince aklıma geldi.

    ben de üniversitede yurttayım o sıralar 🙂 tvden izleme şansı bulamamıştım, saolsun erman arkadaşımın msnsinin kamera bölümünden canlı yayın yapması sayesinde o yarışı kaçırmamıştım 🙂 bir an mazi aklıma geldi :))

  4. eğer ferrari motor patlatmazsa bence sorun yaşamayacaktır. Fakat artık motor konusunda sorun yaşamamamız lazım. Bir de şu var, Alonso'nun bir motoru pistte patladı, o motor ömrünün sonunda değilse o direk kayıp oluyor. Massa ile Alonso'nun en çok tur atan pilotlar olması da motoru zorlayan etmenlerden biri. Yarış dışı kalırsanız motor harcamazsınız. Örneğin Hamilton Macaristan ve italyada yarış dışı kaldı ve bunlar yarışın başlarındaydı, ferrarinin böyle bir durumu olmadı. Tabi yarış dışı kalmamaları güzel fakat motor konusunun ferrariye dert olmasının sebeplerinden biri de bu. çoğu insanın belirttiği gibi bir yarışta ceza göze alınarak motor değişikliği yapılabilir, yarışı riske atacak bir durum varsa özellikle, bu yapılır.

  5. Alonso nun şampiyonluğu bir motorun patlamasına bağlı Brezilya motorları çok zorlayan bir pist rakımdan dolayı işleri zor

    McLaren de işi kolay değil.

    Webber en şanşlı o kadar arıza yaşadı 2 motor hakkı var vay diyorum.

  6. Dert etmeyin vardır o kuralın da bir açığı. Massa'nın motorunu söküp Alonso ya takarlar olmadı FIA birşeyler düşünür. Rahat olun.

  7. griddeki 4 renault motoru taşıyan aracın 3 tanesi daha 6. motorunu kullanıyor. diğeri de büyük çoğunluk gibi 7. motor. gerçekten büyük başarı. dayanıklı oldukları çok açık. yakıt tasarrufu yapabildikleri de biliniyor. eh, monza da da öyle aman aman geride kalmadı performans yönünden. bence bağımsız takımlar için iyi bir seçim renault motoru.

  8. ya ben hesaplıyorum hesaplıyorum açıkta kalan yarış bulamıyorum. ferrari 6. motorunu almanyada kullanmaya başlamıştı. sonraki iki yarış macaristan ve spa yıda 6. motoru kullandığını varsayalım. geriye 2 motor ve 6 yarış kalıyor. e buda yeterli. ferrari sanırım motorları zorladığı için 7 yi spa da 8 ide monzada kullanmaya başladı. yani 6. motor spa da kullanılmadığına göre 1 yarış daha, 7 ve 8 de ikişer yarış daha kullanılabilir. kalan 5 yarış olduğuna göre bi açık yok. tabii herhangi bi sorun yaşanmas ise bunlar geçerli.

  9. burak bocek avatarı

    Ben korkmuyorum kalan yarışlarda motoru zorluyor dediğimiz 1-2 yarış ya var ya yok.Antremanlarda zaten devirleri kısıyor Ferrari birde sürekli gir çık yaptıkları için çok zorlanmaz.Eski motorlar patlasada bunuda beklemiyorum.Diğer pilotlardan bizden 1 motor az kullanmış yaşadığımız sorunlara rağmen.2000km ömrü olması lazım o yüzden pek sıkıntı değil.10 grid cezası almadan sezonu bitireceğimize inanıyorum.Bu konuda shell elinden geleni yapıcaktır

  10. Ferrarinin kalan iki yarım motorla 5 yarış çıkarması imkansız gibi.bilimsel olarak (8/19=0.42 0.58+0.58=1.16=en fazla 3 yarış)olmadı 4 yarış diyelim.onsuzda 4 den fazla yarış çıkaramazlar.o zaman kaldı tek seçenek brezilyada motor değişikliği.nedeni çok basit ferrairiye uyan bir pist ve atak yapmak da diğer pistlere oranla daha kolay

  11. sıradışı bir durum olmazsa bir sıkıntı olmaz bir motorun daha uçup gitmesi durumu değiştirebilir ama o da imkansıza yakın
    tabi bu durumun imkansıza yakın olması ferrarinin bazı yarışlarda motoru kısmak zorunda kalmayacağı anlamına gelmez umarım bir sıkıntı olmaz da dayanıklılık sorunları şampiyonanın tadını kaçırmaz
    herhangi bir sıkıntı yaşamayan ferrariyi yenmek dah hoş olur aynısını ferrarici arkadaşlar da diliyordur
    red bullun şampiyon olacak olması ezeli rakiplerin savaşına engel olacak değil böyle bir çekişmenin motor yüzünden mahvolması hoş olmaz

  12. ben motor konusunda kokmuyorum spa ve monzada 1 er motor kullanıldı sıfırdan. 2tane sağlam motorumuz var. kullanıldı ama şimdilk sorun yok.

  13. Ferrari nin motor konsunda izlediği bir strateji var. normalde 8. motora geçmeyecekleri. yani benim bildiğim 7. moturun ömrü halen bitmedi. bir aksilik yaşanmassa motor konusunda sıkıntımız olmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir