Formula 1 Dünyası, Madalya Sisteminden Endişeli

yazar:

kategori:

Ecclestone, geçen sene madalya sistemi teklifini yapmış ve sezon içerisinde en çok kazananın şampiyon olması önerisinde bulunmuştu. Bu öneri, FIA’nın getirdiği yeni puan sistemiyle rafa kaldırıldı ancak Ecclestone bu hafta sonu aynı teklifi tozlu raflardan tekrar indirdi.

Bu öneriyi değerlendiren Lewis Hamilton “Bernie ile çok iyi anlaşıyorum ancak kişisel olarak onunla aynı fikirde değilim. Herkesin kendi düşüncesi vardır ancak ben altın madalya fikrine katılmıyorum.”

“Zaten yarışları kazanmak için mümkün olduğu kadar zorluyoruz. Bize altın madalya ya da kupa vermelerinin önemi yok. Biz her şeyden çok kazanmak istiyoruz. Bu yüzden altın verseler bile şu an yaptığımızın aynısını yaparız. Bir fark olmaz.”

“Bir sezon içerisinde en çok kazanmak, birisinin performansının gerçek yansıması değildir. Mesela Red Bull bu sene bir çok kez sorun yaşamasaydı çoktan şampiyon olmuş olurdu ve biz de evimize gitmiş olurduk.”

“12 yarışta podyum aldılar ve bu her şeyi bitirirdi ve eğlenceli olmazdı. Taraftarlar da bundan keyif almazdı. Taraftarların büyük çoğunluğunun bana katılacağını düşünüyorum.” dedi.

Christian Horner “Sadece puanların bazen fark açısından aldatıcı olduğunu söylemek istiyorum. Bu sene bir çok kez gördük farklar bir anda hızlı bir şekilde kapanabiliyor.”

“Ancak bu seneki duruma yeni puan sisteminin katkısının olduğunu düşünmüyorum çünkü eski sistem olsatdu yine aynı 5 pilot aynı konumda olurdu.” dedi.

Ecclestone’un yeni puan sisteminin pek de etkili olmadığını söylemesine şakayla yaklaşan Jenson Button “Oh, evet, Hiç de zevkli bir sezon olmuyor!”

“Ciddi olursak ilk 3 kişi için heyecanlı. Önde olduğunuzda heyecanlı oluyor. Geçen sene söylediği sistem olsaydı ben son bir kaç yarış oturur ve 3 aylık tatile çıkardım ancak bu sene çok yakın ve harika bir sezon oluyor. Yeni puan sistemi işe yaradı.”

“Madalya sistemi küçük takımlar için de sorun olur. Madalya sistemi olsaydı bu sene 4-5 takım bunu alabilirdi ve diğer takımlar çok zorlanırdı.”

“Şu anda en arkada 3 takım var ve puan almaktan çok uzaklar. Durum onlar için hâlâ zor ancak onlar için puan kazanma heyecanı var.”

“Eğer sadece tepedeki 3 isim ödüllendirilirse o zaman asla madalya kazanamayacaklarını bilirler bu yüzden zor olur. Küçük takımlar ve önde olmayan takımlar için pek heyecanlı olmaz çünkü kazanabilecekleri şey olmaz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Batırmadık bir bu kalmıştı bunuda batıracaklar galiba

  2. MagicAlonso avatarı

    kesinlikle gelmesi heyecanı öldürücü etki yapar.Bazı durumlarda işe yarayabilir ama çoğu zaman sezonun erken bitmesine neden olur.F1 de kazanmak kadar istikrar da çok önemli.Bernie aptalca heyecanlar aramayı bırak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir