Todt'dan Sert Çıkış: "Aptallar"

yazar:

kategori:

Ancak Todt, takım emirleri konusunun tekrar masaya yatırılmasının Ferrari’nin lehine olması için olduğu iddialarını kabul etmiyor.

Ferrari, Almanya yarışında açık bir şekilde takım emirleri uygulamasına ve kurallarda takım emirlerinin yasak olmasına rağmen son Dünya Motor Sporları Konseyi’nden cezasız ayrılmayı başarmıştı.

Todt “Ben takım emirlerine karşı ya da destekleyen bir pozisyonda değilim. Bu duruma bağlı. Takım emirleri yarışların kendisi kadar eskidir.”

“Almanya’da Massa ve Alonso arasında olanların ardından konu tekrar açıldı ve kuralların daha açıklık kazanmasına karar verildi.”

“En sağlıklı ve açık olan kural bulunacak.” dedi.

Ferrari’nin takım emirlerini rahat bir şekilde uygulamasının kendisi sayesinde olduğunu söyleyenlere ise Todt “Onlar aptallar.”

“Ben Peugeot’dayken ve Ferrari’deyken hep aynıydım. Şimdi FIA başkanıyım ve yine aynıyım. Kimsenin tarafında olmadan organizasyon için elimden geleni yapıyorum.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    bence bu adamın görevden alınması gerekir. çünkü tarafsızlığını yitirdiği açıkça ortada

  2. aptal 'bunu sana söylemek daha mantıklı todt yaptıkların bu kadar açıkken karşındakilere hakaret ederek en aptal insanların yapıcağı şeyi yapıyorsun

  3. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Ne Kadar "Bagımsiz Ve Tarafsiz Bir" Yorumcusun Sen… Tebrik Ederim 😀

  4. Bu bağımsız arkadaş FIA gibi çalışıyor.

    Bağımsız Ferrarici!

  5. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ferrari 2000 yılından sonra fıa-ferrari-bay E üçlüsünün ittifakıyla ancak buralara gelebildi… düzeltme…

  6. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @Bağımsız ve Tarafsız tartışmacı nickli arkadaş sen pekde ismine layık cümleler sarfetmiyorsun. verdiğin veriler senin hayal ürünlerin , dediğim gibi bazen burada atış serbest oluyor. Mclaren 10 yılda şansına şampiyon olmuş diyorsun. sen 1979-2000 arasında kaç sene var biliyormusun , tam 21 yıl… madem ferari bukadar büyük takımdı koskoca 21 yılda uyuyormuydu bu nasıl büyük takımlık oluyor anlamıyorum.Mclaren 2000 yılından sonra fıa-ferrari-bay E üçlüsünün ittifakıyla ancak buralara gelebildi. mosley açıkladı işte sizin nasıl kayırıldığınızı. nasıl yasak parçalarla şampiyon olduğunuzu…birde sana tavsiyem eleştirirken Mclarenciler ibaresini kullanma…yorum yaparken tüm Mclaren taraftarlarınıda işin içine katma…

  7. Bağımsız ve Tarafsız tartışmacı avatarı
    Bağımsız ve Tarafsız tartışmacı

    mclaren redbull ve mercedes kim oluyor ki tek başına seri kurabilecekler. iki tane garaj takımı ve bir tane motor yapmakdan başka bişey bilmeyen bir takım.
    Ferrari 20 araç üretse kendi aralarında yarıştırsa F1'den daha çok izlenir. F1'in %80-90'ı ferrari taraftarıdır. %99 u da Ferraridir %1'de diğer takımlardır. Bunu kimse değiştiremez. F1'in ilk yapıldığı 1950'den bugüne kadar her sene yarışan tek takımdır ferrari. F1in Alfa Romeo ile birlikte öncüsüdür. Tabi öncülerden tek kalan takım da F1'in en büyük ve en iyi takımı olan Ferrari'dir. %1'lik kısımda kalan bütün takımlar bir ferrari etmez.

    Mclaren yöneticilerininde dediği gibi İngilterede bile mclaren'den çok ferrari taraftarı ve ferrari bayrakları şapkaları oluyor. Bu kitle f1'i izlemesse f1 çöker. dediğim gibi diğer %1'lik kısım bir çekirdek kabuğu gibidir.

  8. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "Aptallar" demek,o aptallar bir cekilsin bakalim f1'den,Mclaren-Red Bull-Mercedes Acaba o zaman da boyle konusabilcekmisin…Keske De Cıksalar Da Kendi Aralarinda Bir Faaliyet Olustursalar

  9. Bağımsız ve Tarafsız tartışmacı avatarı
    Bağımsız ve Tarafsız tartışmacı

    Ferrarinin ve taraftarlarının kuyruk acısı olacağını sanmıyorum. Çünkü f1'in en iyi takımı. Kuyruk acısı veya daha başka acıları olan varsa oda Mclaren'in ta kendisidir. Yöneticileri bile f1 in en iyi takımı biz olmak istiyoruz diyorlar ama 100 asır yarışsalar olamazlar. Hırsızlık ve casuslukla çalıp çırpmayla en iyi takım olunmaz. En berbat takım olunur. Mclaren ferrarinin takım emirlerini göstererek prestij kaybı yaşamasını istedi ama kendi yaptığı emirleri ve hırsızlıkları unuttular. Kimse mclaren gibi yerin dibine girmedi f1 tarihinde , 98 sekizde yasak element kullandılar yenilgiden bıktıkları için , 2007de hırsızlık yaptılar , avustralyada FIA'ya yanlış bilgi verdiler telsizleri dinlentikten sonra sahtecilikleri ortaya çıktı.
    Yani mclaren bu hallerdeyken ferrarinin takım emirlerini kullanarak prestij kaybetmesini istiyor. Yani kuyrun acısı daha başka yerlerinin daha büyük acıları olan Mclaren ve son 11 yılda sadece 1 kez şansa şampiyon olan mclarencilerdir.

  10. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    kuyruk acısı olanlar nasılda her fırsatta acılarını dile getiriyorlar… federer nickli üye çıkmış hep , herzaman gibi geniş zaman ve kesinlik ifade eden kelimeleri kullanarak nekadar bilgisiz olduğunu ortaya koymuş. evet yavuz balcının dediği gibi sizin gibiler ancak holigan olabilirler. f1 de sizin gibi taraftarların yeri yok , siz gidin tirübünde hakeme küfredin ancak… çok yazık…

  11. Bağımsız ve Tarafsız tartışmacı avatarı
    Bağımsız ve Tarafsız tartışmacı

    Jean Todt mclarencilere söylenecek en güzel sözü söylemiş. Herşeyi özetlemiş yani. Söylenecek daha fazla şey yok. haksızda değil hani.

  12. Yavuz Balcı avatarı

    adamın biride McLarenciler diyor yazıda sonra alınmasınlar diyor :))

    sayın arkadaşım bu dediklerini kanıtlayabilirmisin. ayrıca bu aracın bilgileri kimlerin konuşmasıyla ortaya çııkmıştır. madem konuşuyorlarsa her şeyi biliyor demektir, neden sürdü o aracı. madem çok karakterli ( ! ) neden sürdü o aracı. ben o gün dedim yine diyorum o araçta tek parça çıksaydı kullanılan taraftarlığımı bırakacaktım. ama çıkmadı. ama sizin gibiler F1 tutkunu değil, ancak holigan olursunuz. bir şey ortaya atıyorsan belgelerle çık konuş. o sene değil bir sonraki senede bir şey bulamamışlardır. keza illegal değillerse o parçalar, neden değiştirdiler.

  13. başkalarına aptal deme hakkı kimsenin elinde değildir kimin kastedildiğinin önemi yok! alonsoya hakaret ediliyor diye ağlayanların da iki yüzlülüğünü görüyoruz
    ayıp, yazık
    monitörün karşısında kişilik haklarının ihlali kolay tabi fia başkanı göstere göstere yapıyorsa

  14. Asıl aptal herkesin gözü önünde kuralları hiçe sayan takıma ceza vermeyenlerdir ve bahane olarak da geçmişde verilen cezalar çok çelişkiliymiş diyip işin için den sıyrılan ve Motorsporları seyircisini aptal yerine koyanlardır.

    Üstüne alınmak isteyen alınsın yarası olan gocunur sonuçta.

  15. Bağımsız ve Tarafsız tartışmacı avatarı
    Bağımsız ve Tarafsız tartışmacı

    aynen button'a emir verenlere diyor Todt çok haklı.

  16. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Aptallar Sarmiş Dört Bir Yanimizi =)

  17. araç yapmayı bilmeyen kendi ürettiği aracıyla kimseyi yenemeyen hep rakibin bilgilerini çalarak casusluklarla araç yapabilen , rakibin her parçasına illegal diyen. üstün zekalı mclaren mühendisleri ve mclarencilere acımıyoruz bile komiklere acınmaz. mclarenciler de üstüne alınmasın.

    f1 in en iyi takımı herkes tarafından biliniyor.

  18. Rakibini yenmek için birilerinin desteğine ihtiyacı olan acizlere sadece acıyoruz. ferrariciler üstüne alınmasınlar tabi.

  19. yanlış anlamasınlar ama bu laf mclarencilere gitmiş sanki.çünkü en çok onlar yırtınıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir