Hamilton, "Saçma" Şikanın Düzeltileceğini Düşünüyor

yazar:

kategori:

Hamilton, dün özellikle Adrian Sutil’in yaşadıklarıyla ön plana çıkan Slang şikanını sert bir şekilde eleştirmiş ve saçma bir şikan olduğunu, Formula 1’deki en kötü şikan olduğunu söylemişti.

Hamilton’un bu eleştirisinden sonra bu konu basında önemli yer buldu ancak Hamilton durumun o kadar da önemli olmadığını söyledi.

Hamilton “Bu konuda daha fazla konuşmak istemiyorum. Ben bu konu hakkında dün tek bir yorum yaptım ve çok fazla büyütüldü.”

“FIA elinden geleni yapacaktır çünkü onlar pistleri daha güveli yapma konusunda çok iyi iş çıkarıyorlar. Ben sadece şikanda çok büyük değişiklik olmadığını söyledim. Biraz yavaşlamış ve orada mücadele etmemiz gerekecek ve umarım gelecek sene daha iyi çözüm bulurlar.”

“Ancak şikan her zaman tehlikelidir. 250 km/sa hızla geliyorsunuz ve şikanın arkasında hiç kaçış alanı yok. Bu yüzden 100 metreden sonra frene basıyorsunuz ve o andan sonra belki duvara 100 metre kalıyor. Belki de daha az.”

“Dün Adrian Sutil’in az temasla yükselmesini gördük. Geçen sene Red Bull 1. virajda fren sorunu yaşamıştı. Eğer orada olsaydı bariyerlerin üstünden uçardı.”

“Bordürler 15 cm yüksekliğinde bu yüzden daha güvenli olması için FIA’yla çözüm bulmaya çalışıyoruz. Biz pilotlar pist üstünde hayatımızı riske attığımız için en azından bu konuya çözüm bulmaya çalışmalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Gerçekten çok tehlikeli bir şikan kontrolsüz gelen uçup gidecek resmen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir