Stoner ve Hayden, Aragon'da Siftah Yaptılar!

yazar:

kategori:

Yarışa pol pozisyonundan başlayan Casey Stoner, tüm yarışı lider götürerek rahat bir birincilik elde etti ve damalı bayrağı ilk gören isim olarak bu sene ilk galibiyetini almış oldu.

Yarışa 3. sıradan başlayan Repsol Honda sürücüsü Dani Pedrosa, kendi evindeki yarışlardan birisi olan Aragon’da bir ara Stoner’la farkı kapatsa da daha sonra pozisyonunu kabul etti ve 2. oldu.

Ducati’nin Amerikalı sürücüsü Nicky Hayden, yarışın büyük bölümünü şampiyona lideri Jorge Lorenzo’nun arkasında 3. sırada götürmesine rağmen son turda İspanyol sürücüye yaptığı sürpriz atakla 3.lüğü elde etti ve bu sene ilk kez podyuma çıkmış oldu.

Şampiyona liderliğini açık ara farkla sürdüren Lorenzo yarışı 4. sırada tamamlayarak bu sezon ilk defa podyumdan da düşmüş oldu.

Tech 3 Yamaha’dan Ben Spies, son bölümde Honda sürücüsü Andrea Dovizioso’dan gelen baskıya cevap vererek 5. oldu. Dovizioso ise son turda motordan düşerek yarışı tamamlayamadı.

Valentino Rossi, sıralamaların ardından Aragon’da yarışta da oldukça gerilerde kaldı ve 6. oldu.

Poz Sürücü             Takım                 Süre/Fark
 1.  Casey Stoner      Ducati             42m16.530s
 2.  Dani Pedrosa      Honda                + 5.148s
 3.  Nicky Hayden      Ducati               + 9.496s
 4.  Jorge Lorenzo     Yamaha               + 9.580s
 5.  Ben Spies         Tech 3 Yamaha       + 13.771s
 6.  Valentino Rossi   Yamaha              + 27.330s
 7.  Marco Simoncelli  Gresini Honda       + 28.511s
 8.  Alvaro Bautista   Suzuki              + 35.254s
 9.  Marco Melandri    Gresini Honda       + 35.393s
10.  Aleix Espargaro   Pramac Ducati       + 35.467s
11.  Hector Barbera    Aspar Ducati        + 35.522s
12.  Colin Edwards     Tech 3 Yamaha       + 45.360s
13.  Hiroshi Aoyama    Interwetten Honda   + 48.319s
14.  Mika Kallio       Pramac Ducati       + 58.047s 
Yarış dışı:
Andrea Dovizioso Honda 22 laps Randy de Puniet LCR Honda 15 laps


Yorumlar

  1. Fuat Domaniç olur kendileri 😀

  2. şeyda o adamın kendisi belki senden daha rossi fanatiğidir. emin ol 🙂

  3. Seyda eğer tahmin ettiğim yorumcuysa ismini bilmiyorum ama tam bir Rossi fanatiğidir.Ben kendisinin önceki yarışlarda hep Rossi'yle ilgili konuşmasından yana şikayetçiydim.5 lafından 3'ü Rossiydi.

  4. seyda asena ozcan avatarı
    seyda asena ozcan

    bugun yarışı izledim ntvspor da spikerin yanındaki yorumcunun rossi düşmanı olduğunu düşünüyorum sürekli bişiler söyleyip durdu. kim ne derse desin rossi en iyisi ducatiyi seçmekle çok ii bir karar verdi bugun gördük lorenzo'yu ispayolları severim ama bu adam çok itici bence yamahaya en büyük şok pedrosanın şampiyon olması olur üstelik bu şokta onları önümüzdeki sezon yaşayacağı şoklara hazırlar:)bu arada yorumcu her ne kadar rossi yi sevmesede kendi ağzıyla itiraf etti -rossi grip olsa motogp'nin reytingleri düşüyor:)
    arkandayız rossi!!!

  5. Rossi'nin bu omuz sakatlığı bu senesine mal oldu.Çok rahat şampiyon olabileceği bir senede ve tek rakip Lorenzo olacakken bu omuz sakatlığı yzünden bence motordan düşüp ayağını kırdı ve hala sağa dönüşlerde omuzu yüzünden açık kalıyor ve viraja istediği şekilde ve rahatlıkta giremiyor.

    Eğer spikerin söylediği doğruysa omuzundan sezon sonu ameliyat olacakmış.Umarım seneye toparlarda Moto GP'nin kazanma üzerine bir yarış olduğunu bilen en iyi pilot seneye geri döner.Ve rekabette en azından geriye dönmüş olur.Yoksa Moto GP F1'dende zevksiz hale gelecektir..

    Son sözüm bu yorumcu saçmalığı bir adam bu kadar mı gereksiz konuşur…

  6. rossi nin alışık olmadığımız şekilde sakin yarıştığı yarışlar keyif vermiyor maalesef 🙁
    rossi artık sadece yarış bitirmeyi istiyor, tek amacı bu.
    bunun yanında ducati güçlü bir performans gösterdi. hızlı olan hondasıyla pedrosayla ona 0,5 saniye kadar yaklaştıktan sonra farkı 1,5 saniye çıkararak cevap verebilecek performansı olduğunu gösterdi.
    hayden i tebrik etmek isterim. 2006 da şampiyon olduğunda kimse onun mücadele ederek gerçek bir şampiyon olduğunu düşünmemişti. aldığı 2 galibiyetle şampiyon olmuştu çünkü. hayden i güçlü bir lorenzoyla çekişip geçerken görmek güzel oldu.
    bu arada bir tebrik de andrea ve spieds e gelsin. güzel kapıştılar fakat andrea düşerek yazık etti.

    bir an önce sezon bitsin diye bakıyorum artık. çünkü nerede o geçen sezonki kapışma, nerede bu sezonki uyuşuk yarışlar..

  7. çok ahım şahım bir yarış değildi ancak yine de zaman zaman zzevk verdi. stoner, pedrosa ve hayden gerçekten kendi sınıflarında iyiydi. pedrosa geçemeyeceğini anlayınca daha kasmadı 🙂 ama bir sıra daha kazansa şampiyonada fark 56dan daha az olacaktı. daha 5 yarış var. hayden'a da bişeyler olmuştu bu yarışta 🙂 durdu durdu turnayı gözünden vurdu

  8. serdar yakut avatarı

    stoner sonundageri döndü.2007deki yarışlarından birini izletti.pedrosayı yanına sokmadı bile. pedrosa evinde podyuma çıktı onada tebrikler.lorenzo ise rakipsizlikten çok rahattı.her ne kadar kendi ülkesindeki bir yarış olsada 4.olduğuna üzülmemiştir belki de.şampiyonluğa az kaldı

  9. rossi'nin yıllarca motor üzerindeki gelişiminin etkisiyle ve şampiyonada koşulan pistlerde rossi'nin geribildirimleri ile topladıkları verilerle oluşturulan ayarlarla hazıra konan lorenzo efendi, bu yarışta resmen rezil oldu. ilk kez koşulan bu pistte hiç bir takımın elde edilmiş verisi ve motor ayarı yoktu doğal olarak. rossi bu haftasonu takıma geri bildirim vermeyi ve ayarlar konusunda yardım etmeyi kesti, yamaha'nın lorenzo ile yapabildiği ayarlar işte bu kadar olabildi =) bir ara lorenzo, stoner ve pedrosa'da 1'er saniye yavaş tur atıyordu tur başına..

    yamaha yarışçılığından da öte, ne kadar kuvvetli bir geri bildirimci ve set-up ustası olduğunu unuttuğu, yamaha'yı yamaha yapan rossi'yi çok arayacak. gördük işte bugün, yeni bir pist, yeni ayarlar ve pist üstünde dökülen bir yamaha ve usta sürücü (!) lorenzo. aferin rossi'ye. kaymağını başkası yiyeceği belliyken kıymetini bilmeyenlere yardımcı olmaya çalışmak, salaklıktan başka bir şey değildir.

    stoner süper bir sürüş yaptı, tebrikler. pedrosa ilk virajın çıkışında neredeyse motoru düşürüyordu, iyi topladı fakat geriye düştü. yine de iyi bir sürüş gerçekleştirip 2.liği aldı, tebrikler. hayden kimsenin beklemediği kadar mücadeleci ve gözükara oldu, son turun son sektöründe kendini dev aynasında gören lorenzo'ya ders verdi, podyumu kaptı, tebrikler.

    rossi'nin performansına diyecek sözüm yok. adam kasmayarak, set-up konusunda çalışmayarak ve takıma yardımcı olmayarak bence en doğrusunu yapıyor. yardım etse ne olacak? kaymağını yeni yetme yiyecek, rossi'ye kimse dönüp bakmayacak yamaha'dan.

  10. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Süpersin stoner bu galibiyeti hak ettin kırmızıları tekrar 1 st gormek cok güzel F1 de alonso Motogp de Stoner Ducati Team 2011 de rossiyi kırmızılar içinde görmek super olucak 2011 sampiyonusunda super bir kapısma olucak sToneri tekrar tebrik ederim super bir yarıs cikardi ama yarisin son 2 turu super bir kapısmayla gecdi herkese izlemesini tavsiye ederim mukkeml bir yaris oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir