Briatore: "Alonso Schumacher'den Daha Çok Baskı Altında"

yazar:

kategori:

Hem Schumacher, hem de Alonso Briatore’nin Enstone kökenli Benetton/Renault takımlarında ikişer şampiyonluk kazandıktan sonra Ferrari’ye geçtiler. Alonso’nun durumu Schumacher’den farklı olsa da o da iki şampiyonlukla Maranello’ya dahil oldu.

Briatore “Öncelikle Ferrari çok özel bir takım. Pilotlar Ferrari’den başka hiçbir yerde bu kadar baskı görmezler; Ferrari sürücüsünün yaptığı hata manşet olur ancak bunun yanında başka hiçbir yerde galibiyetler o kadar tutkuyla kutlanmaz.”

“Michael Ferrari’ye katıldığında kazanan bir takım yoktu, bu yüzden daha az baskı vardı. Şampiyon olması ise 5 sene sonra oldu.”

“Fernando bunu ilk senesinde başarabilir ve ondan da tam olarak bu bekleniyor. Bu yüzden o, Michael’in 1996’da katıldığından daha fazla baskı altında.” dedi.


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Daha öncede söyledim bu hatalar baskıdan.İlk senesinden herkes ondan şampiyonluk bekliyor ve Ferrari'de şampiyon olmak diğer takımlarda olmaya benzemez dahada anlamlıdır.Bunu tüm diğer pilotlar bile kabul ediyor nerdeyse.Takım patronları fin büyük isimleri.Ama gel gör ki Alonso bu baskı yüzünden hatasızlığı ve istikrarı ile bildiğimiz pilot bu sezon ilginç hatalara imza attı.Dilerim kalan yarışlarda hep podyumda olur

  2. Alonso gerçekten baskı altında ve şampiyonluk için daha herşey bitmedi ve Alonso bunu başarabilir.Doğal olarakta baskı altında olması normal ama bnce sakin kafayla kendini 5 podyuma kilitlemeli.Şampiyonluk için son 5 yarış ve bu yarışlar çok heyecanlı geçecek =))

  3. Fernando ALonso avatarı
    Fernando ALonso

    Alonso Şampiyonluk İçin Yarışıyor Gayet Normal 😀

  4. murat levent avatarı

    Kirve 12 sana normalde pek katılmam ama bu sefer çok doğru demişin, şu son 1 haftada bu adamdan başka haber duymadık nerdeyse. Bana da dönecek gibi geliyor.

  5. Kesinlikle doğru bir bakış açısı. Zamanında Schumacher de Briatore'nin pilotuydu aynen Alonso'nun olduğu gibi. Bu yüzden ikiliyi de oldukça iyi tanımakta.

    Alonso'dan ilk senede şampiyon olması beklenmekte. Bu kendisi üzerinde bir baskı oluşturabilir gerçekten. Çeşitli hatalar yaptı ki bunları da saymıştık. Bazılarını telafi etti, bazılarını edemedi. Ama İtalya zaderi özeldi mesela. Hala da hedefi tutturma olasılığı bulunuyor.

    (İnternet buldum, yorum yapayım dedim :D)

  6. Çok doğru söylmeiş..

  7. marşa basmışlar motoru ısıtıyorlar geri dönecek bu şikeci.

  8. Kendi pilotunu savunuyo Flavio saçmalamış.

  9. Zeka küpü Maşallah.

  10. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Kimi ile ilk sene bunu başarmıştık, tekrar kazanabiliriz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir